Ga naar inhoud

Mitch_Proceed

Leden
  • Aantal Items

    28
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door Mitch_Proceed

  1. Zojuist onderstaande afbeelding voorbij zien komen. Morgen (14-07-2021) wordt deze officieel door KIA gepresenteerd, maar we krijgen alvast een preview. Wat vinden jullie van de facelift?
  2. Het ziet er ook echt mooier uit! Vooral de wit op wit. Mijn complimenten
  3. Zie je op de foto's ook een zwarte kleur als achtergrond? en andere icoontjes? Dat gaat daar dan nog om de vorige software welke in de MY19 versies standaard was. Sinds vorig jaar is er een update gekomen en is als ik het overal een beetje lees, wordt de nieuwste versie slecht beoordeeld. De vorige versie software bleek veel praktischer te zijn en sinds de MY20 versies is het ook niet meer mogelijk de bandenspanningen te weergeven. Zelf zou ik ook de kleur van thema (roze/paars) willen veranderen maar dat gaat helaas niet. Vindt de huidige kleur thema helemaal niet passen bij de auto. Dus de foto's zijn helaas van de oude versie.
  4. Haha the Penta Metals take over the Netherlands . Er reed eentje me net voorbij op de snelweg. Ook Penta Metal. Heel veel plezier met je oude auto in een nieuw jasje haha
  5. Zie steeds meer Proceed’s rondrijden. Gister 2 witte tegengekomen en 1 blue flame. Omgeving Apeldoorn en Zwolle. Éentje daarvan was in de file. En toen we naast elkaar stonden, toch maar duimpje omhoog. @Stephannn heel veel rijplezier man!
  6. Heb jij nou rode naafdoppen op een GT PlusLine? Volgensmij heb je GT velgen gekregen haha. Bij mij is die gewoon zilverkleurig. Mooie kleur, Penta Metal. We hebben dezelfde
  7. Dat zeg je heel goed, Sorento. De Proceed is specifiek voor de europese markt en wordt gefabriceerd in Slowakije. De gehele Ceed reeks, Sportage en Venga worden daar gemaakt. Overige modellen komen inderdaad uit Zuid-Korea.
  8. Yep! Penta Metal is Alhoewel op onderstaande afbeeldingen het om een GT PlusLine gaat.l
  9. @Sniperjp zie onderstaande antwoorden op 2 vragen: - Heeft iemand de LED verlichting bij het voeteneind laten plaatsen en hoe bevalt dit? Ik heb in mijn GT-PlusLine deze in kleur wit laten plaatsen voordat ik hem kon ophalen bij de dealer. Geeft ‘s avonds voldoende licht MAAR wordt alleen ingeschakeld als de deuren open zijn. Ze staan dus niet permanent aan als sfeerverlichting. Aan de bestuurders zijde heb je helemaal aan de linkerkant één LED lampje branden tijdens het rijden. Dat kun je dan weer via de instellingen aan of uit zetten. - Kun je iets met de app die je op de telefoon kan zetten buiten zien of je auto aan staat etc, kun je de wagen bedienen met de app zoals starten, airco aanzetten ramen en deuren openen etc. Met de app kun je in principe alleen de status van je Proceed op dat moment uitlezen. Zien of de deuren vergrendeld zijn, airco aan staat, of de motor aan staat en een rittenregistratie. Het enige wat je kunt bedienen met de app is de deuren vergrendelen of ontgrendelen en daarnaast alvast een bestemming naar je auto versturen voor de navigatie. Bij alleen volledig elektrische modellen van KIA kun je de klimaat vanuit de app bedienen zoals voor verwarmen. Op de app kun je ook de locatie van je auto weergeven (mocht je deze kwijt zijn) en indien de deuren niet vergrendeld zijn na het weglopen, ontvang je een melding hiervan.
  10. Hij doet het, heb em gevonden. Ik moet denk ik ook maar beter leren lezen . Cruise control moet inderdaad nog niet actief zijn. En dat was dus mijn fout. Alleen jammer dat hij de instelling niet onthoudt. Elke keer na het starten, opnieuw naar CC schakelen. SCC staat automatisch aan. Bedankt voor de tips heren.
  11. Iemand hier misschien ervaring met hoe de adaptieve cruise control defintief uit te zetten en gewoon cruise control te krijgen? Dus gewoon op CC rijden i.p.v. SCC. In de handleiding staat het volgende, maar werkt niet in de Proceed MY2020. Ook heb ik diverse filmpjes op internet gevonden waarbij je via instellingen op het multimediasysteem eenvoudig SCC kunt uitzetten. Maar daar gaat het nog om de vorige software. Het lijkt wel alsof ik niet de mogelijkheid heb om alleen op CC te rijden. Reden voor het willen uitschakelen is omdat ik ondanks de tussenafstand op mijn voorligger op “minimaal” heb staan, alsook de reactiesnelheid op “traag”, dat de auto in mijn optiek al vanaf best een grote afstand van snelheid mindert. Op de snelweg rijdt dit heel onprettig, waardoor al gauw een achterligger naar de linkerbaan wisselt omdat mijn auto ook langzamer begint te rijden. Met als gevolg dat ik eerst moet wachten tot zij me voorbij zijn zodat ik ook van baan kan wisselen. Graag verneem ik een reactie van iemand die hier ervaring mee heeft of de oplossing weet.
  12. Haha ja enerzijds kon je dat dan wel verwachten als je de 1.5 T-GDI krijgt en vanaf medio vorig jaar hebt besteld. Deze zijn uiteraard vanaf dit jaar pas leverbaar. Maar krijg je dan een 1.5 omdat ze geen 1.4 vorig jaar meer konden reserveren voor je? Ik weet wel dat die van mij met de laatste trein (laatste leveringen met de 1.4 T-GDI) vanuit de fabriek is gekomen. Althans, gaf de dealer aan. Want ze hadden destijds moeite om nog een PlusLine in Penta Metal ook met panoramadak te vinden. Die van mij was toegewezen aan een andere dealer, maar zij hebben in overleg met de andere dealer het mogen overnemen om zodoende aan mij te kunnen leveren. Ik had namelijk aangegeven dat ik niet wil wachten tot volgend jaar. Anders hoefde het voor mij niet. Vandaar denk ik de extra moeite die ze hebben genomen Ik geniet nu al ruim 2 maanden van de Proceed GT PlusLine. Hoop dat je em ook daadwerkelijk week 10 geleverd krijgt.
  13. Eind juli??? Heb je dan bewust gekozen om te wachten op de MY2021 versie met 1.5 T-GDI? Ik heb exact op 22 juli 2020 de bevestiging van de bestelling ontvangen. Er was toen aangegeven dat deze omstreeks week 48 geleverd zou worden. En inderdaad, precies in week 48 afgelopen jaar kon ik hem ophalen. Let wel, gaat hierbij om een 1.4 T-GDI DCT7 PlusLine. Als ik je berichtje zo lees, hebben we het rond dezelfde periode besteld.
  14. Bedankt voor het laten weten! Zo te zien is de GT-Line EDITION echt een grote downgrade. Heb je dan ff mazzel gehad dat je de demo nog kon uitkiezen. Ik wens je heel veel rijplezier en veilige kilometers . @pdakkerman, als ik berichtje van Robo2133 lees, zou ik de sleutels van je huidige Proceed maar niet aan je collega geven . Althans voorlopig nog niet. Mag wel hopen voor je dat de 1.5 MHEV alsnog in een echte GT-Line uitvoering komt.
  15. Dat snap ik en zo denk ik er ook over. Echter, als het artikel lees, worden opties (die standaard zijn op GT-Line) genoemd als aanvulling bovenop de standaarduitrusting Bussiness Approved van de Ceed. Vraag ik me nu af wat er minder op GT-Line Edition zal zitten dan de gewone GT-Line. Ben benieuwd naar de nieuwe brochures.
  16. @Luxata al een definitieve keuze kunnen maken? ben benieuwd! Gister dit artikel gelezen: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/kia-ceed-en-proceed-ook-als-gt-line-edition/ Na al de geruchten, is het eindelijk officieel aangekondigd. Voor de kenners, betekent dit nou dat er geen GT-Line en Plusline uitvoeringen meer komen? en dus alleen de GT-Line Edition. €29.995 voor een MHEV 1.5 T-GDI met automaat is een zeer aantrekkelijke prijs! Dat is €7.000 goedkoper dan mijn GT-PlusLine met automaat
  17. Ik heb 2 weken geleden mijn Proceed in ontvangst mogen nemen en zaten inderdaad Michelin pilot sport 4 banden onder. Wel met de 18” Kimhae velgen Inmiddels al verwisseld voor winterbanden.
  18. Vanmiddag heb ik voor de zekerheid toch maar even naar de dealer gebeld. Uit voorzorg de vraag gesteld of ze wel even de tijd voor me zouden hebben als ik langs kom. Langs komen kan uiteraard altijd, maar zij hebben mij geadviseerd om zelf even het resetknopje rechts onder de scherm even in te drukken met een smal puntig voorwerp (met draaiende motor). Blijkt dus dat deze resetknop alleen de UVO reset en niet alle instellingen in het multimedia systeem. Auto daarna uitzetten en opnieuw starten.... en UVO in de auto doet het! geactiveerd en al. Verkeersinformatie en Weersverwachtingen worden nu goed weergegeven. Maar je verzint het niet. Doet de UVO het in de auto het eindelijk, blijkt dat ik mijn auto nog niet kan toevoegen aan de app omdat de servers (op mobiel) niet bereikbaar zijn . Zal het morgen maar opnieuw proberen. In ieder geval een handige tip wat betreft de resetknop. Deze reset dus alleen de UVO verbinding.
  19. Instructies heb ik inderdaad gevolgd. Ook via een ander filmpje in de digitale handleiding. Na het drukken op "UVO activeren" en de voorwaarden te accepteren, blijft het icoontje cirkels draaien en geeft na een minuut of 2 aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden met KIA services. IMEI nummer is wel te lezen, dus die is gewoon beschikbaar. Wat jammer dat de kleur niet gewijzigd kan worden. zoals het nu is, is het niet lelijk, maar heeft ook zeker niet mijn voorkeur. Bedankt voor het toelichten over die live services @Renzo4000. Hoop dat ze het morgen voor elkaar krijgen.
  20. Ten eerste, jullie allen bedankt voor de felicitaties . @Renzo4000, voordat ik de auto heb gekregen, heb ik inderdaad via diverse topics op het forum gelezen dat men niet al tevreden is met de update. Maar had nooit verwacht dat er zo grote wijzigingen zijn toegepast in de update. Nu ervaar ik het zelf ook uiteraard. Vanochtend nog enkele foto's gemaakt van mijn multimediascherm. Bij mij gaat het ten eerste om de kleur. Zoals je op de onderstaande foto's kunt zien, heb ik een paars/roze kleur wat betreft de icoontjes en achtergrond. Is dit een standaard kleur van de update? Je zou toch denken dat een gebruiker dit kan wijzigen. Daarnaast is de homescreen met alleen mijn profielnaam, digitaal klokje, temperatuur en een afbeelding van de navigatie niet echt een scherm met boeiende info. Morgenmiddag ga ik even opnieuw langs de dealer voor het activeren van UVO. Ik krijg het namelijk nog steeds niet voor elkaar. Klopt het dat je d.m.v. UVO de informatie binnenkrijgt over file en flitsers? Want dat heb ik nu namelijk ook nog niet. Vraag me namelijk af of dit verholpen is als UVO in de auto is geactiveerd. Ik heb een iPhone en moet zeggen dat Apple Carplay tot heden wel goed loopt. Zelf nog niet geprobeerd met een Android toestel.
  21. Zoals beloofd, bij deze enkele foto's van de eerste 2 dagen. WAT een heerlijke auto om mee te rijden. Met 6km op de teller de showroom uit gereden. Zaterdag (dag van levering) was best een koude en mistige dag. Dus kwam de stoel- en stuurverwarming heel goed van pas. Op de snelweg was het gelijk even wennen met alle besturingsassistenten. En is mij opgevallen dat ondanks de tussenafstand op de voorligger in de adaptieve cruise control op minimaal staat, dat de Proceed al vanaf best een groot afstand van snelheid verminderd. Daar zal ik komende weken nog met de diverse instellingen moeten uitproberen wat wel en niet prettig rijdt. Eenmaal thuis aangekomen, meteen aan de slag gegaan met profielinstellingen in de auto persoonlijk te maken. Je verzint het niet, maar kreeg van iedereen (ook onbekenden) die voorbij liepen, een complimentje over de auto. De buren konden het ook niet laten even een rondje om de auto te lopen . In de zon komt de kleur Penta-metal tot zijn recht! Zeer tevreden met deze diep grijze kleur. En de 18" velgen staan perfect op een auto van dit formaat. Panorama schuifdak i.v.m. de kou nog niet mee gereden maar alleen de binnenscherm open. Dit scheelt aanzienlijk veel licht in het interieur, gezien de hemelbekleding in kleur zwart is. Helaas krijg ik de UVO connect in de auto niet geactiveerd. Icoontje blijft draaien een geeft vervolgens aan geen verbinding te hebben met KIA Service. Ook tijdens het rijden geprobeerd, maar helaas zonder succes. Eén van deze dagen maar even weer langs de dealer. Mogen zij het maar eens proberen. Het Multimedia systeem is even wennen. Ik weet niet of de nieuwe update standaard zo is, maar ik heb van de icoontjes in een soort roze/paarse kleur. Alle instellingen doorgelopen, maar kan deze dus niet wijzigen? Wellicht hebben andere Proceed rijders ervaring hiermee? Daarnaast als ik op dat HOME icoontje (links boven) druk, krijg ik in principe alleen mijn profielicoon en een digitale klok over de gehele scherm te zien. Geen idee of dit ook standaard is in de nieuwe update. Tijdens een het proefrijden in de maand Juli, kreeg ik daar 3 verschillende "widgets" (splitscreen: Weer info, Navigatie en Media). Ook de instellingen doorgelopen en zou je denken dat deze in te stellen is via Home screen, maar kan daar alleen de icoontjes anders sorteren. Mocht iemand hier ervaring mee hebben, hoor ik dat graag! Voor de rest een prachtige auto en prima rij eigenschappen. Na 3 dagen al 390 heerlijke kilometers mee gereden.
  22. Aankomende zaterdag is het dan eindelijk zover en mag ik mijn Proceed bij de dealer ophalen. Hij is sinds vorige week woensdag gelost waarvan de dealer mij meteen op de hoogte heeft gesteld. En omdat de auto toch nog 1,5 week daar staat, heb ik aangegeven om de volledige LED-pack voor mij toe te passen en te monteren. Dit wordt inclusief de mistlampen. Ben stiekem wel een beetje aan het balen dat juist deze week officieel bekend is gemaakt dat er een Mild Hybrid uitvoering binnenkort te bestellen is. Achja, zo is er maar altijd wat te zeiken. Neemt niet weg dat ik heeeeeeul enthousiast ben en uit kijk naar zaterdag! Foto's en filmpjes volgen z.s.m.
  23. Gister deze Proceed GT voor de deur bij KIA van Mossel in Zwolle zien staan. En binnen een glimp van de GT in Lunar Silver. Ziet er wel dik uit in Penta Metal met perfecte zwarte velgen en rode accenten .
  24. @CrutzZz Zeker ook een mooie kleur! Al bekend wanneer je de dealer hem voor je kan leveren? Mijn ProCeed (GT PlusLine in Penta Metal) had eerst een levertijd van 4 maanden (week 48). Maar kreeg eergister een telefoontje van de dealer dat het een maand eerder gaat geworden. Eind deze maand mag ik hem dus al ophalen.
  25. Zojuist werd ik gebeld door de dealer met de vraag of ik eventueel een andere kleur wil hebben. Zij hadden de mogelijkheid direct een GT- PlusLine met panorama schuifdak en de gewenste 18" velgen in de kleuren Deluxe White en Infra Red (welke mogelijk ergens al in Nederland staat) te reserveren. Deze zou ik dan volgende week al geleverd kunnen krijgen. Dit zou dan wel heeeel erg snel zijn! Vorige week maandag getekend waarna 2,5 week later kunnen rijden. Gezien deze kleuren een heel groot verschil zijn t.o.v. de Penta Metal, heb ik aangegeven om alsnog bij de Penta Metal te blijven. Nu maar hopen dat het geen invloed heeft op een eventuele latere levertijd dan de afgesproken week (week 48) .
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...