Jump to content

Leonocento

Leden
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Over jezelf
  Lees graag en kijk graag op YouTube tips over het wassen en onderhoud van de lak,
 • Woonplaats
  Zuid Holland
 • Auto
  Ka Niro. Eind 2018

Recent Profile Visitors

1,083 profile views

Leonocento's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

8

Reputation

 1. Waar kan ik deze instelling vinden in de auto om deze te activeren of uit te schakelen. is dit bij rijbaan begeleiding? heb het boekje goed doorgelezen en vindt wel een verhaal over rijbaan begeleiding maar niks over een melden dat je je handen aan het stuur moet houden.. omdat je eventueel vermoeid zou zijn.
 2. Ik zie op YouTube filmpjes van bv de Kia Niro waar bv in Duitsland wel op een infotainment systeem van 2018 DAB zit , maar hier in Nederland niet. Is dit iets wat Kia Nederland bij een software update kan aanzetten voor de Nederlandse Kia markt? ik kan mij niet voorstellen dat Kia verschillende infotainment systemen in een auto zet bij fabricage, misschien dat iemand dit weet. Ergens gaat FM verdwijnen. Nu kan ik natuurlijk mijn iPhone gebruiken en digitale radio aanzetten via Apple CarPlay. vreemd?
 3. Oké ook dat je het op de autospeaker lichtjes hoort kraken. Als je de veiligheidsriem dus vast heb gemaakt en daarna de sleutel een slag draai zodat de auto check wordt uitgevoerd. Dit zonder geluid. Ik kan en kon het nergens vinden dat dit normaal is. maar bedankt voor je antwoord scheelt mij een ritje naar de garage groetjes
 4. Hallo allemaal, sinds 3 weken in bezit van Kia niro hybrid eind 2018. nu heb ik een vraagje. als ik de sleutel van het contact omdraait, dan zie en hoor je de auto check in het schermpje waar de km teller zichtbaar is, en hoor je het geluid wat daar bij hoort. MAAR: als ik in de auto stap en doe eerst mijn veiligheidsriem om, dan de sleutel omdraait dan zie je wel de autocheck maar hoor je geen geluid . Is dat normaal. Graag jullie reactie. Ik heb nog garantie, en wil eerst weten of dat normaal is of dat er dan toch ergens een storing is. groetjes
 5. Ik gaf nog aan bij de Kia dealer, maar waarom heeft Kia Duitsland de vorige eigenaar niet op zijn vingers getikt, antwoord was. Het is de eigenaar die verantwoordelijk is voor het onderhoudsschema te volgen. Maar als je een Kia koopt bij de Kia dealer en daar klopt iets niet aan de service interval dan hoor je ze niet. We moeten nu maar gaan duimen dat er niks met de motor mis gaat. Het ging voornamelijk om de oliebeurten die te laat waren en daardoor zou schade aan de motor kunnen ontstaan. Of ik geef hem na mijn 6 maanden Bovag in garantie bij de originele Kia dealer of ik blijf bij de Bovag garage , en dat ik die eraan hou dat als er wat aan de hand is met de auto dat die dat maar regelt. Maar we zijn alleen benieuwd of dit gaat botsen , mochten zei iets gaan claimen bij Kia, dat Kia Nederland zegt geen 100% garantie op de motor. Omdat wij hem hebben laten registreren bij Kia Nederland zodat de auto nu bekend is in de Kia systemen.
 6. Ze controleren ook in het service boekje of de uitgevoerde service beurten niet te laat zijn uitgevoerd in Duitsland. Bij mijn aanmelding die mijn Kia dealer uit de buurt voor mij heeft gedaan en waar ik € 29,95 voor betaalde, staat dat ik geen 100% garantie krijg op mijn motor omdat van de 3 service beurten er 2 te veel km had gemaakt . Zo flauw dat die Kia dealer dat heeft doorgegeven. Wat opvalt is dat in mijn geval inderdaad de voorgeschreven Max van 12000 per jaar waren overschreden maar de servicebeurten wel binnen de 12 maanden waren uitgevoerd in Duitsland bij de Kia. Ik kon praten als brugman, antwoord van Kia dealer was. U neemt het risico om een import auto te kopen. bij aanschaf van deze auto gaf de verkopende Bovag garage aan , dat ik vol de resterende 4 jaar garantie zou hebben, wij hebben besloten dat wij onze Niro bij de Kia aan te melden , omdat de garage waar wij hem gekocht hebben bovagdealer is, en zomaar in onze resterende garantie stopt of verdwijnt. nu weten wij zelf niet of we nu we de auto hebben aangemeld en geregistreerd bij Kia Nederland of we ons daarmee zelf in de voet hebben geschoten, hiermee bedoel ik, kan de bovagdealer als er wel iets aan de motor mocht gaan gebeuren wel de resterende 4 jaar garantie geven of zegt Kia Nederland tegen de Bovag dealer, bekijk het maar , wij hebben de servicebeurten hier voor ons en die zijn te laat uitgevoerd, dat weten wij omdat de eigenaar van d3 Niro zich heeft geregistreerd bij ons. ( de Bovag garage weet niet dat wij hem hebben laten registreren) pffff wat een gedoe.
 7. Ivm kleine beschadigingen aan de standaard geplaatste dakrail van de Kia Sportage 2012 ben ik opzoek naar de kleurcode zodat ik een lak stift kan bestellen. groetjes.
 8. Hallo allemaal, weet iemand of er voor de Kia Sportage 2012, ooit een terugroep actie is geweest voor de motor? Het autobedrijf waar ik onze Kia Sportage heb gekocht , was tot dec 2020 officieel een Kia dealer. vanaf 1 januari zijn ze dat niet meer maar wel Kia specialist, ivm uiteraard jaren Kia ervaring. nu ben ik 2 keer teruggewenst ivm getik, geratel, als ik start, en dit houd eigenlijk zeker tot 30 min aan. Na onderzoek etc was de conclusie. Deze motoren hebben dit allemaal. dus niks aan gefixt. nu staat me ergens iets bij dat ik iets gelezen had, ( wat ik niet meer kan vinden) dat die motoren van de Sportage ( wij hebben de 2.0 automaat.) ooit zijn teruggehaald voor een modificatie. als ik de Kia bel dan zeggen ze , ons niet bekend. Ik irriteer me mateloos aan dat geluid. als ik rustig wegrij, dan hoor je op lage snelheid (20 tot 30 km per uur) en vooral bij gas bij geven dat geratel. Dit houd erg lang aan 20 minuten zeker.laat je gas los hoor je eigenlijk niks het is bij optrekken en gas bijgeven. ik heb al eerder een raakte gehad van iemand die zei doet mijn motor ook maar na paar minuten is dat weg. Bij mij dus niet. Ik hoor graag
 9. Mijn Sportage heeft 116000 km gereden , wanneer moet de automatische transmissie olie worden vervangen.
 10. Hallo, ik zit met een probleem? ik heb sind 2 maanden een Kia Sportage uit 2012, na het starten hoor je de motor nogal tikken, ik zal proberen te omschrijven wat ik hoor en wanneer. als ik in de ochtend de auto voor het eerst start hoor je de motor behoorlijk tikken , dit tikken hoor je vooral bij gas geven dus wegrijden bij stoplicht of bij verkeersdrempels laat je het gaspedaal los dan is het een stuk minder maar bij,gas geven harder. ik ben ermee terug geweest omdat ik 6 maanden bovag garantie heb. Eerste keer zeiden ze dat dit een bekend probleem is en inherent aan deze motor ligt. Na 1 maand ging het me irriteren , ben weer teruggeweest en toen hebben ze een motor flush uitgevoerd ( spoelen van het motorblok) , dit heeft niks geholpen er is ook een toevoeging in de tank gedaan om eventueel vuil op te lossen. De auto is altijd dealer onderhouden geweest, al zijn service beurten gehad, en heeft nu 116000 km gelopen. Heeft iemand een idee wat dit geluid kan veroorzaken. Zou het de distributieketting kunnen zijn met hydraulische spanner? De garage zegt ga gewoon rijden , je heb dit gemeld dus we weten ervan. Maar ivm de Corona maak ik eigenlijk nauwelijks kilometers. Het is jammer dat ik mijzelf behoorlijk irriteer aan het geluid. Hopelijk hebben jullie ideeën wat het tikken veroorzaakt.
 11. Zou het mogelijk zijn de achterklep van de Kia venga automatisch te openen en sluiten. Ivm een handicap zou dat voor mij erg makkelijk zijn. Is er iemand die weet waar een firma zit in zuid Holland die dat zou kunnen aanbrengen?
 12. Ik heb mijn venga voor het eerst gewaxt met spray wax van turrtlewax, is best wel goed spul. Je wast de auto, spuit hem af en terwijl die nat is de spraywax op het natte deel sprayen en met een microvezel doek de lak afdoen , ik wrijf hem daarna nog iets na met een droge doek, moet zeggen voor mij een goed resultaat.
 13. Dat ziet er mooi uit.......ik ga kijken of dat bij de venga mogelijk is bedankt voor de tip en foto
 14. Ik heb een Kia venga en zou graag mijn interieur wat meer oppeppen. Met Chrome accenten , dan denk ik aan deuropenener luchtventilatie roosters. Weet iemand waar ik dit kan aanschaffen. Ik heb bij AliExpress gekeken maar daar is niks voor een Kia venga te vinden , ze werken daar met een code als Kia 3 of 4 ik hoor graag of er iemand een leuke website weet waar dit eventueel te koop is
×
×
 • Create New...