Ga naar inhoud

hertog john

Leden
  • Aantal Items

    40
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door hertog john

  1. Wij hebben op 17 Februari 2010 onze Sorento besteld en uiteindelijk half September de auto gekregen, terwijl onze auto tussen Mei en Juni geleverd zou worden. De garage maakte ons wijs dat er productieproblemen waren, maar ze kunnen natuurlijk je alles wijsmaken. Voor de rest een tevreden gebruiker.
  2. Balen zeg. Ik had je navigatieavontuur al helemaal gevolgd en nu dit! Kunnen ze nou niet gewoon met hun poten van andermans spullen afblijven! Succes verder Ger.
  3. Kijk, daarom ben ik nu lid geworden van dit forum!!! Bedankt voor de informatie "vrieswijk. Nog veel plezier met de Sorento. m.vr.gr. Hertog John.
  4. hertog john

    4wd cursus

    Weet iemand waar je een eenvoudige 4x4 cursus kan volgen met je eigen auto, met begeleiding ? Ik zou wel eens willen weten of ik met mijn auto zal stranden als ik bijv. nu het weiland in rij met die sneeuw of het strand op rij en meteen vast kom te zitten. Ik heb ondertussen al hier en daar informatie opgevraagd, maar het is of 4x4 rijden in hun auto of met je eigen auto 4x4 rijden en meteen over boomstammen en rotsen heen, met in je achterhoofd dat je zelf verantwoordelijk ben voor schade's. Nu zitten er nog steeds de banden onder die vanaf de fabriek geleverd zijn, dus dat zijn ook geen terreinbanden, maar waar ik nieuwschierig naar ben is hoever ik kan komen in het zand of nat grasveld [ ook als de caravan aangekoppeld is ].Ik ben een beetje bang om helemaal all
  5. Weet iemand waar je een eenvoudige 4x4 cursus kan volgen met je eigen auto, met begeleiding ? Ik zou wel eens willen weten of ik met mijn auto zal stranden als ik bijv. nu het weiland in rij met die sneeuw of het strand op rij en meteen vast kom te zitten. Ik heb ondertussen al hier en daar informatie opgevraagd, maar het is of 4x4 rijden in hun auto of met je eigen auto 4x4 rijden en meteen over boomstammen en rotsen heen, met in je achterhoofd dat je zelf verantwoordelijk ben voor schade's. Nu zitten er nog steeds de banden onder die vanaf de fabriek geleverd zijn, dus dat zijn ook geen terreinbanden, maar waar ik nieuwschierig naar ben is hoever ik kan komen in het zand of nat grasveld [ ook als de caravan aangekoppeld is ].Ik ben een beetje bang om helemaal all

  6. Alvast bedankt voor de genomen moeite. Groet Hertog John.
  7. Fijn dat de auto zo goed bevalt! Zelf zit ik nog op de winterbanden te wachten, maar zelfs met all
  8. hertog john

    Toppertje

    Goed om te lezen dat er meer mensen zijn die hetzelfde gevoel hebben bij de Sorento. Nog veel veilige kilometers gewenst. Groet Hertog John.
  9. Dag Ger. Ik had jou raamlijstjesproblemen al gevolgd op de voet. Ik weet in ieder geval dat het goed op te lossen is. Je hebt wel een mooi setje velgen! Volgens Otosam waren dit de beste velgen voor deze auto. Ik heb wel even gekeken op de site van Dezent, en bij de Dezent O schrijven ze dat dit de beste velgen voor de winter zijn. Ik kan me alleen niet zo voorstellen waarom die velgen nu beter zijn dan een ander setje. Ik vroeg me ook af waarom niet elke set lichtmetaal onder de auto kan. Heeft dat te maken met de zwaarte van de auto? Of zijn er nog andere dingen waarom de ene velg wel kan en de ander niet?
  10. hertog john

    een topauto!!!

    Na een drukke periode van werken en vakantie, nu eindelijk weer eens tijd voor een update van onze Sorento. De auto is ongeveer 6 weken geleden afgeleverd [ wel 7 maanden moeten wachten ] maar overtreft onze verwachtingen. Mijn vriendin rijd er mee voor haar werk en dat is voornamelijk in de buurt en ik doe de boodschappen ermee, maar in de herfstvakantie mocht de auto aan de bak. We zijn met de auto naar Zweden en Noorwegen geweest, en daar heeft hij voor ons bewezen de perfecte reisauto te zijn. Zelfs het geluid van de radio kon ons wel bekoren, en met een average verbruik van 7,4 viel het voor de portomonee ook mee. In Zweden aangekomen, kwamen we al in de sneeuw terecht, maar zonder winterbanden toch het vertrouwen van de auto dat hij de situatie aankan en altijd een veilig gevoel gehad. Zelfs als pakezel fungeerde de auto goed. Alles wat mee moest is er ook ingegaan en dan kon evengoed het afdekzeil nog dicht. Ik moet er wel bijzeggen dat we niet de 7-persoonsuitvoering hebben, maar die extra laadruimte kwam prima van pas. Het enigste minpuntje tot nu toe is dat bij aflevering de rvs raamlijsten al loslieten, maar dit zal binnenkort door de dealer verholpen worden. NU terug in Nederland ben ik me gaan verdiepen in de winterbanden. Ik heb van de plaatselijke Otosam een offerte voor het volgende: Het leveren van 4 Dezent rb velgen in de maat 235/65/17 met Dunlop sj6 banden voor 1300,00 of 4 Dezent o velgen in de maat van 235/60/18 met Hankook w 300 banden voor 1375,00. De man wist mij wel te vertelen dat deze Hankook banden beter zijn dan die van Dunlop. Maar misschien zitten hier ook nog mensen die andere ervaringen hebben met winterbanden en velgen [ ger w bijvoorbeeld ]. Graag hoor ik alle commentaren aan. Ik heb ook nog wat foto's van de auto toegevoegd, en ik zal proberen met enige regelmaat weer eens wat te posten over de Sorento. Groet Hertog John.
  11. Wij hadden onze Sorento in Februari besteld, om hem in Juni afgeleverd te krijgen, maar het werd eind Augustus vanwege een productiestop in de fabriek. Ik hoop voor jou dat het minder lang duurt.
  12. Alvast gefeliciteerd met de aankoop. Heb je er een uit voorraad besteld, dat je hem zo snel krijgt? Ik wacht al op mijn Sorento vanaf Februari.
  13. Wij hebben bij de dealer een Sorento besteld, en als we die voor 22 Februari zouden bestellen, dan zou die tussen 22 Mei en 22 juni Bij de dealer staan, maar ondertussen wachten we nog steeds. Wel steeds zelf erachteraan moeten gaan waarom de auto er niet is, en uiteindelijk gaven ze toe dat er een productiestop van 2 maanden in de fabriek was, waarvan we ook niet op de hoogte werden gesteld. Uiteindelijk zijn we 5 weken geleden gebeld dat de auto op de boot stond en deze week zal hij in de haven van Rotterdam aankomen. Dan zou het nog een week duren voordat hij bij de dealer afgeleverd word, en dat heeft te maken met de douane en transport regelen. Ik hoop binnenkort een telefoontje van de dealer te krijgen dat de auto er is.
  14. Ik wist ook niet dat ik zo snel kon typen.
  15. Wij verwachten onze sorento over een paar weken, maar dan worden er ook 2 ingebouwde schermpjes in de [ actieve hoofdsteunen ] gebouwd. Alleen op die manier verspeel ik mijn veiligheid en garantie niet volgens mijn Kia dealer. Ik kan mij volledig vinden in Nancy en Ricky, zeker wat het gemak hiervan betreft en bovenal de veiligheid. We zijn nu net terug van vakantie met een "leen"sorento en daarbij van de dealer 2 losse schermpjes meegekregen met de bijbehorende kabels. Het werkt allemaal wel prima, alleen dan dat ze steeds met zijn 2 en naar hetzelfde moesten kijken, maar van de kabels werd ik niet vrolijk. Vandaar de inbouw. Ook laten we 2 dvd spelers inbouwen in de middenarmsteun, zodat ze allebei ook wat anders kunnen kijken, en met de bijbehorende afstandsbediening ook geen verdraaingen van de nek meer, om de knopjes te bedienen. Dit alles word bij de dealer ingebouwd door Hoofdsteun tv. Ik heb ook al een aantal malen met deze mensen gesproken en ze komen zeer proffesioneel over. Zie ook hun website, wwww.Hoofsteuntv.nl Daar kan je meteen zien of jouw auto geschikt is voor inbouw. Wat ik ook wel het voordeel vind van inbouw is dat je het altijd bij de hand hebt. Zeker op het moment dat je denkt dat het niet nodig is, heb je het bij je en kan je het gebruiken, en met de losse schermen krijg ik het idee dat je die er toch steeds afhaalt na elke rit, en dan eventueel in huis opbergt.
  16. Mag ik vragen wat voor multimediasysteem je gaat monteren?
  17. Kijk! Nu ben ik weer wat wijzer geworden. Dank voor het antwoord. Voor de rest rij ik nu al een week rond met de "leen Sorento" en vandaag de caravan uit de stalling gehaald, en ik moet zeggen dat ik prettig verrast ben met deze combinatie [ 2.5 crdi 140 pk automaat ], rijd en volgt allemaal prima. Ik denk dat oostenrijk geen problemen zal geven.
  18. Ik heb ondertussen ook bericht gehad van de dealer, dat onze nieuwe auto inmiddels op de boot staat, en medio half Augustus in Rotterdam aankomt.Wat ik me dan nog afvraag: Als ik zo de berichten over de levering van de nieuwe sorento lees, dat de
  19. Hij heeft het zeker goed geregeld. En ik hoorde ook vandaag nog dat de auto niet op onze naam komt te staan vanwege het "leen" contract, zodat de dealer ook nog voor de wegenbelasting zorg draagt. De dealer kon mij vertellen zodra de auto,s op de boot worden gezet, dat ze meteen de chassisnummers doorgeven aan de betreffende dealer, en dat het dan 5 weken duurt voordat ze in de haven van Rotterdam aankomen. Jij kan alvast beginnen met aftellen Dino, en alvast veilige kilometers gewenst. Er werd mij voorzichtig gezegd dat ik op Augustus of September kan rekenen, voordat de auto er is.
  20. Ik heb een aantal dagen geleden een gesprek met de dealer gehad over de auto, en ik moet zeggen dat het goed geregeld is. Ik krijg straks de beschikking over een "leen" sorento van 2005 met automaat, dvd schermpjes voor de kids, en een dakdrager voor de fietsen. En de dealer bood me aan om onze oude auto alvast in te ruilen , en met de sorento door te blijven rijden totdat de nieuwe sorento arriveert. Nu kan ik weer een beetje lachen.
  21. Ik heb de 5 - zits besteld maar wacht ook al zo lang. Gisteren nog met de dealer gesproken, en die zei dat als de auto's aan boord gaan, dan duurt het 5 weken voordat ze uiteindelijk bij de dealer staan.
  22. Het kan natuurlijk zijn dat de dealer om wat voor reden dan ook dit verhaaltje voorlegt aan mij, maar als het wel waar is , zouden er toch meer mensen moeten zijn die zo lang moeten wachten. Mocht het toch niet waar zijn, waarom zou hij over de problemen liegen. Nu draait hij voor de kosten van de leenauto op.
  23. Afgelopen Februari een nieuwe Kia sorento besteld, die dan voor de vakantie afgeleverd zou worden, maar volgens de dealer lukt dit niet. Er schijnt al 2 maanden een productiestop op de Kia Sorento te zijn, vanwege problemen in de fabriek, is mij uitgelegd, zodoende dat hij pas in Augustus of September geleverd zal worden. De dealer heeft mij beloofd mij van een passende auto te voorzien zodat ik evengoed op vakantie kan deze zomer. Ik heb hier a.s. Donderdag een gesprek over. Maar Ik krijg hier toch een beetje raar gevoel bij. Zijn er mensen die hier iets meer van weten wat de problemen betreft? De dealer wil/kan niets zeggen hierover. En zijn er nog meer mensen die op hun Sorento wachten?
  24. hertog john

    Nog g

    Afgelopen Februari een nieuwe Kia sorento besteld, die dan voor de vakantie afgeleverd zou worden, maar volgens de dealer lukt dit niet. Er schijnt al 2 maanden een productiestop op de Kia Sorento te zijn, vanwege problemen in de fabriek, is mij uitgelegd, zodoende dat hij pas in Augustus of September geleverd zal worden. De dealer heeft mij beloofd mij van een passende auto te voorzien zodat ik evengoed op vakantie kan deze zomer. Ik heb hier a.s. Donderdag een gesprek over. Maar Ik krijg hier toch een beetje raar gevoel bij. Zijn er mensen die hier iets meer van weten wat de problemen betreft? De dealer wil/kan niets zeggen hierover. En zijn er nog meer mensen die op hun Sorento wachten?
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...