Ga naar inhoud

Eefurt

Leden
  • Aantal Items

    18
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Eefurt

  1. Folie is geplaatst, maar sinds die tijd niet echt heel veel zon gehad. Maar als de zon vol op de voorruit stond, merkte ik toch al wel verbetering. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  2. tijdens mijn vakantie (met caravan 1200kg) 1 op 12, viel mij tegen. In total nu 5300km gereden, gemiddeld verbruik 1 op 15. Dat zal in de loop van de tijd wel wat beter worden schat ik zo in. (om verbruik te kunnen bijhouden gebruik ik overigens een app: Drivvo. handig om je verbruik te kunnen monitoren.
  3. afgelopen weken op vakantie met de Kia Sportage HEV. Inderdaad een heerlijke reisauto. Verbruik met een caravan er achter (1200kg) viel het verbruik mij toch wel tegen (1 op 12). Vakantie was in Limburg en Luxemburg en dus niet direct hoge beklimmingen gedaan. Ik reed voordat ik de Kia heb in een Opel Grandland 1.6 diesel, waarbij ik een gemiddeld vakantie gebruik van 1 op 20 haalde. Het is even wennen. Maar geen enkel probleem gehad met de auto afgezien van het gebrek aan warmtewering van de voorruit en het regelmatig blijven hangen van het hoge toerental (even gas los en probleem opgelost), Daarnaast vind ik persoonlijk dat de Kia te laat schakelt bij een beklimming, waardoor er te veel snelheid verloren gaat. Daarom zelf de flippers bediend en geen probleem verder (ditzelfde had ik ook bij mijn Opeltje, Wellicht ben ik was eigenwijs, maar schakelen bij beklimmingen met een caravan erachter doe ik liever zelf). Maar verder zoals gezegd heerlijk ontspannend gereden. Auto komt goed mee in het verkeer.
  4. Gelukkig () de afgelopen weken niet veel zon gehad, dus in eerste instantie niet veel last gehad van het gebrek aan warmte-wering. Maar bij de thuis-rit vanuit zuid-duitsland veel zon gehad en toen direct weer veel warmte binnen. Terwijl de buitentemperatuur 24gr was. eind deze maand worden de ramen door de dealer voorzien van warmtewerende folie. Hopelijk werkt dat wel.
  5. ik kreeg onderstaand antwoord van de dealer. Blijkbaar warmtewerend glas rondom exclusief de voorruit. In mijn beleving is dat dan niet rondom
  6. Dat is dan niet zo fijn, het is mij nog niet eerder gebeurt dat de telefoon niet wilde opladen vanwege de warmte. Kan nog leuk worden deze vakantie.
  7. Ik weet dat het de laatste paar dagen nog heeft is geweest, maar ik krijg het idee dat mijn warmtewerende voorruit niet zo goed de warmte weert. Vanwege de inval van het zonlicht door de voorruit wilde mijn telefoon niet meer laden, omdat het te heet was. En ja, de airco stond aan. Ik voelde zelf de zon ook behoorlijk op mijn benen, Mijn vorige auto (Opel Grandland) had ook een warmtewerende voorruit en die heeft mij nog niet dit soort problemen opgeleverd. Heeft iemand die probleem ook vastgesteld? (ik heb overigens ook even een melding bij de dealer gemaakt, om te horen of er sprake is van een fout)
  8. Ik heb ditzelfde issue ook al een paar keer gehad. Toerental schiet ineens door, om daarna weer naar normaal terug te zakken. Treed inderdaad op bij het acceleren vanuit een lage snelheid Ga er melding van maken bij de dealer
  9. hmmm, ik weet niet of anderen dit ook meegemaakt hebben, maar ik heb dit ook al een keertje gehad en heb een IPhone14. Gelukkig dat ik nog niet veel persoonlijke instellingen gedaan en ook geen backup. Zal het in de gaten houden.
  10. ik heb de update ook geinstalleerd, maar (nog) geen foutmeldingen gehad. Ik heb wel het idee dat Hybride systeem anders reageert
  11. Eefurt

    DAB Signaal

    Ik rijd nu twee weken in mijn HEV DynamicPlus en heb nog geen problemen ervaren, maar dat zegt nog niet zoveel. Mijn vorige auto Opel Grandland met panorama-dak had erg veel problemen met DAB. Tot nu toe voor mij een verbetering.
  12. Ik heb zelf de Milenco Airo 4 gekocht. Deze passen goed. Heb er nog geen grote afstanden mee gereden, maar ze zitten goed vast en trillen niet.
  13. thnx!, ik heb de update uitgevoerd, duurde exact 39 minuten :-). extra features zoals soundcloud en "gemiddelde snelheid" werken perfect
  14. Hoe lang duurt het voordat de update klaar is?
  15. ik heb deMilenco Aero 4 caravanspiegels aangeschaf, deze passen goed, je moet inderdaad even goed opletten datje de juiste positie voor de klemmetjes kiest, maar dan past het goed en ervaar geen trilling (natuurlijk nog geen lange rit gemaakt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de juiste en betaalbare keuze is: https://www.obelink.nl/milenco-aero-4-caravanspiegel.html
  16. Hoe lang heeft dit update-proces geduurd?
  17. afgelopen vrijdag mijn Sportage HEV DynamicPlus opgehaald (besteld september 2022). Eerste kilomters gemaakt
  18. Net contact gehad met de dealer, de auto ( HEV-DynamicPlus) is inmiddels gefabriceerd en staat nu op transport naar de garage. Besteld op 19 september 2023. (ik zie er de laatste weken ook steeds meer rijden.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...