Ga naar inhoud

rms90

Leden
  • Aantal Items

    28
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door rms90

  1. Heeft iemand een adres waar er voor een leuke prijs een mattenset voor de Venga besteld kan worden incl de kofferbakmat. Op internet zie ik veel webshops waarbij je de matten niet kan bevestigen aan de pinnetjes waardoor ze niet vast komen te liggen. Alvast bedankt!
  2. rms90

    Onderhoudskosten

    Prijzen zijn bij Kia dealers niet gelijk. Bij de Kia dealer waar mijn auto in onderhoud is betaalde ik 140eur voor de 15.000km beurt. Terwijl ik ook een 1.0 comf/ext/style heb, vanwaar dan dat verschil in prijs a 40eur?? Heb hier al meer over gehoord dat onderhoudskosten voor een servicebeurt bij diverse Kia dealers verschillen.
  3. Kan het niet je gordelhouder zijn, dat kastje aan je rechterzijde waar je de gordel in klikt?Bij mij rammelde die namelijk, kon eerst het gerammel ook niet exact plaatsen, dacht eerst ook aan de stoel maar na goed luisteren merkte ik toch dat het de gordelhouder was. Dealer heeft hem bij mij vervangen voor een nieuwe en het gerammel was over!
  4. Ik had dat verbruik eerst ook. Dacht ook echt dat het aan de auto/software lag. Echter is het toch echt de rechtervoet. Zit de laatste tijd met een verbruik volgens bc van 5,2/5,4 gemiddeld. Als ik snel optrek bij stoplichten en constant 120/130 rijd op snelweg zit ik ook op een verbuik van 5,8/6,0 Mijn bc staat nu zelfs op 4,8! Dit gaat een record worden voor mij. Snelweg 100 a 110km en gewoon met het verkeer mee rijden met optrekken bij stoplichten. Zeker met cruise control moet een beter verbruik mogelijk zijn! Tip: Er is hier al een topic over mbt benzineverbruik.
  5. rms90

    Onderhoudskosten

    Vorige week een kleine beurt voor mijn Picanto laten doen. Gisteren de rekening thuis in de brievenbus ontvangen. Kosten vond ik meevallen! € 140,- Op de Kia site staat dat het € 180 kost. Scheeld tog € 40euro,- met wat Kia voorschrijft. Kan elke Kia dealer zijn eigen onderhoudsprijzen bepalen?
  6. Ja zels met inbouw is het bij citybugparts veel goedkoper (inbouwkosten €32,50) Kom je dus totaal uit op nog geen 200eur, dit is zonder de 10% korting. Komt er inkel indien nodig wat bekabelingskosten bij, totaalbedrag zal dan rond de 230 ongeveer zijn inclusief korting. Scheeld behoorlijk met de 310eur wat de Kia vraagt ja
  7. As vrijdag moet ik voor een kleine beurt. Hoop dat de dealer hem ook te beluisteren heeft. Als het goed klinkt, ga ik er dan ook zeker wat vanaf praten want ga geen €310 ervoor betalen, €260 is tog 50eu eraf, dus ben benieuwd hoeveel mijn dealer er eventueel af wilt doen.
  8. Betreft dezelfde subwoofer welke sinds kort bij de Picanto wordt aangeboden:http://www.kia.nl/Mo...cessories-2011/ http://www.kia.nl/Mo...cessories-2011/ Maar de kia is hier niet goedkoop mee, kan bij andere ''audio zaken'' al gauw voor 100eur goedkoper incl inbouw! De subwoofer los kost bij redcoon 149euro, kia vraagt dus 160eur voor de inbouw!! vind ik wel erg veel voor nog geen uur werk..!!!
  9. Nog even terugkomend op de nieuw aangeboden subwoofer welke in de accescoireslijst op internet staat. Dezelfde subwoofer staat ook te koop bij citybugparts. Enkel niet onder de picanto vermeld maar wel bij de aygo. Met inbouw zou je bij hun op 192,50eur uitkomen, zonder kiaclub korting meegerekend. Ga de dealer dit meedelen volgende week dat de zelfde subwoofer elders meer als 100eur scheeld wanneer ik dan tog voor een kleine beurt moet. Jammer dat citybugparts bij mij niet in de buurt zit. Toch dan maar proberen om er bij de dealer wat van de prijs af proberen te praten
  10. Ik heb bij de aanschaf van mijn 5deurs gewoon afgedwongen dat ik de 3deurs 15inch zwarte velgen wilde hebben ipv de 5deurs 15inch zilveren velgen. Dealer deed daar totaal niet moeilijk over. Het koste mij niks.
  11. Vorige week pas bij de dealer geweest, helaas helemaal geen tijd voor gehad om eerder naar de dealer te gaan. Mmaar het is inmiddels wel minder maar nog niet helemaal verholpen. Er zat een rammel in me gordelhouder aan de rechterzijde, deze is verholpen door de gordel opnieuw aan te spannen. Rammel in me speaker is grotendeels verholpen, ipv constant gerammel heb ik het nu nog maar 1x gehoord, ze hebben de speaker opnieuw gemonteerd. Maar de rammel in het dashboard is niet verholpen, ze konden helemaal niets vinden, ook tijdens diverse proefritten waar ik bij was, hoorden we het helaas niet.... Ik twijfel nu zelf of het wel mijn dashboard is, het is heel lastig te lokaliseren en het treed niet altijd op. Het treed alleen op als ik op de snelweg rijd met een snelheid van minimaal 90km/h. Gerammel kan namelijk vermoedelijk ook uit het kunststof komen nabij de schakelpook, maar door de hoge snelheid kan ik het niet goed lokaliseren. Eerst nog maar eens proberen te achterhalen waar het vandaan komt en dan maar weer is terug naar de dealer... Bij de dealer waren deze klachten ook niet bekend.
  12. Ik denk dat het bijna niks uitmaakt of je wel of geen led hebt. Heb zelf led dagrijverlichting en het benzine verbruik is belabberd tov de opgegeven specificaties van kia.
  13. @1500vulcano Dus bij jou kwam het gekraak ook uit de hoeken bij de speakers/gordijnairbacks?? Ben nog niet toegekomen aan de tefflonspray. Maar jouw verhaal nu gelezen te hebben heeft de teflon daar ook geen effect voor. Dacht eerst ook dat het te maken zou hebben met het dashboardkastje maar wanneer die leeg is hoor ik het ook soms. Denk dat ik de dealer ook maar is ga opbellen eerdaags zodat hun er naar kunnen kijken.
  14. Ookal passen we het nieuwe rijden toe, dat zal nog niet het verbruik halen van 1:23!! Bigmac rijdt ook 1:19 gemiddeld terwijl de Picanto 1:23 gemiddeld moet kunnen halen. De Picanto is naar mijn weten een van de minst zuinige auto's van dit formaat terwijl het volgens KIA de zuinigste benzine auto in deze klasse moet zijn!! Haal met de Picanto met het nieuwe rijden (dus heel rustig aan en dat vrachtwagens me nog voorbijgaan) nog steeds een verbruik van max 1;17 Wanneer ik met het verkeer meerijdt dus nog steeds RUSTIG AAN, heb ik een verbruik van 1:15/16 Hiervoor met een Suzuki Alto uit 2010 haalde ik met het meerijden van het verkeer een verbruik van 1:18/1:19!! Dit rijden de andere concurrenten zoals de Aygo, Pixo, C1, 107 gemiddeld ook! En dit verbruik is grotendeels met snelweg kilometers, namelijk 110km woonwerk verkeer per dag waarvan al 95km snelweg is waar de max snelheid 100 is. Met de Picanto rij ik bijna per benzine tank gemiddeld 60/80km minder dan met de Alto, tank minimaal 5x per maand, dat is dan al 300-400km verschil per maand. Op jaarbasis is dat gigantisch!!
  15. Druk op de rechter ronde grote knop van de radio (radio moet wel aanstaan). Daar zie je dan diverse opties in een lijstje staan wat je kan veranderen oa de bass. Fader staat bijna onderaan in dat lijstje. Draai vervolgens aan de knop om naar een andere optie te gaan, druk op de knop om de gekozen optie te veranderen, veranderen is mogelijk door daarna te draaien en te klikken om te bevestigen. Hoop dat dit zo een beetje duidelijk is. Gewoon even mee oefenen.
  16. Dan ga ik eerdaags ook die teflonspray halen. Als ik jou mag geloven lost dat het gekraak wel op Bandenspanning kan het nog niet aan liggen want heb ze nog niet opgepompt sinds ik de auto sinds eind november heb. Maar goeie tip met het niet te hard oppompen!
  17. Ik merk ook dat er bij mijn Picanto een rammel ergens zit. Hoor het voornamelijk wanneer ik op onverharde wegen rij of een hobbelig stuk op de snelweg. Dacht eerst dat ik gek was want hoor het niet altijd maar van het weekend in Belgie gereden waar er echt bijna geen enkel stuk hobbel vrij asfalt te vinden is, en ik het dus vrijwel constant hoorde. De rammel komt uit de hoek van de speakers/gordijnairbacks aan beide zijden bij het dashboard. Kwam bij jou ''Molenland'' ook dat gerammel uit die hoeken en dat het achteraf de rubbers van de ramen waren??
  18. Hiervoor een suzuki alto gehad en daar waren de speakers pas slecht van! Bij de picanto vindt ik het nog wel meevallen. Als je beetje de instelling aanpast is het best om aan te horen, maar verwacht geen bioscoopgeluid en/of trillende ramen van de bass. Zit ook regelmatig als bijrijder in een citroen c1, maar de speakers van de picanto zijn nog altijd beter. De bass had inderdaad stukken beter gemogen maar misschien komt er nog wel via Kia een upgradeset. Bij de suzuki was dat ook zo na een paar maanden.
  19. rms90

    Onderhoudsprijzen

    Voor een beetje olie vervangen vindt ik het nog vrij prijzig. Maar als het bij 15000km bij die 114euro blijft kan ik er nog wel mee leven, garantie wordt ook weer verlengd. Ik dacht dat er bij 15000km een kleine beurt moest en bij 30000km een grote beurt, maar zoals jij aangeeft hoeft dat niet. Dat gaat mij wel hoop geld op jaarbasis schelen mocht dat zo zijn want heb 2 beurten per jaar nodig dus dat wordt dan oliebeurt en kleine beurt ipv klein en grote beurt. Neem aan dat dit dan ook voor de Picanto geldt.
  20. Angelique en Wimis bedankt! Zie beetje laat dat er op gereageerd is. Ondertussen mijn profiel eindelijk bijgewerkt inclusief de foto's. gr Ricardo
  21. Auto: KIA Picanto (2011) Eigenaar: rms90 Toegevoegd Op: 9 januari 2012 - 18:50 Korte Omschrijving: Kia Picanto 1.0 style 5deurs Bright Zilver Bekijk Voertuig
  22. Afgelopen weekend naar Zuid Belgie weg geweest met 2 extra personen en flink wat bagage inclusief halve achterbank. Verbruik was op de heenweg a 240km 1:16 met gemiddelde snelheid van 110/120km/u Verbruik op de terugweg was ook 1:16 waar ik wel harder heb gereden constant 120/130km/u BC gaf 6,1 aan met het gemiddelde voor heen en terugreis. Op de route diverse heuvels en flinke hellingen tegengekomen in Belgie, ondanks dit en de extra personen en bagage is het verbruik hetzelfde als mijn gewone woonwerkverkeer in Nederland zonder heuvels, meestal minder personen en waar ik 100 a 110km/u rijdt.
  23. Zag net op de kia site de nieuwe prijslijst voor de Picanto. De accessoires pakketten zijn aanzienlijk goedkoper geworden. Exterieur en style beide 200 euro per stuk goedkoper! Beide pakketten heten ook anders nm plus en super pack. Comfort pakket blijft dezelfde prijs en naam. Toen ik in november bij 3 kia dealers vroeg of de Picanto duurder/goedkoper zouden worden in 2012 werd mij door alle 3 verteld dat de totale prijs gemiddeld met 300euro zou stijgen. Nou het is dus 400euro goedkoper en nu ook nog een actie met 5deurs voor 200euro i.p.v. 500euro dus met alle 3 de pakketten en 5deurs is het zelfs 700euro goedkoper! Lekkere verkooppraatjes waren dat dus van de kia dealers.... Zag ook dat de picanto niet meer met 15inch banden/velgen afgeleverd word maar enkel nog met 14inch banden/velgen.>? Vraag me alleen af waarom ze dat nou weer gedaan hebben want 15inch rijdt naar mijn mening vele malen fijner. Zie ook de knie airback niet meer staan bij het style(superpack).
  24. Ja dan zal het bij mij niet echt meer zuiniger worden nee ben ik bang, pas ook bijna alles toe wat je hierboven beschrijft. Maar aankomend weekend ga ik naar Wallonie in Belgie, heen en terug ruim 500km. Ben benieuwd hoe mijn verbruik dan is. Hoop enigszins dan wel minimaal op 1:17 uit te kunnen komen met een lange rechtstreekse route, alleen heb ik dan wel 2 passagiers mee en wat bagage. Iedergeval bedankt voor je reactie!
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...