Vengatje12

Leden
 • Aantal bijdragen

  39
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

12 Goed

Over Vengatje12

 • Rang
  Newbie
 • Verjaardag 07-10-1944

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Over jezelf
  Ben 71 jaar Hou van fitness en spinning dat ik nog 3x per week beoefen.
 • Woonplaats
  Eindhoven
 • Hobby's
  Fitness Spinning
  elektronica en techniek in het algemeen
 • Werk
  Ben AOW er
 • Auto ('s)
  Sinds mei 2015 een KIA Venga

Recente profielbezoeken

414 profielweergaven
 1. Vengatje12

  Garantie op de accu?

  Beste Harry Ik heb een MXS5.0 C . Tek lader. Deze werkt prima en is super beveiligd. Met de modus knop kan je het laad programma instellen. Verder werkt hij automatisch de programma's af. Ik zie dat je al een link hebt naar de gebruiksaanwijzing hebt. Staat alles goed en duidelijk omschreven. Boekje erbij en dan aansluiten en programmeren en dan zie je pas hoe gemakkelijk en veilig de bediening en werking is. Alleen als je er een aanschaft bijv. de 8 dan moet altijd erop letten of de Recond program erop zit. Hoop je voldoende te hebben ingelicht en anders hoor ik het graag. Groet Piet
 2. Vengatje12

  remlicht vervangen

  Erg jammer dat er nog steeds niet terug gemeld word als er een probleem vraag opgelost is
 3. Vengatje12

  Nieuw hier.....klinkt als diesel

  Ja dat kan zeker maar dat is dan in 90% van de gevallen over als de motor op bedrijfs tempratuur is. Kwam heel veel voor bij boxer motoren. Of het moet zijn dat er een beschadiging aan zuiger en cilinderwand is een z.g. vreter dan blijft het geluid en zal er ook en hoge carterdruk zijn.
 4. Vengatje12

  Nieuw hier.....klinkt als diesel

  Is natuurlijk niet gemakkelijk op een geluid te reageren als je het niet hoort. Kan verschillende oorzaken zijn: 1) Is de distributie misschien van tijd of de spanner defect. 2) een klepstoter die defect is. 3) Misschien een lager. 4) wat doet het geluid als je de koppeling intrapt? 5) Gaat het geluid met het motor toerental mee? Je hebt 2x olie ververst is ook het oliefilter vervangen?? Hoe zagen de bougie's eruit toen ze uit de motor kwamen. Zwart -grijs- massa electrode verbrand?? Is het een origineel filter ? Is er genoeg oliedruk. Persoonlijk zou ik zeggen ga bij je garage binnen en laat ze daar naar het geluid luisteren. Succes
 5. Vengatje12

  onderhoudsbeurt venga 1.4

  Staat het ook niet op de site van Kia en dan onder mijn Kia? Ik weet wel dat ze met kilometer standen werken . Er zijn mensen die per jaar misschien maar de helft rijden. Je kan het toch ook bij jou dealer die de beurt heeft uitgevoerd vragen.
 6. Vengatje12

  Lager komt niet los. Hoge kosten

  Ik kan het systeem niet maar wat je zegt een lager niet los krijgen is inderdaad twijfelachtig. Heb de oude delen ook gezien??? Dan kan je wel zien of de onderdelen zo beschadigd zijn dat ze i. d. niet meer bruikbaar zijn. Klinkt mij allemaal beetje vreemd.
 7. Vengatje12

  Lager komt niet los. Hoge kosten

  Je kan toch vragen naar een gespecificeerde rekening . Want als je geen arbeidsloon en 50% Coulance dan is dit een hoge rekening ja. Als er dan alles berekend zou worden en geen kortingen dan kan je beter een nieuwe auto kopen als een wiellager laten vernieuwen. Ik ging toch nog eens vragen daar hoe ze aan het bedrag kwamen . Ik heb mijn twijfel je krijgt zomaar 50% coulance geen arbeid en toch 765€ betalen.
 8. Vengatje12

  Grote beurt absurd hoog!

  Heb altijd een ander merk gereden en betaalde voor een grote beurt plus APK ook tussen 350-400€. Ik vind dat deze discussie best gevoerd mag worden maar we moeten niet de realiteit uit het oog verliezen. Een bedrijf moet winst maken dus alles wat je extra en gratis krijgt komt via een achterdeurtje weer terug. Gratis en service zoals wij dat denken en willen is onbetaalbaar voor elk bedrijf. Een oude leermeester van mij had hier een mooi verhaal over: Je staat met je auto langs de kant van de weg heel slecht weer vrouw over de rooie kinderen huilen. Er stopt iemand en die wil je naar huis slepen voor 100€ je betaald en bent blij dat je geholpen bent. Nu ben je thuis en stel die man zou i.p.v vooraf 100€ te vragen dit doen als je auto op de oprit staat zou je dan ook zomaar betalen?? Want je bent al thuis en is die 100€ ineens een andere waarde als toen je langs de weg stond. Iedere dealer geeft jou vooraf de prijs van de beurt door en belt als er extra dingen moeten gebeuren. Ik vind auto rijden ook duur maar willen wij niet allemaal veel verdienen. Groetjes
 9. Vengatje12

  Inhoud ruitensproeiervloeistofreservoir?

  Krijgen jullie de ruiten sproeier tank helemaal vol? Blijft bij mij net onder de nek van de vul pijp staan. Heb geprobeerd met een slang net boven de vloeistof pijl te houden tijdens het vullen. En te zorgen dat de slang niet in de vloeistof komt zodat de lucht eruit kan maar Hij blijft tot onder de vul pijp staan terwijl deze wel vol loopt.
 10. Vengatje12

  MIJN Venga

  Vind het mooi vooral die wolk met de wind. Alleen het idee vind ik al
 11. Vengatje12

  Navigatie Sportage 3

  Lees hier over prijzen voor update van navigatie. Heb in 2015 mijn Venga gekocht en kreeg daar standaard 7 jaar update bij voor niets. Bij de eerste beurt had ik opgegeven update navi en nu bij de tweede beurt werd er gezegd doen we gelijk de navigatie updaten. Is wel een origineel systeem af fabriek. Zou het niet zo zijn dat dit standaard vanaf de fabriek is. Lijkt mij toch niet zo dealer A moet je betalen en dealer B doet het gratis. Groetjes
 12. Vengatje12

  Airco standaard UIT bij stand 'AUTO' van verwarming/ventilatie

  De airco in de automaat stand werkt perfect als de binnen tempratuur de ingestelde waarde heeft bereikt gaat hij toch automatisch minder blazen. En waar je hem laat blazen zitten toch de voorkeurs knopjes.
 13. Vengatje12

  Problemen met snelheid maken invoegen snelweg

  Ben het daar roerend mee eens. Als er bij het uitlezen geen fouten zijn waarom dan daar laten staan om te kijken wat ze kunnen doen. (raar hoor) Dit probleem geeft wel degelijk aan dat er een probleem is. En voor mij communicatie tussen Gaspedaal en software van de bak.
 14. Vengatje12

  Stop-start systeem (ISG) wordt niet meer geleverd

  Wat de hr Fagus verteld klopt precies als je veel klimt en daalt dan laadt hij extra bij (lijkt het een snellader) Wanneer je op de vlakke weg zit laad hij maar net genoeg om de accu op peil te houden. Heb er een Volt en Ampère meter aan gehad en toen een stuk gereden als je dan daalt loopt het Ampèrage best hoog op. Ik twijfel of het wel klopt dat de accu > 80% moet zijn dit ligt volgens mij hoger.
 15. Vengatje12

  TOMTOM

  Als ik de gegevens van de kaart bekijk die nu in U systeem zitten is het zeker geen TomTom. Tom Tom zit namelijk aan kaart nummer Europe v985.8198 Geen van de opgeven gegevens kloppen met wat op mijn Tom Tom staat.