Jump to content

Maximum laden 3,5 kW


Mats

Recommended Posts

Mijn Kia e-Soul laadt maximaal 3,5 kW. Ik heb een Eassee lader met een eigen 3 fasen groep in de meterkast. Hier een 25 Amp zekering op geplaatst. De Eassee app geeft echter aan: Zekering v/h/ elektrisch netwerk 16A terwijl de hoofdzekering aangeeft 25A. Zowel bij instellen op 1 fase laden als automatisch fase kiezen, laadt ik 3,5 kW. Op internet gevonden dat het maximaal laadvermogen zou moeten zijn: 7,2 kW bij een zekering van 32A. En met zekering van 25A 5,8 kW. Iemand ervaring hiermee?

Groet Mats

Link to comment
Share on other sites


Wat voor boordlader zit er in je Soul?

Als dat een 1 fase lader is zou 'ie inderdaad  ~ 7,4kW moetek kunnen laden aan een 22kW lader, bij een 3 fase 11kW lader is ~3,6kW het maximum.

Dan de laadkabel, als dat er eentje is voor max 16A, zal de auto, ook als de lader meer kan geven, niet meer vragen dan die 16A, dus ~3,6kW.

Dus de lader zou de beperking kunnen zijn, ik weet niet of je Easee lader tot 22kW kan, en dat heb je nodig om op 1 fase tot 7,2kW te kunnen laden.

Ik heb hier thuis mijn 1 fase ladende E-Soul nooit meer kunnen laden dan ~4,8kW aan een Alfen 22kW laadpaal op 3 fase van 25A, mede omdat die afgezekerd werd op 20A. Dat is ook nog eens een veiligheid in de laadpaal.

Link to comment
Share on other sites


Je zegt dat je laad-groep is gezekerd op 25A? Maar wat komt er dan je woning binnen? Als je een 3x25A aansluiting hebt zal daarachter nooit een 25A groep kunnen zitten, omdat bij een te grote stroom dan de hele woning van stroom kan gaan als de hoofdzekering net wat sneller is dan die van je groep.
Waarschijnlijk is het dan idd 16A en is je laadpaal/wallbox daarop afgeregeld.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...