Jump to content

Crum

Leden
 • Posts

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Crum last won the day on February 9 2012

Crum had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Crum's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

44

Reputation

5

Community Answers

 1. Olieleiding voor turbo of anders de vacuumpomp achterop de dynamo?
 2. Zag in ander topic dat het een lpg auto is, klepspeling al eens gecontroleerd?
 3. Cv met afstandsbediening. Maar wanneer is het brandstoffilter voor t laatst vervangen, al geregelt meegemaakt dat de auto stilvalt hierop. Na even laten staan start de auto weer wel gewoon.
 4. Startonderbreker is niet uit te schakelen of te omzeilen. Het is voldoende om enkel de antennering te vervangen, inleren is niet nodig.
 5. Antennering geeft wel vaker problemen, nieuwe hoeft niet ingeleerd te worden.
 6. Crum

  Wie kan me helpen

  K zou eerst na je bedrading van je trekhaak kijken, zoals gezegt al meerdere malen meegemaakt dat door slechte vochtige stekkerverbindingen er rare dingen gebeuren met de verlichting, zeker als er bv een constante plus is gebruikt voor een carvan. Ik zou verder niet weten hoe je t relais kan herkennen. Brand trouwens je controle lampje ook op t dashbord?
 7. Crum

  Wie kan me helpen

  Wel eens meegemaakt dat storing in verlichting werd veroorzaakt door een geoxideerde stekkerdoos van de trekhaak. Anders, het relais zit links achter dashbord, een plakkend relais zou ook kunnen. Als je de zekering eruit haalt (zekeringkast motorruimte), dan gaat het licht wvoeding laat maar, lees t net terug... Dus zonder zekering krijgen de lampen alsnog voeding
 8. Crum

  Wie kan me helpen

  Rio 1 heeft de schakelaars voor de mistlampen in het middenconsole zitte dacht ik.. Zit er een trekhaak op de auto?
 9. Crum

  heb een vraag

  Bij een moderne awd word er ook altijd een klein deel van de aandrijfkracht nasr de achterwielen gestuurt, dit word gedaan om de assen anders loos ronddraaien en zouden kunnen gaan trillen. Door er een kleine aandrijfkracht op te zetten word dit tegen gegaan. Duss antwoord op je vraag, de assen draaien mee en de wielen worden aangedreven door de motor, afhankelijk van de grip van de voorwielen kan er meer aandrijfkracht naar de achterwielen worden gestuurt.
 10. gewoon een doek met thinner en eerst alle tectyl weghalen, dan zou je met schuurpapier de oppervlakkige roest kunnen verwijderen. komt trouwens geregeld voor hoor, dat het VIN niet meer leesbaar is bij een sorento, maar boven de rechter koplamp staat het VIN ook ingeslagen, zo uit mn hoofd is dit ook een vast voertuigdeel en is dit ook voldoende voor de APK
 11. De gegevens komen via de EOBD, of daadwerkelijk gemeten op de sensor. Bij storing van een sensor kan de ecu namelijk zelf een fake signaal maken om zo een limp home/noodloop functie te maken. Hierdoor kan je wel naar huis rijden met bijvoorbeeld een defecte luchtmassameter. Terugkomen op je foutcode, system too lean, er word door de O2 sensor te weinig lucht gemeten in de uitlaatgassen. De ecu gaat uit van de ideale lucht/brandstof verhouding, te weinig lucht kan ook zijn dat er teveel brandstof over blijft. Gezien het feit dat de code enkel op gas naar voren komt en niet op benzine, lijkt me dan toch dat je in die richting op gaat zoeken. Er vanuit gaant dat de motor mechanisch op orde is (klepspeling/compressie/timing) zou ik als eerste denken dat er teveel brandstof word ingespoten, dit zou je kunnen zien tijdens een 4 gasttest aan de uitlaat. Persoonlijk zou ik de gas en benzine injectoren eens controleren. Als 1 injector iets blijft lekken kan je dit soort codes krijgen. Dat de gasboer aangeeft dat t een onderhoudsvrij systeem is, wil nog niet zeggen dat er een injector niet meer goed kan werken.
 12. P0171 is een fout over mengselvorming, en is vaak een lastig om hier direct een passend antwoord op te vinden omdat vele delen hier invloed op hebben. volgens mij hebben de laatste serie van de sportage KM geen luchtmassameter, eerste types wel, en dat is een behoorlijk prijzig ding.
×
×
 • Create New...