Jump to content
Sign in to follow this  
ivoo

Achteruitrijcamera installeren op Pioneer Avic f940bt

Recommended Posts

Van de week bezig geweest met het installeren van een achteruitrijcamera. Hier even een paar puntjes waar wij tegen aan liepen. In deze camera zijn de hulp lijnen al gelukkig kun je ze in je radio zelf uit zetten zo dat je geen dubbele lijnen krijgt.

 

IMG_1130.jpg

 

Ik had deze camera besteld voor 49 euro. Past mooi in de kenteken verlichting. En als je het niet weet zie je hem niet. Er zit 5 meter AV kabel bij met een remote draad dit is genoeg om de kabel knap weg te werken.
 
IMG_1134.jpg
 

Fitting van huidige verlichting over plaatsen bijna geen verlies aan licht op je kenteken verlichting.

IMG_1137.jpg
 

Draaien naar binnen via het gat midden achter.

IMG_1150.jpg
 

kappen achter even weg halen om de stekker van de achter uit rij verlichting te vinden deze zit achter de bovenste kap het is de grootse stekker daar in zitten rechts achter 2 groenen draden een groen met een zwarte streep dat is de draad aan de linker kant. Hier op sluit je de voeding van de camera en de schakel draad van de camera.  werk je av kabel weg via de de kappen bij de onder droppels

 

image.jpg
 

Dashboard demonteren de radio er uit kwamen we er achter dat de Pioneer rca kabel niet mee geleverd was door kia of door de vorige eigenaar niet me geleverd. Via marktplaats even een nieuwe gekocht kleine tegenvaller van 39 euro. hier op sluit je de av kabel aan. de schakel draad gaat op de roze draad achter je radio.

 
IMG_1152.jpg

 

Na het installeren schakelde de radio verkeerd. Dit is een instelling. Je kunt bij polariteit instellen of er geschakeld moet worden bij een positief of negatief signaal. Door te kiesen tussen massa en batterij.

 

Met een paar kleine probleempjes is het prima gelukt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi, ik kom er nog stees niet uit dus mogelijk kan en wil je mij verder helpen.

Ik heb de camera met een gele tulp, een rode en zwart/rode draad en een klein stukje rood draad aan beide zijden waar de tulp stekkers aan zitten.

Ik heb nu alleen beeld als ik de auto aanzet. Schakel ik hem in achteruit dan gaat de camera aan.

staat mijn radio echter op navigatie of radio en ik zet hem in zijn achteruit dan doet hij niks.

Ik heb de gele tulp in de bruine tulp van de radio gedaan, het kleine stukje rode draad op violet wit. Achterin de zwarte op de massa en de rode op groen/zwart in eerste instantie. Hij deed toen niks. Daarna de rode draad op de groene ernaast en dan krijgt de camera wel voeding.

Wat bedoel jij eigenlijk met de schakeldraad op roze? Deze roze zit verdr nergens op aangesloten. Ik kom er in ieder geval niet uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je je achteruitrij signaal op de radio aangesluiten en eventueel bij de invoer instellingen gekeken. Het zou dan inprincipe dan werken als je em in zn achteruit zet dat de radio automaties naar achter camera springt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vannacht om 3:00 uur lag ik nog steeds wakker ervan. Ik naar de auto gelopen, de kleine rode draad nogmaals op dezelfde kabel aangesloten als waar de rode op moet (achteruitrijlicht) en de auto gestart nu was het verschil dat hij niet gelijk op de camera sprong maar gewoon op navigatie. Auto in zijn achteruit en niks. Ik de polariteit voor de gein maar weer eens veranderd in de radio, en wat denk je,jawel hij deed het opeens. Heel vreemd want dit had ik allemaal al een keer gedaan en toen deed hij niks??? Maar hij werkt nu goed dus de boel weer dicht gemaakt en nu op naar de volgende klus

Share this post


Link to post
Share on other sites

O btw, zoals in het eerste bericht staat klopt het bij mij niet. De zwart/groene draad waarover gesproken wordt is niet van de achteruitrijlichten! Dat is de voedingsdraard voor de achterlichten. Als je op de stekker kijkt zitten er rechts achterin een groen/zwarte draad en daarnaast een groene, de laatste moet je dus hebben. O en voor bij de radio moest ik niets aansluiten op de roze draad zoals in bericht 1. De tulp gewoon op de bruine tulp en het rode draadje op violet/wit.

Verstuurd vanaf mijn SM-T530 met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Melvin de Jong
   Hallo allemaal,
   Ik heb een paar jaar geleden een Ceed uit 2010 gekocht en waar ik sinds de aankoop spijt van heb gehad is dat ik niet heb door gezocht naar een model met een lederen stuurwiel. Nou heb ik van de week een net stuur op de kop getikt en heb deze vandaag ingebouwd. Dit stuur heeft ten opzichte van mijn vorige stuur 3 extra knopen voor telefoonbediening en stemherkenning. Deze doen het echter niet.
   Mijn auto heeft zoals veel cee'ds uit deze tijd een pioneer F920BT er in zitten en alle media opties op het stuur werken wel. Ik heb op een vage russisch forum gelezen dat net als de rio de kabelboom voor de cee'd alle opties ondersteund en dat de extra bediening plug and play zou moeten zijn. Ik twijfel hier nu echter aan. Stem herkenning zal het nooit doen om de F920BT omdat dat er simpelweg niet op zit maar het zou erg fijn zijn als de telefoon bediening het wel doen.
   Mijn vragen dus als volgt:
   Heeft iemand hier al wel eens extra bediening toegevoegd aan een Cee'd 2010 - 2012?
   Zo ja werkte alle knopjes?
   Was dat met de standaard navigatie unit of met een aftermarket?
   En mocht ik erg geluk hebben, heeft iemand dit werkend gekregen met een F920BT?
    
   Bedankt voor het lezen en mogelijke informatie die je kan geven.
    
   Met vriendelijke groet,
   Melvin de Jong
  • By sanderjohan
   Ik zit er aan te denken om de Kia navigatiesysteem in mijn Kia Cee'd SW van 2016 te vervangen voor een Android systeem. Nu heb ik gehoord dat voor het aansluiten van de standaard Kia achteruitrijcamera een aparte interface moet gebruiken. Nu heb ik gezocht op internet, maar eigenlijk dit niet gevonden. Heeft iemand een idee wat voor interface dit is en waar ik die kan kopen.
   Alvast bedankt,
   Sander
  • By M TotheV
   Goedemiddag,
   Mijn Kia Rio van 2016 heeft achteruitrijcamera af fabriek. In de achterbumper zijn geen sensoren geplaatst. Als ik m'n auto in z'n achteruit zet schakelt het media systeem over op de achteruitrijcamera en zie ik de parkeerhulp lijnen in beeld. Ook gaat de radio/muziek zachter echter hoor ik geen pieptonen. Ik dacht dat aan de hand van de software ook de afstand bepaald kon worden en er dus een pieptoon te horen zou kunnen zijn.
   Zijn de sensoren naast de camera nodig voor de pieptonen of zou het zonder sensoren ook hoorbaar moeten zijn?
   Mvg Mark
  • By Joost van Nunen
   Beste leden
    
   Ik ben de trotse eigenaar van een Kia Sportage uit 2010(nieuw model). Dit betreft een model met origineel achteruitrijcamera.
   Ik had al gelezen dat meerdere problemen ondervinden met het wazige beeld, helaas heb ik dat ook. Ik wil dit graag oplossen maar een nieuwe originele kost 400 euro bij de dealer!!
   Nu koop ik veel via aliexpress dus wil via daar een nieuwe camera bestellen.. ik vind wel cameras die qua maat passen maar hebben allemaal tulp stekker aansluitingen. De Kia heeft een 4-pins aansluiting.
   Weet iemand of ik zon universele camera hier op aan kan sluiten en zo ja, welke kabels waarop aan te sluiten?
    
   Ik hoor graag of iemand mij kan helpen!
  • By Milan070
   Beste allemaal,
    
   Wie heeft er ervaring met het installeren van led verlichting in een koplamp?
   Ik loop tegen het probleem aan dat de beschermdop niet meer erop gedraaid kan worden omdat het ventilatie gedeelte van de led lamp teveel uitsteekt.
   Als bijlage heb ik een voorbeeld van de led lamp gedaan.

×
×
 • Create New...