Jump to content

Mabion

Leden
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Netherlands

Community Reputation

10 Goed

About Mabion

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  West-Brabant
 • Werk
  IT
 • Auto
  Kia e-Niro Executive MY20 Snow White Pearl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat weet ik ook niet, als je banden googled lijken ze meer gemaakt voor SUV's. En dat is de e-Niro volgens mij niet. Eerder een cross-over.
 2. Ik sta nu bij de bandenboer om hetzelfde type banden eronder te laten leggen (waarschijnlijk zelfde leasemaatschappij). Hier vertelde ze wel dat ze snel slijten, dat gaan we dan meemaken. Goed om te horen dat er nog geen klachten zijn. Indien ik wat noemenswaardig heb zal ik het laten weten hier.
 3. Heb je hier ook een foto van, die je met ons wilt delen?
 4. Ik heb de 300 Lumen versie gekozen. En weet niet of deze elders worden gebruikt, ik had namelijk bij aflevering voor het led-pakket gekozen. Dus de interieur verlichting heb ik niet zelf gedaan. Denk dat je dit wel uit de handleiding kan halen.
 5. Hoe staat het eigenlijk met waar dit topic voor gestart is, led voor achterste richtingaanwijzers? Iemand al passende gevonden voor de MY20?
 6. Ja, eens. Wat mij overigens opviel is dat de kentekenverlichting genoeg licht geeft, waardoor het als een soort van achteruitrij lamp fungeert.
 7. Weleens eerder voorbij zien komen, op YouTube zie je wel verschillende filmpjes ervan. Maar weet niet of dat ook hier verkrijgbaar is: Mijn vorige auto's hadden het ook, maar mis het eigenlijk niet echt. Werkt alleen wanneer je anticipeert, dus optijd de klep open doen. Anders ben je eigenlijk alleen maar aan het wachten totdat ie eindelijk open is. Maar dat is mijn mening.
 8. Voor de geïnteresseerden, vanavond de volgende kentekenverlichting geplaatst: klik. Resultaat:
 9. Dat is positief! Succes met aftellen, welke uitvoering en kleur is het geworden?
 10. Mooie cijfers! Maar hoe is je rijstijl dan? Dan moet je toch wel heel traag optrekken en achter vrachtwagens hangen? Ik heb nog maar 8000km op de teller staan, maar als ik snelweg kms maak (105 km/u op de teller) kom ik nooit onder de 15kWh/100km uit. Alleen als ik binnendoor rij (60 / 80 km/u) haal ik cijfers tussen de 12-15kWh/100km.
 11. Hallo Harry, Kwam toevallig in dit topic terecht, en vond je aangehechte PDF erg interessant. Zelf vaak over zitten nadenken, maar nog geen echte concrete stappen genomen. Dus in ieder geval bedankt voor het delen van deze informatie! Om je vraag te beantwoorden, zelf rij ik met een e-Niro (MY20) en maak daarbij ook gebruik van de UVO app, maar je kan in de APP niet het verbruik per rit inzien. Hier heb ik namelijk zelf ook naar gezocht - maar tevergeefs. De enige manier om de verbruikscijfers in te zien is via het EV-menu in de auto (via het scherm op je middenconsole). Daarin kun je tot 30 dagen terug al je ritten inzien met daarbij de verbruikscijfers. Ik hoop dat er in de nabije toekomst een update oid uitkomt waarin ze dit wel via de UVO app inzichtelijk maken.
 12. Ik heb mijn 10 jaar oude dakkoffer gebruikt, die ik destijds bij mijn Renault Megane erbij kreeg (zit dan ook een Renault-logo achterop). Ziet er naar mijn mening wel aerodynamisch uit, kan alleen nergens opmaken wat voor type dakkoffer het is (na wat googlen denk ik dat het deze is: klik). Heb echter niet uitvoerig getest wat het met het verbruik deed, op de heenreis (windje mee) was het verschil ook iets van 2 kWh/100km (bij een snelheid van 100 op de teller) Op de terugrit was dit wel hoger, maar was ook merkbaar veel wind tegen - met dezelfde snelheid liep het verbruik-verschil op naar 5 kWh/100km. Kleine toevoeging - heb namelijk ook geprobeerd de koffer zover mogelijk naar achteren te plaatsen, zodat de achterklep nog open kon. Maar bij het vullen en uitladen (met achterklep open) kwam de onderkant toch tegen de achterklep aan (zwarte spoiler), waardoor er lichte krassen zijn ontstaan. Flink balen natuurlijk! Dus als tip: voldoende ruimte tussen de dakkoffer en de de achterklep laten!
 13. Om even op de vraag (en vervolg vraag) van de topic-starter terug te komen, ik denk niet dat er extra features (data) op de lege ruimte dienen te komen. De melding refereert, betreft dat je naar de dealer moet, volgens mij meer naar de nieuwe opties die onder andere in dit artikel worden genoemd. Betreft de lege ruimte in het blok van "Airco" - daar wordt onder andere de ingesteld temperatuur getoond wanneer deze is ingeschakeld. Zet de airco maar eens aan en ververs het overzicht maar eens, dan zul je dit zien.
 14. Heb zelf ook met de outlander gereden en die app was inderdaad een drama. De UVO app is vele malen beter, dus dat gevoel heb ik dus helemaal niet.
 15. Klopt, dat is de indicatie dat het alarm staat ingeschakeld.
×
×
 • Create New...