Ga naar inhoud

Spades

Leden
  • Aantal Items

    14
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Spades

  1. De 2021 Kia E Niro die ik eerder aanhaalde is nog steeds een goede kandidaat. Het is echter geen Executive zoals de dealer eerder meldde maar een DynamicPlusLine voor de subsidie zit dat wel goed. Deze auto is echter 3000 euro duurder dan de auto die ik al gekocht had met uiteindelijk op de kleur en een warmtepomp na, dezelfde specificaties. Deze twee dingen zijn echter geen 3000 euro waard dus ik hoop morgen dan eindelijk uitzicht te krijgen op een door mij zo gewenste elektrische auto. Iets bijbetalen voor de warmtepomp vind ik nog tot daar aan toe, maar geen 3000 euro. Morgen het eind oordeel.. Uiteindelijk is de enige Kia die ik in mijn leven gekocht heb de enige auto geweest die met onverklaarbare foutcodes in de garage blijft staan. De andere voertuigen zijn op mijn allereerste auto na, foutloos gebleven. Je moet soms wel eens een beetje geluk hebben en met goed en tijdig onderhoud voorkom je veel ellende. De enige raadgever over wat een goed of slecht model is zijn uiteindelijk de statistieken, hoe vaak op de 100 auto's gaat een auto stuk en wat kost het dan gemiddeld om het te laten repareren. Volgens mij blijft geen merk vrij van een positie in die statistiek. Die laten toch echt niet altijd zien dat Franse auto's slecht zijn en Duitse of Koreaanse auto's goed
  2. Het probleem had er niet anders van geworden als ik hem geleased zou hebben.
  3. Bij de dealer hebben ze er nog 3 die niet online staan, waarvan eentje uit 2019 (die wil ik sowieso niet vanwege de 1 fase lader). Eentje is een executive line uit 2021 waarvan de vraag nog is of deze in aanmerking komt voor de subsidie. Deze auto heeft ook een warmtepomp. De subsidie is wel belangrijk, dat scheelt gelijk 2000 euro. Mocht ik er met de dealer niet uit komen dan wordt het zeer waarschijnlijk een hele andere auto. e2008 is een kanshebber. Alhoewel de range minder is zijn ze wel een stuk beter beschikbaar dan een Niro met de opties die ik wil. De opties die ik wil veroordelen mij tot minimaal een DynamicPlusLine.
  4. Vandaag is er iemand van Kia NL geweest en de oorzaak is nog steeds niet met zekerheid te achterhalen. Het onderdeel dat ze wilden vervangen ging direct in backorder met een lever tijd van 3 tot 4 weken dus daarmee gaat deze auto niet door. Morgen nog even contact met de dealer voor alternatieven maar de kans is 90% dat de koop ontbonden gaat worden.
  5. Het verhaal is ook nog dat de auto een import is en voor de garantie sowieso eerst op kenteken moest. Anders wilde Kia NL sowieso geen garantie geven.
  6. Ze hadden mijn rijbewijs al vanwege de proefit en hebben het de laatste werkdag voor de oorspronkelijke aflevering op mijn naam gezet. Het is overigens niet zo dat ik dat had kunnen weigeren o.i.d. Het gebeurt gewoon, ik heb nu ook maar 1 deel van de tenaamstellingscode.
  7. Voor degene die het leuk vinden nog even een update. De beide relais die ze al vervangen hadden blijken weer gesmolten te zijn. Ze zoeken het nu in de aansturing, ze gaan nu de blokken waar ze in zitten vervangen. Het komt op mij een beetje over als dat ze gewoon alles vervangen waarvan ze vermoeden wat het kan zijn. Ze zoeken het steeds hoger in de ketting. Ik hoop dat dit het is. Ik heb aangestuurd op een oplossing in de vorm van een leen auto, ik betaal nu dubbele verzekering omdat de auto wel al op mijn naam staat en moet nog steeds met (steeds duurder wordende) benzine blijven rijden.. Vanmiddag weer contact (Als ze dit keer wel doen wat we afspreken tenminste). Dan zien we wel weer verder of ze toestemming hebben van Kia om dit te gaan vervangen en ook een prognose over hoelang dit dan weer duurt. Not amused.
  8. Jep, morgen heb ik weer contact met ze. Als ze het weer niet kunnen vinden dan raad ik ze aan het in ieder geval oplossen voor ze de auto weer aanbieden..
  9. Ze hebben bij het verwijderen van het accu pakket twee relais vervangen. Daarna had de auto geen storingen meer maar iets trekt nog wel de 12volt accu leeg.
  10. Vandaag zou ik dan eindelijk de auto op halen. Vlak voor vertrek werd ik echter gebeld dat de 12volt accu weer leeg was en er niet met de auto te rijden was. Inmiddels zijn er twee relais vervangen die kapot bleken. Maandag hebben we weer contact maar erg veel vertrouwen heb ik er niet meer in.
  11. In mijn voorstel topic en het stamtafel topic al eens genoemd maar het blijft door etteren dus ik open even een eigen topic. Inmiddels 3 weken geleden gaan kijken bij een E-Niro uit 2021 (DynamicPlus:Line) met nog geen 3.000 kilometer op de teller. Daar aangekomen bleek de auto in storing te staan, 12 volt accu was leeg gegaan tijdens transport. Deze hebben ze vervangen waarna de auto een storing had die niet weg ging. Hij wilde ook eerst niet uit zichzelf bewegen, begreep dat dit later wel kon. Een storing in het 12 volt circuit was ik niet perse bang voor dus na een proefrit in een vergelijkbare auto overstag gegaan. Anderhalve week later zou de auto klaar zijn werd bij verteld. Tot ik de dag ervoor gebeld werd dat het probleem toch groter bleek. Mij is verteld dat er een relais is dat alleen te bereiken is door het accu pakket te verwijderen, waarvan ze vermoeden dat deze het probleem geeft en altijd in de 'aan' stand staat. Dit relais zou piekspanning te verduren gekregen hebben bij het vervangen van de 12 volt accu. Ze weten het pas zeker als ze het relais in handen hebben. Als ze een nieuwe moeten bestellen dan kan dit zomaar eens een maand duren gezien de levertijd. Tot nu toe vind ik de Kia dealer in kwestie (Ik zal nog even geen namen noemen) nog niet echt heel voortvarend geweest in het oplossen en proactief communiceren. Alles weet ik omdat ik zelf steeds vragen stel. De auto zou in eerste instantie door 2 gespecialiseerde medewerkers aangepakt moeten worden gezien het accu pakket eruit moet. Op de dag dat dit zou gebeuren werd mij meegedeeld dat de auto hiervoor toch naar een andere vestiging moet vanwege de aldaar aanwezige apparatuur die nodig is voor met name de veiligheid van de monteurs. Van dat laatste vroeg ik mij af of ze dat niet twee weken geleden ook al bedacht hadden kunnen hebben.. Al met al is mijn persoonlijke ervaring met het merk maar vooral deze dealer niet perse positief te noemen en als ze dit niet met meer urgentie aan gaan pakken ga ik ze in gebreke stellen en de koop laten ontbinden. TOch ben ik benieuwd of bovenstaand verhaal resoneert bij andere forumleden hier, en of er vergelijkbare cases zijn.
  12. Heeft een typegoedkeuring niet ook een houdbaarheidsdatum om te voorkomen dat fabrikanten daarmee nooit aan nieuwe richtlijnen zouden hoevel voldoen? Lijkt mij wel.
  13. In mijn voorsteltopic ook al even aangehaald. Twee weken geleden gaan kijken bij een Kia E Niro 64kwh DynamicPlucLine met nog geen 3000 kilometer op de teller. De auto is door een Kia dealer geimporteerd uit Polen. Bij aankomst van de auto bleek de 12v batterij leeg te zijn. Niet perse raar aangezien ze bij importprocessen nog wel eens langere tijd stil staan. De batterij hebben ze vervangen maar de auto gaf daarna een storing (Wilde eerst niet eens rijden). Op zich was ik niet bang voor een storing gerelateerd aan een 12v batterij maar inmiddels blijkt was dat een fout. De dealer is sinds de aanschaf twee weken terug op zoek naar de oorzaak van de storing. Ze denken nu dat het in een specifiek relais zit waarvoor het hele accupakket gedemonteerd moet worden. Ze weten dit niet zeker, en als het wel zo is zou het zomaar eens een maand kunnen duren voor ze een vervangend relais binnen hebben. Ik heb al een tijdje zitten zoeken op Google naar vergelijkbare cases, maar die lijken er niet te zijn.. Iemand nog tips over waar ik meer informatie kan vinden of kent iemand een vergelijkbare case?
  14. Hallo allen! Na een Ford Focus, Mercedes C klasse, BMW 3 serie (vieze oude diesel), Opel Corsa F uit 2020 en een Ford Focus wagon uit 2019 ben ik overstag gegaan en heb ik bijna twee weken geleden een Kia E Niro DynamicPlusLine met de grootste accu gekocht. Na wat plussen en minnen overstag gegaan door de lage gebruikskosten. De auto staat al wel op mijn naam maar is nog niet in mijn bezit. De auto komt oorsproinkelijk uit Polen en heeft nog net geen 3000 kilometer gereden. Hij kwam echter aan met een lege 12v batterij en na het vervangen door de (Kia) dealer bleef de auto in storing. (Check EV). Het oplossen daarvan lijkt meer voeten in de aarde te hebben, een relais bereiken die het zou veroorzaken betekent dat het hele accupakket eruit moet. We wachten rustig af. Ik heb wat ervaring met elektrisch rijden en kijk er erg naar uit.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...