Jump to content

Dries6951

Leden
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Dries6951

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia Rio 5drs 1.2 CVVT

Recent Profile Visitors

404 profile views
 1. Dries6951

  Chip-tuning

  Bij chip tuning wordt een schakeling anders gemaakt op de printplaat, imo maakt het dan niet uit of Kia een of andere update doet van wat dan ook.
 2. Dries6951

  Chip-tuning

  Piggyback en powerbox zijn toevoegingen maar is beslist geen chip-tuning. Twee jaar terug had kiaclub (misschien nu nog??) een deal met een chip tuning bedrijf. ( https://www.kiaclub.nl/topic/20364-chip-tuning/ )
 3. Dries6951

  rollenbank

  @ Stief: bij mij is het ook andersom, mijn 1.2 ExecutiveLine is volgens Kia 85 pK en op de rollerbank 82 Pk. Ik denk dat kia meet 'op het vliegwiel' en de rollerbank uiteraard op de wielen.
 4. In de Rio executiveLine 2013 is de maatvoering iets anders dan hiervoor in dit topic is genoemd. Ik heb de volgende verlichting vervangen door LED's Rio 2014 ExL LED verlichting make up.............2 x Feston canbus 2 smd 31mm interieur midden....1 x Feston canbus 4 smd 31mm kofferbak...........1 x Feston canbus 4 smd 31mm kaartlees...........2 x T10 canbus 5 smd 5w5 kentekenverlichting.2 x T10 canbus 4 smd 5w5 dashboardkastje.....1 x T10 canbus 4 smd 5w5
 5. Ik heb van mijn Kia Rio (2014) de Kia logo's van voorkant, achterkant en stuurwiel vervangen (Velgnaaf had ik al gedaan) met een Rood 'K' logo. De achtekant is door verwarmen van een föhn en door een nylon visdraad er achter te freubelen met een creditkaat, zodat je met een zaagbeweging de kit kan 'snijden', te verwijderen. De voorkant is lastiger te verwijderen. Je moet onder de motorkap eerst de radiateur overkapping verwijderen door met een schroevendraaier de klipjes omhoog te halen. Het logo zit met twee plastic pennen door de carosserie, deze pennen zijn 'vastgezet' met een klemring. Deze pennen zijn met een tang aan de radiateurkant eenvoudig af te breken, Het logo kun je dan makkelijk verwijderen. In het midden van de ligplaats zit een verhoging die je met een mini-tool moet verwijderen (slijpen) anders kun je het nieuwe logo niet plaatsen. Het logo op het stuurwiel zit met een viertal blikken strips aan de rand in het stuurwiel vast. Verwijder gaat goed met een smalle schroevendraaier (pas op voor het zachte plastic van het stuur. Foto's in mijn garage.
 6. Kijk ook eens op cardipnl.com (NIET te verwarren met plati-dip). Meer mogelijkheden (ook glossy) en goedkoper.
 7. Aanvulling. Ik werd getipt dat op de site http://www.thule.com/fitguide/default.aspx?Language=nl-NL&Market=BE je kan nagaan of jouw auto merk geschikt is voor de achterklep fietsendrager van Thule (clip on). Dit blijkt zo te zijn, er wordt geen melding gemaakt dat de spoiler in de weg zou zitten.
 8. Zo'n achterklep fietsdrager heeft ook mijn interresse. Ik ben benieuwd of een bezoeker/forumlid hiermee ervaring heeft en dit met ons wil delen.
 9. Aanvulling op Topic-start: Kia Motors NL heeft de tijd gevonden om antwoord te geven, alleen was het geen antwoord op mijn vraag. Het kwam er op neer dat ik het zelf maar moest uitzoeken, met telefoon nummers van de curatoren. Ik heb ondertussen alles zelf 'geregeld'. Conclusie is dat je niet moet verwachten dat KMNL moeite doet om bestaande klanten 'aan boord' te houden.
 10. @Rio_Brazil @theoc @Sander GT - Ik heb het niet over geld betalen gehad want ik heb dan ook geen aanbetaling gedaan. (doe ik nooit uit principe). Ik heb mij laten vertellen dat Koops-Furness meer dan 70 vestigingen had met veel automerken; o.a. Landrover, Nissan, Fiat, Mazda en Kia.
 11. Op 1 augustus heb ik een koopovereenkomst afgesloten bij een Koops-Furness Kia dealer. Op 25 augustus kreeg ik de vraag voorgelegd of ik de overeenkomst wilde annuleren i.v.m. met het faillisement of aanhouden. Ik heb de vraag aan Kia Motors NL voorgelegd of KMNL de overeenkomst wilde onderbrengen bij een andere dealer, aangezien het een zeer scherpe aanbieding was. Na opsturen van de nodige kopieen heb ik al een paar dagen niets meer van KMNL vernomen. Ik heb daarna zelf de regie weer in handen genomen en ben met de overeenkomst in de hand naar een andere Kia dealer geweest. Deze heeft na wikken en wegen hetzelfde eindbedrag kunnen noteren op een koopovereenkomst met hen. Uiteraard heb ik de 'oude' overeenkomst netjes geannuleerd. Nu maar hopen dat ook deze Kia dealer niet failliet gaat
 12. @skoebidoe, Dit was ook mijn eerste oplossing tot ik mij bedacht dat ik geen 'loze schakelaar' in het interieur heb en zeker geen 'losse'schakelaar wil inbouwen. Daarnaast rijd ik niet alleen in deze auto en moet er dus op vertrouwen dat zowel ik als de andere chauffeur de schakelaar omzet. Vandaar de 'automatische' manier (middels relais).
 13. @Rio-Brazil en @Specialmade, een beetje off topic maar Ik kan tegenover jullie berichten veel berichten zetten die het tegenovergestelde beweren. De (Steen-) Marter is een zeer slim beestje dat moeilijk te bestrijden is. Vaak is een combi van afweermiddelen het beste, ultrasone geluid is er 1 van.
 14. @ Murcielaygo, bedankt voor je antwoord. Massa 15 wil inderdaad zeggen dat je een geschakelde voeding hebt over massa (31). Ik denk niet dat Kia Rio hier mee werkt anders hadden jij en xtra40 hier wel melding van gemaakt. Moet ik toch een extra component (relais) onder de motorkap aanbrengen
 15. @ theoc Bedankt voor je antwoord, maar je hebt niet begrepen wat er bedoeld wordt. Er zijn automerken (zoals Volvo) die een 'geschakelde min' (ook wel massa 15 genoemd) hebben. Ik had graag willen weten of Kia Rio deze ook had, en zo ja: waar?
×
×
 • Create New...