Ga naar inhoud

michelklok

Leden
  • Aantal Items

    36
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door michelklok

  1. Ik kwam dit filmpje op Youtube tegen: De oplossing die hier regelmatig voorbij komt is de vervanging van het slot.
  2. Vanmiddag werd mijn Proceed eindelijk bij mijn werkgever gebracht. Ik heb er nog niet heel veel mee gereden, maar mijn vorige auto (de grijze Octavia links op de foto) ben ik al snel weer vergeten.
  3. michelklok

    OTA

    Onze X-Ceed hebben we sinds april 2021, maar hij stond toen wel al een poosje in de showroom. Ik denk eerder dat het toch een combinatie van het modeljaar en de hardware. Maar misschien komt dadelijk alsnog de OTA-mogelijkheid beschikbaar, wie weet.
  4. michelklok

    OTA

    Gisteren heb ik de navigatie van onze X-Ceed uit 2021 bijgewerkt. Hierin is (nog) geen verwijzing naar de mogelijkheid tot OTA te zien, ook al is het model CDAS.S5BLC.AEU. De kans is groot dat die mogelijkheid er ook niet komt en dat de navigatie steeds handmatig moet worden geupdate. Waarschijnlijk zit er in de modellen vanaf 2022 toch andere HW/SW die OTA mogelijk maken.
  5. @its GriffX Een kleine correctie op het voorgaande: van de leasemaatschappij (Athlon) heb ik destijds op 25 november 2021 de bevestiging ontvangen dat de auto door de leverende dealer (Zeeuw en Zeeuw) was besteld. Zeg maar drie weken voor die van jou.
  6. Ik heb hem zonder panoramadak besteld. Wij hebben onze leaseauto”s inderdaad rond dezelfde tijd laten bestellen.
  7. Ik heb nu ook een update: de auto is binnen en zal op maandag 14 november aan mij worden geleverd. Op twee weken na een jaar op gewacht. Dat laatste vergeten we maar zo snel mogelijk. Dadelijk genieten. Nog 10 nachten slapen.
  8. De Proceed GT-plusline zonder panoramadak, zoals ik hem ook heb laten bestellen, is inderdaad nu niet meer te bestellen. Als die van mij straks, na een jaar wachten, alsnog met panoramadak komt, dan heeft Kia heel wat uit te leggen. Want met panoramadak pas ik er niet in.
  9. Mijn kritiek heeft niet zozeer betrekking op één verkoper of een dealer, maar meer op de Kia-organisatie als geheel, met in het bijzonder de importeur. Als ik van tevoren had geweten dat ik een jaar of langer op mijn volgende leaseauto had moeten wachten, had ik vorig jaar november waarschijnlijk een andere keuze gemaakt. Nu heeft men de order in de pocket en laat men mensen gewoon wachten, want iedere keer dat er werd gemeld dat de levering wéér naar achteren was geschoven, gebeurde dit naar aanleiding van een vraag van mijn kant. Een meer pro-actieve houding vanuit de Kia-organisatie had dit "leed" ook wat meer kunnen verzachten. Nu deed men het voorkomen dat de auto in 3 à 4 maanden kon worden geleverd en dat heeft mij er onder meer toe bewogen om de Proceed te kiezen, naast de andere kwaliteiten die deze auto heeft. Dat zou dan mooi uitkomen met het aflopen van het contract van mijn huidige leaseauto. Het contract daarvan is al een paar keer verlengd. Deze Octavia moet er sowieso begin februari 2023 uit, want dan is het contract niet meer te verlengen. Ik ga er wel vanuit dat de Proceed voor die tijd wel is geleverd. Het is natuurlijk een luxe "probleem", maar daarom niet minder irritant.
  10. Het zal mij niets verbazen dat de mijne, die ook van Zeeuw en Zeeuw zal komen, wederom wordt uitgesteld. Ik ben er zo langzamerhand wel klaar mee. Kia maakt prima auto’s, maar hun (Nederlandse) verkooporganisatie mag weleens een communicatiecursus gaan volgen. Wees gewoon eerlijk en beloof niet dat een auto in een paar weken kan worden geleverd, terwijl een hoop klanten nu na een jaar nog wachten op de levering. Wel lekker de order binnenharken en vervolgens de klant tot Sint Juttemis laten wachten is gewoonweg niet sjiek.
  11. Het stuur zit daar sowieso aan de verkeerde kant, daar gaat het al verkeerd
  12. Gefeliciteerd! Welke uitvoering en kleur heb je besteld? Net als Its GriffX heb ik een Proceed 1.5 met DCT-7 in de kleur Blue Flame metallic besteld, echter zonder panoramadak. Its GriffX's auto is al in december 2021 besteld, iets na de mijne, maar wordt pas in januari 2023 geleverd. Ik hoop niet dat de fabriek alles wat qua kleur afwijkt van zwart, grijs of wit of de toevoeging van een panoramadak (voor mij dus niet van toepassing) dit als een soort broodje speciaal ziet, waardoor de leverdatum wederom naar achteren wordt geschoven.
  13. Is dat misschien omdat de leasemaatschappij de auto niet meer eind dit jaar wil uitgeven en de levering doorschuift naar volgend jaar? Of komt de auto weer later dan eerder beloofd?
  14. Dat blijf ik ook raar vinden. De dealer is ook niet heel scheutig met informatie. Het zou me niets verbazen dat hij al is geproduceerd en alsnog in een batch van oktober in Nederland aankomt. Een voordeel: de langste wachttijd heb ik nu wel gehad. Hoogstens moet ik nog iets meer dan twee maanden wachten. Of de leasemaatschappij wil hem eind november niet meer leveren, dan wordt het alsnog 2023.
  15. Hier ook nog steeds eind november, een wachttijd van +/- 1 jaar. Vandaag heb ik wel aan de leverende dealer gevraagd of hij verwacht of de auto dit jaar nog door de leasemaatschappij zal worden uitgegeven. De verwachting is dat ik de auto dit jaar nog in ontvangst zal kunnen nemen. Er zit alweer een onderhoudsbeurt aan te komen voor mijn huidige Octavia, dus die heb ik netjes ingepland. Maar ik ga niet meer de bandenwissel doen als ik deze auto nog maar een paar weken rijd. Gelukkig ben ik daar bij de Proceed vanaf, want beleid vanuit mijn werkgever is nu dat de leaseauto's met vierseizoenenbanden worden geleverd.
  16. Naar aanleiding van de leverberichten op dit forum heb ik ook maar even contact opgenomen met de leverende dealer. Mijn Kia Proceed 1.5 T-GDi DCT7 GT-PlusLine 5D 117kW in de kleur Blue Flame Metallic is eind november/begin december 2021 besteld en zou in eerste instantie in week 22 worden geleverd. Vervolgens werd het eind augustus (week 35) en tenslotte eind november (week 48). Dus bijna een jaar wachten. Even had ik de hoop dat de mijne eindelijk iets eerder zou komen, gezien de berichten hier, maar de dealer gaat nog steeds uit van eind november. Ik begrijp ook niet welke logica hierachter zit, want de één mag bijna een jaar wachten, terwijl de andere auto "al" na 8 maanden wordt geleverd. Dat is ook nog best lang, maar wel iets beter te verteren. Ik wacht het maar weer af... In de tussentijd maar weer onderhouds- en bandenwisselafspraken inplannen voor mijn huidige Octavia...
  17. November dit jaar is nu voorlopig ook voor mijn Proceed beloofd. Het is een blauwe Proceed DCT7 GT Plusline, eveneens zonder panoramadak. De leasemaatschappij had hem echter al in november/december 2021 voor mij besteld.
  18. IOS 15.6.1 heb ik vanavond op de iPad en iPhone geïnstalleerd: geen verandering voor de Kia Connect app, want die doet het nog steeds niet.
  19. Het rare is dat ik vanaf vandaag deze melding krijg op zowel mijn iPhone als iPad, die hetzelfde Apple ID gebruiken, maar als ik het Kia account gebruik in de Kia Connect app op mijn werktelefoon (eveneens een iPhone, maar met een ander Apple ID) dan werkt het wel. Op alle devices gebruik ik Ios 15.6.
  20. Ik heb contact gehad met de leverende dealer, waarna vaak het "officiele" antwoord van de leasemaatschappij kwam.
  21. Dat zijn mooie berichten. Ik ben nog in afwachting van een bericht dat de mijne in productie is genomen, terwijl hij bijna tegelijkertijd met de jouwe is besteld (eind november/begin december 2021). Van de leasemaatschappij en de Kia-organisatie hoef ik momenteel niet veel te verwachten. Athlon stelt voor om toch maar op de auto te wachten, ook al kunnen ze nog geen garanties geven. Voorlopig is de leverdatum ergens eind november dit jaar.
  22. De Proceed is besteld in november 2021. De levering is nu al drie keer uitgesteld en staat voorlopig op eind november dit jaar. Uiteraard zonder verdere garanties.
  23. Inmiddels ben ik met mijn werkgever aan het kijken voor andere mogelijkheden, maar dat hangt wel af van de mogelijkheden bij de leasemaatschappij. Zij hebben immers de auto wel in bestelling staan. Een jaar wachten op een leaseauto vind ik toch wel wat gortig worden.
  24. Nadat ik een bericht naar de leverende dealer had gestuurd, want telefonisch was men in gesprek, kreeg ik vanochtend via mijn werkgever wederom nieuws van de leasemaatschappij. De leverdatum, die stond op 31 augustus, is weer naar achteren geschoven: eind november 2022. Al met al dus minimaal een jaar wachten, waarbij het nog maar de vraag of hij er eind november ook echt is. Met een beetje pech levert de leasemaatschappij hem pas begin volgend jaar.
  25. Toen ik mijn Proceed bestelde (lease) in november 2021 werd me verteld dat de levertijd ongeveer 12 weken zou zijn. Ik heb ook bij andere merken gekeken, maar die hadden dermate lange levertijden dat mijn huidige leaseauto nog minimaal één tot anderhalf jaar buiten het contract zou moeten aanblijven. Inmiddels ben ik daar wel van teruggekomen, want Kia heeft dit ook niet onder controle en ik stoor me nog het meeste aan het gebrek aan informatie. Momenteel is de verwachting dat de “mijne” eind augustus 2022 wordt geleverd, maar ik moet dat nog maar zien. Het zou me niets verbazen dat de leverdatum weer naar achteren wordt geschoven.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...