Jump to content

picafan

Leden
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About picafan

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia

Recent Profile Visitors

454 profile views
 1. Ik ben de eerste eigenaar en nooit een spons op die plek geduwt :). Ik kan mij ook niets vochtigs herinneren op die plek
 2. Al een paar maanden valt het mij op dat er linksonder op de bijrijdersstoel roestvorming aanwezig is. Zie foto’s. Om te beginnen, een herkenbaar fenomeen? Het is een Picanto uit 2012 en alles is nog orgineel. Op de andere stoel heb ik het trouwens totaal niet dus kan het zijn dat het on een stukje ‘onbehandeld’ ijzer gaat. Ik kan ook niets herinneren dat er iets is gevallen want alles ziet er nog goed uit zonder vlekken. Is het iets waar ik zelf met sponsjes aan moet beginnen of lijkt het iets wat niet mag gebeuren en dus garantie? Ik krijg het misschien het er wel af maar binnen ‘no time’ kan het weer gaan roesten gok ik. Het is iets wat mij wel stoort want het valt erg op als je in de auto stapt. Alvast bedankt voor het meedenken. Groetjes.
 3. Thnx voor je reactie. Dan zal ik straks de achterbanden laten vervangen zodat ze allemaal 65 hoog zijn.
 4. Mijn Picanto uit 2012 heb ik destijds gekocht met de standaard bandenmaat 165-60-14. Vorig jaar waren de voorste banden wat versleten en heb ik ze laten vervangen. Thuis aangekomen bleek het om 165-65-14 banden te gaan. De bandenboer gebelt en aangegeven of ik wel zo kon blijven rijden, volgens hem geen enkel probleem nu de banden op de assen gelijk waren. dus nu heb ik al een jaar voor 165-65-14 en achter 165-60-14. nu komt het, nu zijn mijn achterste banden aan de buurt. Ik twijfel nu welke bandenmaat ik moet nemen. De voorste banden zijn nog bijna helemaal nieuw en kan morgen achter ook een setje met 165-65-14 laten plaatsen. Wat denken jullie? Kan dit kwaad? op internet lees ik: kilometerteller afwijking?abs eps sensor problemen? afgelopen jaar niks gemerkt iig.
 5. Zal ik doen en anders sowieso vragen om alleen een oliebeurt. als ze met een prijs komen van meer dan 100 euro dan kom ik er nooit meer terug.
 6. Beste leden, In 2013 hebben we een kia Picanto gekocht uit 2012 met 6000 km op de teller. Bij aankoop heeft deze direct een beurt gekregen en hieropvolgend: 2013 kleine beurt 2014 kleine beurt 2015 grote beurt 2016 kleine beurt 2017 binnenkort dus een grote beurt schrik niet mensen maar hij heeft in de middag de 30.000 aangetikt dus in bijna 5 jaar tijd 24.000 km gereden. het grappige is afgelopen jaar 2500 km. Jah! en voor 2500 km verder een grote beurt vind ik te absurd. Vorig jaar bij de kleine beurt rond de 5500 km gereden. wat kan ik doen? Alleen oliewissel bij de dealer? de dealer overslaan en naar een andere bovag dealer die echt kijkt wat er vervangen moet worden en deze dan ook pas vervangt? dan maar geen kia wegenwacht en gratis apk. maar wel bij elke kleine beurt 180 euro en bij een grote beurt 300 euro vragen. Laten we de overige dingen zoals luchtfilter, bougies, interieurfilters etc nket vergeten wat er bovenop komt. Ps. We hebben sinds 2 jaar een leaseauto erbij waarbij we de picanto nauwelijks nog gebruiken.
 7. Ik denk dat ik tocht naar Breda rij ipv mijn huidige dealer in Sliedrecht. ( heen en terug bij elkarr 40 km meer rijden dan naar Sliedrecht) Wie heeft ervaring met de dealer in Breda? Zijn ze strikt in wanneer ik aangeef dat de interieurfilter door mij zelf vervangen is? Ik dacht trouwens dat de kia pechhulp na 3 jaa vervalt, wordt deze niet kostenloos verlengt wanneer deze in onderhoud geweest is bij een Kia dealer? Er zit nu een sticker in van Kia dealer in Sliedrecht, halen zei deze sticker eraf en plakken ze hun eigen sticker er in? ( sticker met tot wanneer je garantie hebt, je NAW gegevens etc.? Groet
 8. Hallo, Op internet kwam ik toevallig deze site tegen https://www.serviceright-autos.nl/stap2 Iemand hier ervaringen mee? Ze geven aan alleen te werken met Bovag dealers, maar hoe kan het dat ze bijna 100 euro goedkoper zitten met een grote beurt voor de picanto?
 9. Hallo mensen, Onze Picanto heeft ongeveer een week stil gestaan. Ik loop naar de auto toe en druk op het knopje op de auto deur , geen response. Nogmaals, 3,4 keer geprobeerd niks. Ik loop naar de passagiersdeur, druk op het knopje, nope niks. Ik druk op het knopje op de sleutel van ga maar open, nee niks. Als nood oplossing haal ik de sleutel uit de houder en doe de deur open, OMG wat een herrie TUUT TUUT TUUT ( achtergekomen dat er dus een alarm op zit) . Ik dus in de auto zitten, druk op de start engine knop, nee nog steeds niks. Lampjes op de dashboard branden wel, verlichting van de koplampen gaan ook aan, dus accu is goed. Tweede keer engine, nope niks. Derde keer, ja hoor WROEM ineens start hij. Autodeur dicht gegooid, keyless werkte nu ook. Waar ik jammer genoeg later achter kwam is dat ik misschien beter de reserversleutel gepakt had om uit te sluiten of het aan de sleutel ligt. Werkte het niet omdat de auto een week stil heeft gestaan? Volgens mijn partner is dit de derde keer dat dit optreed, oplossing is hoe ik het dus ook heb opgelost. Volgens haar heeft deze ook na 2 dagen stilstaan ook dezelfde euvel gegeven. Ik vermoed eerlijk gezegd een batterij dat vervangen moet worden, of zijn er meer mensen die dit ook hebben gehad? Zoals ik aangaf zal ik de volgende keer de reservesleutel pakken en kijken wat er dan gebeurt. Groetjes.
 10. picafan

  Bandenslijtage

  Hoeveel bar pompen jullie de banden van de picanto? Zomerbanden en winterbanden? Mensen die geen winterbanden er onder zetten, minder bar in de winter of evenveel als in de zomer? Voor en achter het zelfde of wijkt het bij jullie af?
 11. Hallo mensen, hebben jullie ook een uitnodiging voor de testdag binnengekregen? Vorig jaar had ik het niet gedaan maar voor 8 november dit jaar heb ik mij aangemeld. Wat ik mij afvraag is of dit niet zo'n truc is om klanten aan te wijzen op een mankement ( wat misschien niet eens een mankement is) waarop de dealer geld wilt verdienen? Ok het is gratis en ook veilig voor jou als alle punten een groen vinkje krijgt maar mij lijkt het een trucje. Wie o wie heeft hier ervaring mee?
 12. en TS hoe is het eigenlijk gegaan als ik het vragen mag?
 13. geef je helemaal gelijk!
×
×
 • Create New...