Jump to content

arjens

Leden
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro DynamicPlus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arjens's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Volgens mij doe ik de juiste stappen maar zal er extra op letten en de auto pas uit zetten als in het dashboard de P toont.
 2. Het is me aantal keren overkomen dat de auto begint te piepen als ik deze probeer af te sluiten met de drukknop op de deurhandgreep. Ondanks dat de auto in de P staat, het contact uit en de sleutel bij me heb. Na het aan en uit zetten van de auto lukt het wel. Het display geeft geen hint. Doe ik een bepaalde handeling in een verkeerde volgorde?
 3. @Frans47 Bedankt voor de info. Heb het gevonden, voorheen zat het in het Kia Live menu. Zo staat het ook in de handleiding : Druk op [Home] > [Kia LIVE] > [Weer] > [Huidige locatie] of [Bestemming].
 4. Na de upgrade is de weersverwachting verdwenen uit het Kia Live scherm, is dat terug te vinden of ergens in te stellen?
 5. Goed om te horen dat ik me geen zorgen hoef te maken!
 6. Sinds kort krijg ik af en toe de melding 'recuperatie niet mogelijk' als ik op de bijladen hendel klik (afremmen + bijladen accu). Vanmorgen weer, voor het tanken de melding, daarna ging het weer goed (na een herstart). Waar zou dat aan kunnen liggen?
 7. Viel mij ook op, zal een andere afstand eens proberen. Heb hem op 2 blokjes staan.
 8. arjens

  kia connect service

  Heb vandaag het systeem 2 keer moeten resetten. Hier hebben ze het over Vodafone: https://www.kia.com/eu/uvo-connect-legal-notice/
 9. arjens

  kia connect service

  @Doublebogey5 werkt het systeem nog steeds? Afgelopen vrijdag hetzelfde probleem gehad en met de paperclip het systeem weer tot leven kunnen wekken. Dat was echter voor korte duur, vandaag werkte het niet meer. Morgen maar weer de paperclip gebruiken.
 10. Als je remt met de flippers, gaan je remlichten dan branden?
 11. Ik heb de auto ruim een maand en ook keer gehad dat er fors afgeremd werd. Geen idee waarom, ging ruim op tijd naar de tweede baan. Als je overigens laat naar de tweede baan gaat en je voelt de auto al iets afremmen, dan stopt hij met remmen zodra je richting aangeeft en naar links begint te sturen is mijn ervaring.
 12. Bij de route van Hilversum naar Hoogland wordt afslag 13 (Amersfoort Noord) op de A1 getoond ipv afslag 12 (Amersfoort West / Centrum). Die route is echter 1.5 kilometer langer en heeft 3 stoplichten meer. Mijn vorige auto (Kadjar, ook met TomTom) gaf deze in het begin ook deze route aan (2016/2017) maar daarna niet meer. Uit welk jaar zijn de kaarten eigenlijk? De nieuwe bocht op de A27 bij Hilversum kent de Kia nog niet (opgeleverd in 2018).
 13. Rolweerstand is kleiner bij een bredere band: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rolweerstand Je zult wrijving bedoelen.
 14. Ik heb sinds 3 weken een Dynamic Plus Line en krijg op een woon werk rit van 20 kilometer het niet voor elkaar om zuiniger dan 1 op 17 te rijden. Trek erg rustig op en laat het gas al vroegtijdig los. Op de rijksweg niet boven de 120. Is dit nog nieuwigheid? Of rijd een Plus Line (bredere banden en 18" velgen) een stuk minder zuinig dan degene die schijnbaar moeiteloos 1 op 20 rijden.
×
×
 • Create New...