Jump to content

PeterD

Leden
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

PeterD last won the day on October 9 2018

PeterD had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

About PeterD

 • Rank
  Lid
 • Birthday 02/05/1952

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  't Gooi
 • Hobby's
  Reizen en telegraferen
 • Werk
  Genieten van het pensioen en vrijwilligerswerk
 • Auto
  Kia Niro hybrid 2017.
  Daarvoor: Kia Carens RP 1.6gdi, Golf plus TSI, Nissan Tino, Nissan sunny, Volvo 340, Opel Kadett en Simca 1000

Recent Profile Visitors

1,058 profile views
 1. Wij hebben een 1300 kg zware caravan. Het is mij opgevallen dat we in Nederland een hoger verbruik hebben dan als we via de A3 naar Neurenberg rijden (komen we vaak omdat de kinderen daar wonen) Op de manchet: Nederland 1:9,5 en heuvelig DL 1:11. Laatste rit op en neer naar Beieren viade A3 was 1:12. Dat kwam misschien door de Hapro softbox op het dak die mogelijk een beetje spoilerfunctie had. Ik heb ondanks mijn eigen gewicht geen "zware voet". Rij meestal op de rechterbaan, dus dat zal 85-87 km/u zijn
 2. PeterD

  Brom Airco

  Kreeg na de 30k beurt ook een zware brom in de ventilator. Langs dealer geweest en het blijkt dat er tijdens het wisselen van het interieurfilter wat vuil in de ventilator is gekomen. Dat was snel opgelost. Ik kreeg de indruk dat dit wel vaker voorkomt
 3. Ik rij altijd met verlichting aan. Automatisch lijkt leuk, maar ik vind het helemaal niks. Reden?: Achterlichten branden niet, in een tunnel gaan ze altijd te laat aan en lijkt het voor de achterligger of je remt bij schemer gaan ze ook vrij laat aan. Daarom staat de schakelaar bij mij altijd in de stand "aan" en zo werkt het gewoon op het contactslot. En ik ben altijd goed zichtbaar.
 4. PeterD

  caravan trekken

  Mijn ervaring is anders. Wij hebben, in meerdere etapes, een rondje gereden Huizen - Kassel - Neurenberg - Huizen. Caravan is een 1300kg zware Homecar 470. Over de hele route was het verbruik 9,5 liter per 100 km. We hebben niet solo gereden, want OV en fietsen zijn voor de lokale kilometers. De 7 tussen Kassel en Würzburg heeft echt flinke heuvels en daar gingen we met gemak tegenop. Inderdaad, schakelde dan flink terug, maar dat doe ik ook als ik met een fiets een heuvel op ga. Snap niet waarom er zo'n aversie is tegen een beetje toeren. In de Carens die ik hiervoor had moest ik ook flink schakelen, soms ook naar de drie terug. En ook mijn Golf Plus TSI met DSG en 160 pk schakelde flink terug op die heuvels. En zowel met de Carens als de Golf was het verbruik nog hoger. Dat lag tussen de 10 en 11 liter per 100km. En een keer met windkracht 6 op de kop reed de Golf met 16 liter per 100 km.
 5. PeterD

  Recal NIRO

  Gisteren de oliebeurt laten uitvoeren. Daarbij zijn verscheidene updates uitgevoerd. Ook de HCA controle is uitgevoerd. Vandaag ontving ik de brief over de HCA controle.
 6. PeterD

  Recal NIRO

  N.a.v. dit draadje op de RDW website gekeken. Wel terugroepactie, maar geen brief ontvangen. Komt misschien omdat ik over 2 weken een oliebeurt heb gepland.
 7. PeterD

  Verkeersinformatie

  Dat valt mee. Paar MB per maand.
 8. Die heb ik bij levering gekregen. Zowel bij de Carens in 2013 als bij de Niro in 2017.
 9. PeterD

  Recal NIRO

  September 2017. Ook een recall. Heb over een maand een oliebeurt dus zal dan wel gebeuren.
 10. Vertaal dat maar in: 10 procent zegt dat ze het niet willen.
 11. Net even gemeten en ik kom op 42cm
 12. PeterD

  Trekkracht Kia Niro

  Zou zomaar kunnen.
 13. PeterD

  Trekkracht Kia Niro

  Mijn Niro is van september vorig jaar. Ik had een vaste wiebel trekhaak die na goed overleg is vervangen door een Mobis afneembare haak. Waarschijnlijk is er toen iets fout gegaan. Inmiddels contact met de dealer gezocht en we hebben afgesproken dat het tijdens de komende oliebeurt opgelost gaat worden.
 14. PeterD

  Trekkracht Kia Niro

  Maandag ga ik ook even langs bij de dealer, want ook bij mij blijken er geen spanningen op de geschakelde en constante stroomdraden te staan. Rijden van Ommen naar Huizen ging perfect. Heb de sportstand niet meer gebruikt en ambachtelijk (dus zonder CC) gereden. Verbruik was 9,7 liter per 100 km. Eind augustus komt de echte vuurdoop als we naar Neurenberg gaan. Maar gezien de ervaringen op dit forum heb ik er wel vertrouwen in.
×
×
 • Create New...