Jump to content

marcofr

Leden
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About marcofr

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 09/16/1974

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Kerkrade
 • Hobby's
  alles wat met een afstands bediening bestuurbaar is.
 • Auto
  Sorento 2.4i X-Treme

Recent Profile Visitors

350 profile views
 1. Eigenlijk niet echt fair dat de 2.4i als een slechte auto door het leven moet gaan. Die van mij gaat als een trein !! Geen gti welliswaar, maar voor een 1800kg wegende auto best goed genoeg. in mijn straat 2x een 2.4i en 1x een v6 automaat. Alle 3 top auto's. Geen olie boten of dergelijks. Gewooneen kwestie van zoeken naar een goede. Je haalt de slechte er ook zo uit. ik heb ook 6 gezien voordat ik mijn huidige vond. En te goedkoop betekend ook gelijk te mooi om waar te zijn.
 2. ik zou eerder hopen op een reactie van iemand die al andere dempers heeft gemonteerd, met de ervaring dat ze zachter zijn. zomaar dempers kopen zonder resultaat is natuurlijk zonde. maar jij zegt starre as ..... dat is dan de waarschijnlijk ook de reden dat die achter stugger is zeker ? ik heb gelukkig al enorm veel comfort gekregen met de nieuwe banden die ik heb laten monteren. daar heb ik al erg veel vrede mee. Ik wilde nu alleen nog kijken of ik de kers op de taart kan leggen ....
 3. Wij hebben de Sorento gekocht voor de looks, en niet omdat we zo'n auto nodig hebben. Dus we trekken er niks mee, en modderen doen we ook niet. Gewoon wat woon/werk verkeer, fun enz. Rijd ook gewoon lekker, dus geen klachten over de auto. Maar bij drempels vind ik de voorkant lekker soepel, maar de achterkant springt er achteraan. Gewoon rustiger de drempel nemen is natuurlijk ieders eerste gedachte. Maar zijn daar geen zachtere dempers of veren voor op de markt ?
 4. Ik heb deze particulier gekocht. Ik verwacht ook niks ernstigs. Zal ergens een vervuiling zijn. Ik lees ook veel over de egr klep. Weet alleen niet of de Sorento die ook heeft. Verbruik bij mij is normaal, zoals iedereen schrijft .... stadsverkeer 1 op 7. Buiten 1 op 10.
 5. Hmmm ... 2 nieuwe Sorento rijders met klachten ? Dan doe ik ook mee. Ik merk dat mijn motor tijdens accelereren heel lichtjes hikt / bokt. Dus niet bokken vanuit de bak of tussenbak, maar motorisch. Alleen bij accelereren dus. Ik rij al in 2wd (superlocker) en heb ook geen bak of tussenbak problemen. Het is motorisch. Iemand enig idee waar ik dit moet gaan zoeken ? Ik lees al wat dingen als gasklephuis reinigen, injectoren reinigen en boubine checken. Maar deze verhalen kom ik via zoeken met Google tegen, en dan op andere automerk forums. Hier nog wat gerichtere tips ??
 6. Ik ga binnenkort idd met de orginele velgen voorbij de spuiterij. De laklaag is erg bagger. Erg dof en achter de spaken en in de schroefgaten helemaal gebubbeld. Ik vind de orginele velgen best wel mooi. Ik laat ze een tint donkerer spuiten met veel metallic en veel blanc, zodat ze echt mooi glimmen. Probleem wat je ook veel bij grote velgen hebt ( ik heb 20" en 22" gehad ) is dat je geregeld moet balanceren enz. En ik kreeg snel platte vlakken op de banden, waardoor ze lichtelijk hobbelde. Kreeg ik met geen mogelijkheid weg. Vriend had 19" op zijn Ford Galaxy. Ook nooit hobbel vrij gekregen. Elke keer bij een bepaalde snelheid ........ Ik vind die ami look ook erg cool, met bulbars én grote velgen, maar ik heb er genoeg van. Maar ik kijk er graag naar ...... Ik hou het nu bij mijn ballonnen !!
 7. Gedver !! Nee, niet mijn smaak zo. Vandaar dat ik ook schrijf dat ik bij andere merken ga spieken.
 8. http://www.carmar.nl/ Hier heb ik ooit 20" en 22" velgen gekocht. Heeft veel blanco velgen, die je dan op steekmaat kunt bestellen. Althans ..... 4 jaar geleden .... Ik hoop alleen dat als je voor 20" en groter gaat, je niet dezelfde problemen als ik krijgt. Ik had best dure en goede banden, maar bleef maar sukkelen met licht gehobbel. Totaal niet weg te krijgen. Lag aan de banden. Op alle manieren laten balanceren. Niks ... En dat op beide sets ..... met beide verschillende merk banden. Heb er toen maar mee leren leven. was ook alleen maar merkbaar tussen 90 - 120kmh. Dus gewoon overal 130 rijden.
 9. Bedankt voorje bericht. Zal effe kijken. Maar nieuwe sets zijn met wat speuren ook best betaalbaar. 160 front, en 170 side. Alleen jammer dat ze voor de achterkant niks moois hebben verzonnen. Moet ik effe bij andere merken spieken gaan .... vind die hoek delen wel mooi.
 10. Maar merk / voel jij nu dus ook helemaal niks tijdens omzetten van 4wd naar 2wd en andersom ? Als 4wd leek lijkt mij toch dat er iets van tandwielen of dergelijks in elkaar moeten gaan, en weer los ofzo ..... om die vooras mee te nemen en weer los te laten. Of denk ik nu te ouderwets ?
 11. Mooi dat je er baat bij hebt. Ik zelf had al een hele verbetering na mijn banden vervanging. Dus ik denk dat ik met de oude banden ook wel verschil had gemerkt. Nu weer zoeken naar een volgende update ....... Jij bent al verder dan ik .... ik ga nu op zoek naar bullbars. En mischien eens een injectoren reiniging. Ik voel een heeeel licht bokje met accelereren.
 12. Beide bedankt voor de moeite. Kan ik gaan zoeken ....
 13. Ja. Maar dat zijn posten van dik 2 jaar geleden. Succes met zoeken.
 14. Ik heb zo'n 150 euro ex verzenden betaald. Geen idee wat de rest kost.
×
×
 • Create New...