Jump to content

picafan

Leden
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Netherlands

Community Reputation

1 Neutraal

About picafan

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia

Recent Profile Visitors

615 profile views
 1. Ik krijg het maar niet opgelost. 99,99% dat de boosdoener linksachter is maar wir kan vertellen waar die waterafvoerleidingen lopen links achter? ik heb van dat shell zwarte tixophalte gesmeerd waar had vandaan kwam maar gemerkt dat dit super spul niet hard wordt. Het zwelt gewoon op waardoor het alsnog druppelt en een plas veroorzaakt wordt. Binnen onder de matten neemt het water af omdat ik de oorzaak heb kunnen achterhalen, nu dus goede kit vinden (denk siliconenkit van Bison) en de afvoerleidingen controleren.
 2. Hoeveel actieve leden zijn er dan even serieus? Het is echt niet meer de oude forum.
 3. Met mijn picanto heb ik een soortgelijk probleem. linksachter zit er in de picanto’s een bakje waar je eventueel iets kan instoppen die heb ik gedemonteerd, heel die zijpaneel en achterkant ook. Ook de linker achterlicht. met een sproeier eroverheen en ik zag bij een opening precies is die hoek af en toe water druppelen. nu begrijp ik niet waarom precies boven die naad een opening is. Voor het ontluchten ofzo? deze plek kan ik dicht kitten maar kan ook nog 1 ding doen en is de bumper vanuit de wielkast losmaken want hier kan er vuil zitten waardoor het water niet goed kan wegstromen. wat denken jullie?
 4. Precies. Ik heb bij mijn picanto alles een beetje gedemonteerd en vervolgens bij het dak zitten sproeien. al het water stroomt vanaf de onderkant naar beneden maar precies bij een naad met een inham drupt er water naar binnen. is het een idee om dit gewoon te kitten? of kan er viezigheid in de bumper zijn waardoor het water niet snel door kan stromen en hierdoor een ophoping ontstaat?
 5. Beter sluiten deze site. Heeft niet echt toegevoegde waarde tegenwoordig
 6. Bij mij zoals in mijn vorige bericht aangegeven geen druppel te bekennen bij de deuren of het raam. ik vermoed linksachter
 7. Ik heb even gekeken maar waarschijnlijk komt het van achteren. (2e foto) drupt het over de wielbak onder de achterbank beneden onder de stoelen. alleen hoe deze drupt is vaag, het water wat ik giet stroomt achter de achterlichten weg maar zie nergens een plek waar deze naar binnenkan. Alleen bij de rubbers waar de achterklep sluit. wss is de afvoer bij de achter onder de bumber bij de wielkasten. Ik heb een vermoeden dat daar een ophoping is en hierdoor water niet makkelijk doorheen kan en hierdoor ophoopt en in die hoek binnenkomt beetje bij beetje/ druppel bij druppel. Is ook geen straal. hoe krijg ik de afvoer linksachter eigenlijk schoon? Hoe kom ik daar zonder al te veel te slopen? Verschillende plekken gevontroleerd. bij caravan en de panelen langs de gordels en van voren geen water naar binnen zien dringen.
 8. Ik ervaar al 2 jaar het probleem dat er vocht in mijn auto trekt. Nog niet eerder heb ik mij zover verdiept in het probleem als gisteren en ja hoor gisteren op 2 plekken opgevallen dat het lekt. 1. onder de stoelen onder de bekleding (kleed voelt droog aan maar zodra ik eeop druk begint het nat te worden) meer aan de bestuurderskant dan aan de berijderskant en ten tweede links achter. Nu de auto van 2012/8 is en niet meer onder garantie valt wil ik dit euvel zelf oplossen naast goede vochtvreters die ik in de auto wil plaatsen. De auto wordt trouwens zeer weinig gebruikt en in de corona tijd helemaal. -onder de deuren zijn de gaatjes gecontrolleerd en zie ik geen opstopping - in de wielkasten zie ik een gaatje maar weet niet waarvoor dit bedoeld is, deze is iig vrij. -onder de auto bij de dorpels zijn er ronde rubbertjes, deze zijn zover ik het weet juist bedoeld om water eruit te laten stromen maar veel voelen nog goed aan en eentje is zwak en als ik iets erin duw dan zal er een gat onststaan wss. Waar zijn bij deze auto’s de afvoerkanalen die ik kan controleren eigenlijk? Motorkap opengegooid maar zag geen ophoping van bladeren ofzo. Moet hiervoor eea gedemonteerd worden om het te controleren of er iets verstopt is geraakt en hierdoor water eventueel naar binnenstroomt? Links achter bij de achterlichten (tweede foto) stroomt deze ook beetje bij beetje naar binnen zo jullie kunnen zien op de foto. Waar kan dit naar binnenkomen eigenlijk? Dat bakje is eenvoudig de demonteren maar daarna heb je een hele wand wat wss gedemonteerd moet worden om erbij te kunnen. alvast badankt voor jullie input
 9. Ik ben de eerste eigenaar en nooit een spons op die plek geduwt :). Ik kan mij ook niets vochtigs herinneren op die plek
 10. Al een paar maanden valt het mij op dat er linksonder op de bijrijdersstoel roestvorming aanwezig is. Zie foto’s. Om te beginnen, een herkenbaar fenomeen? Het is een Picanto uit 2012 en alles is nog orgineel. Op de andere stoel heb ik het trouwens totaal niet dus kan het zijn dat het on een stukje ‘onbehandeld’ ijzer gaat. Ik kan ook niets herinneren dat er iets is gevallen want alles ziet er nog goed uit zonder vlekken. Is het iets waar ik zelf met sponsjes aan moet beginnen of lijkt het iets wat niet mag gebeuren en dus garantie? Ik krijg het misschien het er wel af maar binnen ‘no time’ kan het weer gaan roesten gok ik. Het is iets wat mij wel stoort want het valt erg op als je in de auto stapt. Alvast bedankt voor het meedenken. Groetjes.
 11. Thnx voor je reactie. Dan zal ik straks de achterbanden laten vervangen zodat ze allemaal 65 hoog zijn.
 12. Mijn Picanto uit 2012 heb ik destijds gekocht met de standaard bandenmaat 165-60-14. Vorig jaar waren de voorste banden wat versleten en heb ik ze laten vervangen. Thuis aangekomen bleek het om 165-65-14 banden te gaan. De bandenboer gebelt en aangegeven of ik wel zo kon blijven rijden, volgens hem geen enkel probleem nu de banden op de assen gelijk waren. dus nu heb ik al een jaar voor 165-65-14 en achter 165-60-14. nu komt het, nu zijn mijn achterste banden aan de buurt. Ik twijfel nu welke bandenmaat ik moet nemen. De voorste banden zijn nog bijna helemaal nieuw en kan morgen achter ook een setje met 165-65-14 laten plaatsen. Wat denken jullie? Kan dit kwaad? op internet lees ik: kilometerteller afwijking?abs eps sensor problemen? afgelopen jaar niks gemerkt iig.
 13. Zal ik doen en anders sowieso vragen om alleen een oliebeurt. als ze met een prijs komen van meer dan 100 euro dan kom ik er nooit meer terug.
 14. Beste leden, In 2013 hebben we een kia Picanto gekocht uit 2012 met 6000 km op de teller. Bij aankoop heeft deze direct een beurt gekregen en hieropvolgend: 2013 kleine beurt 2014 kleine beurt 2015 grote beurt 2016 kleine beurt 2017 binnenkort dus een grote beurt schrik niet mensen maar hij heeft in de middag de 30.000 aangetikt dus in bijna 5 jaar tijd 24.000 km gereden. het grappige is afgelopen jaar 2500 km. Jah! en voor 2500 km verder een grote beurt vind ik te absurd. Vorig jaar bij de kleine beurt rond de 5500 km gereden. wat kan ik doen? Alleen oliewissel bij de dealer? de dealer overslaan en naar een andere bovag dealer die echt kijkt wat er vervangen moet worden en deze dan ook pas vervangt? dan maar geen kia wegenwacht en gratis apk. maar wel bij elke kleine beurt 180 euro en bij een grote beurt 300 euro vragen. Laten we de overige dingen zoals luchtfilter, bougies, interieurfilters etc nket vergeten wat er bovenop komt. Ps. We hebben sinds 2 jaar een leaseauto erbij waarbij we de picanto nauwelijks nog gebruiken.
 15. Ik denk dat ik tocht naar Breda rij ipv mijn huidige dealer in Sliedrecht. ( heen en terug bij elkarr 40 km meer rijden dan naar Sliedrecht) Wie heeft ervaring met de dealer in Breda? Zijn ze strikt in wanneer ik aangeef dat de interieurfilter door mij zelf vervangen is? Ik dacht trouwens dat de kia pechhulp na 3 jaa vervalt, wordt deze niet kostenloos verlengt wanneer deze in onderhoud geweest is bij een Kia dealer? Er zit nu een sticker in van Kia dealer in Sliedrecht, halen zei deze sticker eraf en plakken ze hun eigen sticker er in? ( sticker met tot wanneer je garantie hebt, je NAW gegevens etc.? Groet
×
×
 • Create New...