Jump to content

Vraagje over gaspedaal nieuwe Sportage


weetniet

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

Ik ben toe aan de aanschaf van een nieuwe auto en zit te twijfelen tussen de Sportage X-ecutive Plus Pack en de IX35 Dynamic, beide in benzine uitvoering. Ik heb in beide een proefrit gemaakt en vond de Sportage iets beter rijden dan de IX35. Ook de looks van de Sportage spreken me iets beter aan dan van de IX35 maar daar staat natuurlijk wel een prijsverschil tegenover.

Nu heb ik vraag over de Sportage; tijdens de proefrit viel me op dat er een kleine weerstand voelbaar is als het gaspedaal helemaal ingetrapt is. De dealer wist me te vertellen dat dit komt doordat het elektronisch gaspedaal is maar kon me verder niet goed uitleggen of dit normaal is of niet. Ik meen hetzelfde gevoeld te hebben tijdens de proefrit in de IX35 maar dat is alweer een tijdje geleden.

Is er iemand hier die daar misschien een antwoord op heeft? Zijn er trouwens nog mensen hier die voor dezelfde (moeilijke) keuze gestaan hebben?

Link to comment
Share on other sites


Ik was met de keuze snel klaar: de looks van de IX35 vond ik te druk... ik had mijn bedenkingen over de achterkant van de Sportage, maar ben er volledig aan gewend nu :-)

Ik merk ook dat het "gas" bij het flink gasgeven iets trager reageert dan je wilt, maar daarna voel je wel de kracht die je wilt. Dat zal bij de Hyundai waarschijnlijk wel hetzelfde zijn. De wagen zorgt trouwens wel voor omgedraaide nekken tijdens het rijden :cool:

Edited by flipperdeflap
Link to comment
Share on other sites


Die van ons heeft nu 1600 KM erop zitten en mag merken dat hij in ieder geval geen luie motor heeft

Hoi Rob en Els,

Dat klopt inderdaad hoe beter de auto is ingereden hoe minder lui de motor is.

Helaas staan er in testverslagen zoals de autoweek toch andere dingen. Onze huidige auto was een Mazda 5 1.8 Benzine. Ook deze motor was niet lui Ook mede door het rijden met caravan in frankrijk hier rijdt je met een relatief hoog toerental wat de kracht van de motor uiteindelijk ten goede komt. Als alles meezit kunnen we de 19e een stukje met de caravan rijden. Tot nu toe is het even wachten op de 13 polige stekker deze had de dealer nog niet.

Groetjes Edwin

Link to comment
Share on other sites


"Luie motor": Als het in verschillende verslagen vermeldt wordt dan zal dat geen verzinsel zijn.

En testauto's zijn denk ik ook niet voorzichtig ingereden dus volgens jullie niet lui.

Iemand die auto's test ziet op papier 2 ltr, 163pk, 1350kg en verwacht dan op basis van zijn ervaring een bepaalde motor prestatie en die zal er dus wel niet uitkomen.

Zo wordt er ook unaniem over de Opels van de laatste generatie geoordeeld, die presteren ook onder verwachting. Als dat 1 keer genoemd wordt dan is dat wat anders dan dat het voortdurend genoemd wordt.

En voor wat betreft de nieuwe Sportage rijders. Jullie hebben ook een vergelijking in de vorm van je vorige auto. En als dat een Mazda5 1.8 is 115pk en 1395kg dan zul je de Sportage hopelijk als flink krachtiger ervaren.

Maar wat ze ook schrijven, als je er zelf content mee bent dan is het goed.

Maar iemand die nog moet beslissen zal er op letten en er rekening mee houden.

Link to comment
Share on other sites


De weerstand in het gaspendaal is bij de Sportage en IX35 (2.0 benzine ) hetzelfde ze hebben allebij bij vol gas geven een weerstand ..ik vind dit persoonlijk best hindelijk en heb het voorgedragen bij mijn dealer die zegt dat het met emissie eisen te maken heeft...

Misschien komt er nog wel een oplossing voor ..

Link to comment
Share on other sites


  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Ik ben eruit! Het gaat een zwarte Sportage Executive met Plus-pack worden! Heb als extra's er nog een trekhaak en winterbanden bij genomen.. Geschatte levertijd is op dit moment een paar weken.

Dan is het nog ongeveer 20 nachtjes slapen .............

:-)

Link to comment
Share on other sites


  • 2 weeks later...

Heb ook last van weerstand bij geheel intrappen van gaspedaal.

Komt nog bij dat bij het flink doortrekken en opschakelen er een vertraging inzit. Dit vindt ik best hinderlijk.

Bij dealer gemeld, dit is inmiddels bekend. Deze zou dit mailen naar Kia.

Dealer zei ook te hopen dat velen dit gaan doen met de kans dat Kia hierop actie moet ondernemen. Bij een enkele melding gebeurd dit niet gauw.

Dus ik zou zeggen melden bij je dealer en vragen of hij dit doorgeeft aan Kia.

Link to comment
Share on other sites


Optimalere software voor de bak doet veel. Ik heb zelf zeer goede ervaring met mijn 2007 Sorento 3.3V6.

Ik kreeg twee updates voor de transmissie. Daarna was het een heel andere auto. Het schakelgedrag was totaal anders na de update. Hij veranderde van een "cruise-mobiel" in een auto die veel sportiever en directer op het gas was. Verbruik bleef gelijk.

Edited by masimo
Link to comment
Share on other sites


Bij mijn diesel was het omgekeerd; het (soms onnodig) terugschakelen met hoge toerentallen tot gevolg is nu verleden tijd. Dat doet hij nu enkel nog indien het gaspedaal echt diep wordt ingedrukt. Ik heb de indruk dat de motor nu meer op koppel rijdt (motormanagement kreeg ook een update). Verbruik is gelijk gebleven.

Alex

Link to comment
Share on other sites


Dat te ver terugschakelen en dan hoge toerentallen deed mijn auto ook voor de update. Als je 90 reed op de autoweg en je gaf dan gas, schakelde hij terug van 5 naar 3 en ging er als een straaljager (met bijbehorend geluid) vandoor. Na de update was dat vervelende gedrag verdwenen.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...