Jump to content

Peerke07

Leden
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Eindhoven
 • Hobby's
  Muziek luisteren
 • Auto
  KIA Sportage DynamicPlus HEV

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peerke07's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • One Year In
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Dedicated Rare
 • Collaborator

Recent Badges

5

Reputation

 1. Mooi. Vooraf dus melden, ga ik doen. Thnx.
 2. Wederom niet zo'n snelle opvolging . Er zit wel een klein verschil tussen de linker en rechter kant, maar dat leidt er bij mij niet toe dat de rammel niet weg te krijgen is. Aansluiting bij dakrand links: Aansluiting bij dakrand rechts Aansluiting boven achterlicht links Aansluiting boven achterlicht rechts Afwijking is echt minimaal, ik schat maximaal 1 mm of minder.
 3. Over 3 maanden eerste beurt. Ik zal dan wel vragen hoe en wat. Het ziet er niet uit, maar de auto rijdt er niet minder om .
 4. Yep, ik heb dat ook. Geleverd op 15-06-2022. Besteld in februari 2022. Erg slordig ziet het er uit.
 5. Sorry Rick, ik zie je bericht nu pas. Als je de "stelschroef" naar beneden draait, dan zie je op die schroef een aantal ringen verschijnen. Ik heb de mijne tot aan de eerste ring naar buiten gedraaid, ongeveer een halve centimeter schat ik, maar ze kunnen veel verder. Ik dacht eerst dat het rammelen vanaf het afdekscherm van de kofferbak kwam en had daar een paar vilt rondjes geplakt, maar het was nog niet over. Toen heb ik de stelschroeven pas ontdekt en nu is de rammel helemaal weg. Is wel zo fijn.
 6. Kofferbakrammel had ik ook. Je kan de rubber steunen aan de linker en rechterkant van de klep wat verder naar beneden draaien met de "stelschroefjes". Het moet dan denk ik verholpen zijn (was bij mij althans het geval.
 7. Zojuist even ruim 5 minuten de sleutel op de kliko gelegd voordat ik de auto ontgrendeld heb. De auto bleef te openen (spiegels bleven al die tijd naar buiten geklapt staan). Na ruim 5 minuten de auto met de hand geopend en toen pas de sleutel van de kliko gepakt. Dus er zit geen beveiliging op of het moet zijn dat de sleutel nog langer dan 5 minuten geen beweging moet detecteren. Ik heb een HEV DynamicPlus. Of het op andere modellen dan eventueel wel zit is wat lastig te bepalen, maar waarschijnlijk is het voor elk model wel gelijk?????
 8. Ik heb hem ooit op 100% gehad toen ik op de snelweg de auto (HEV) in de sport mode had gezet. Maar normaal gesproken schommelt het bij mij ook tussen de 25% en de 75%. Ik vermoed iets met levensduur van de accu's of zo.
 9. Je kan wel de parkeerhulp voorkant, automatisch laten inschakelen bij langzaam rijden. Dat helpt in ieder geval de heg te ontwaren.
 10. Mijn HEV verbruikt in deze koudere periode per 100 km ruim 1 liter brandstof meer dan in de zomer. Zal naast de winterbanden ongetwijfeld ook aan het hier eerder benoemde (maar merkwaardige?) issue liggen dat de EV mode pas bij een (hele) warme motor zijn werk gaat doen en dus in de winter minder vaak gebruikt wordt. Verbruik in de zomer: rond de 5,5 l / 100km, verbruik in de winter: rond de 6,7 l / 100 km. Gemiddeld tot nu toe (vanaf juni) is 5,9 l / 100 km.
 11. Ik heb dat ook en heb ook al meerdere SP5's zien rondrijden met dit. Het lijkt wel één of andere tochtstrip. Plak ook (tenminste toen ik het een half jaar geleden zag en er aan voelde). Laat even wat weten als je iets meer weet van de dealer.
 12. WAV zou geen probleem moeten zijn, anders dan dat de opslagcapaciteit mogelijk een dingetje is. Ik gebruik FLAC in mijn Sportage van 5 maanden oud. Werkt prima.
 13. Dank voor de tip, ik ga kijken. De middelste gordel heeft ook een heup sluiting, waarbij ik natuurlijk de "normale" sluiting via de rode knop wel los krijg, maar voor de andere kant moet je blijkbaar iets anders doen, zoals JvdW zegt. Dat laatste moet ik nog even proberen als mijn vrouw weer terug is.
 14. Vandaag geprobeerd wat kraakjes en tikken weg te halen. Bij het nemen van drempels vond ik de gordel voor de middelste zitplaats van de achterbank af en toe wat te klapperend. Ik denk, steek ik dat ding er toch gewoon in, dan ben ik ook gelijk van dat rode waarschuwingslichtje af (dat na een tijdje wel uitgaat). Anyways, er zitten twee gespen aan de gordel en onder bij de bank zitten ook twee ontvangende sluitingen. Ik steek ze beide in de sluiting, prima, gaat goed. Toen kwam het grote vraagteken. De ene sluiting maak je los zoals alle gordels. Rode knopje indrukken en dan floept de gesp er zo uit, maar die tweede, hoe krijg ik die ooit weer los? Iemand een idee waarmee deze onwetende op weg geholpen kan worden?
 15. Ik heb dezelfde ervaring als Barney. Beide handen of eentje losjes aan het stuur, melding. Heb je het stuur wel vast met één of beide handen, geen melding.
×
×
 • Create New...