Jump to content
 • Sign Up

Vengatje12

Leden
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Vengatje12 last won the day on September 4 2016

Vengatje12 had the most liked content!

Community Reputation

12 Goed

About Vengatje12

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 10/07/1944

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Over jezelf
  Ben 71 jaar Hou van fitness en spinning dat ik nog 3x per week beoefen.
 • Woonplaats
  Eindhoven
 • Hobby's
  Fitness Spinning
  elektronica en techniek in het algemeen
 • Werk
  Ben AOW er
 • Auto
  Sinds mei 2015 een KIA Venga

Recent Profile Visitors

839 profile views
 1. Als je bij aanschaf Tom Tom krijg er life time maps bij. Dwz je krijgt 3-4 keer per jaar update van de kaarten. Dus als je 1xper jaar bij de dealer een update krijgt dan loop je al achter. Maar jou dealer kan jou vertellen hoe oud of nieuw jou update is.
 2. Mijn navigatie systeem is 15-05 ge-updated Heb er tot heden niets aangemerkt.

  Maar heb mijn navigatie binnenkort hard nodig dus zal het is extra controleren.

  Hang er mijn Tom Tom naast en dan kan ik het wel zien.

  Kom hier zeker op terug zodra ik definitief wat meet weet.

 3. Via Google zoeken en je tikt het merk en type +bouwjaar in dan kan het Kia boek zo downloaden of kopen.
 4. Alles over banden en velgen kun je vinden op de site: http://www.bandengeens.be
 5. Nee dat geloof ik ook niet Kumho een slecht bandenmerk is. Maar als ik de band op de foto zie is dit toch minimaal een fout in de band. Als het de buiten kant was zou er nog een stoeprand geraakt kunnen zijn. Maar ik zou dit toch kenbaar maken bij mijn leverancier en weet bijna zeker dat dit door Kumho gewaardeerd word. Stel je voor dat hier een klapband van gekomen was en de auto was aan een technisch onderzoek onderworpen. waren die banden ook naar voor gekomen ik weet zeker dat U leverancier en Kumho daar niet blij mee zouden zijn geweest
 6. Er zijn best veel trillingen die vanuit de banden komen. Ik weet niet hoeveel kilometer U met deze banden gereden heeft?? Maar wat ik op de foto zie is duidelijk breuk in de koordlagen van de band. Jammer dat er niet een stukje profiel te zien is van de band. Maar ik zou zeer zeker bij mijn dealer of waar U de banden gekocht heeft mijn beklag doen. Tenslotte is degene die de banden aan U heeft verkocht degene die dit met Kumho moet regelen. En het zou Kumho sieren als het geen garantie is toch minimaal een redelijk bedrag aan U als goodwill te geven. Groet
 7. Had een irriterende rammel in mijn Venga bij de minste oneffenheid. Kwam hoorbaar rechts uit de koffer ruimte. Heb mijn hoedenplank bij de scharnieren met rubber bekleed maar geen resultaat. Ben achter in de koffer ruimte gaan zitten en iemand laten rijden, had de rammel toen vrij snel gelokaliseerd. Als ik nl. de rechter achter rugleuning zomaar net vast hield was de rammel weg. Door het trillen van de leuning kwam hij tegen de bekleding rechts in de koffer ruimte. Heb achter op de leuning een rubber stripje geplakt dat net genoeg druk geeft,zodat de rammel er uit is.
 8. Vengatje12

  TOMTOM

  Ik weet niet of het al bij alle type is (Bij bestaande tot nu zeker niet) Maar in de vervanger van de Venga( ben de naam even kwijt Kone ??) daar heb ik gelezen op het plaatje van de gegevens bij de dealer waar duidelijk opstond dat deze navigatie life time maps en door TomTom zelf te updaten. Zou wel tijd worden dat je meerdere updates per jaar en dan ook de nieuwe maps. Ik durf zelf niet goed te proberen om een ander kaartje met origineel TomTom te proberen. Ben bang dat door de andere software alles beïnvloed word zo niet over de pis geholpen. Maar misschien dat ze bij de dealer daar wel meer over te weten kunnen komen. Is voor de dealers alleen maar gemakkelijk hebben ze daar geen bemoeienis meer mee.
 9. Beste Harry Ik heb een MXS5.0 C . Tek lader. Deze werkt prima en is super beveiligd. Met de modus knop kan je het laad programma instellen. Verder werkt hij automatisch de programma's af. Ik zie dat je al een link hebt naar de gebruiksaanwijzing hebt. Staat alles goed en duidelijk omschreven. Boekje erbij en dan aansluiten en programmeren en dan zie je pas hoe gemakkelijk en veilig de bediening en werking is. Alleen als je er een aanschaft bijv. de 8 dan moet altijd erop letten of de Recond program erop zit. Hoop je voldoende te hebben ingelicht en anders hoor ik het graag. Groet Piet
 10. Erg jammer dat er nog steeds niet terug gemeld word als er een probleem vraag opgelost is
 11. Ja dat kan zeker maar dat is dan in 90% van de gevallen over als de motor op bedrijfs tempratuur is. Kwam heel veel voor bij boxer motoren. Of het moet zijn dat er een beschadiging aan zuiger en cilinderwand is een z.g. vreter dan blijft het geluid en zal er ook en hoge carterdruk zijn.
 12. Is natuurlijk niet gemakkelijk op een geluid te reageren als je het niet hoort. Kan verschillende oorzaken zijn: 1) Is de distributie misschien van tijd of de spanner defect. 2) een klepstoter die defect is. 3) Misschien een lager. 4) wat doet het geluid als je de koppeling intrapt? 5) Gaat het geluid met het motor toerental mee? Je hebt 2x olie ververst is ook het oliefilter vervangen?? Hoe zagen de bougie's eruit toen ze uit de motor kwamen. Zwart -grijs- massa electrode verbrand?? Is het een origineel filter ? Is er genoeg oliedruk. Persoonlijk zou ik zeggen ga bij je garage binnen en laat ze daar naar het geluid luisteren. Succes
 13. Staat het ook niet op de site van Kia en dan onder mijn Kia? Ik weet wel dat ze met kilometer standen werken . Er zijn mensen die per jaar misschien maar de helft rijden. Je kan het toch ook bij jou dealer die de beurt heeft uitgevoerd vragen.
 14. Ik kan het systeem niet maar wat je zegt een lager niet los krijgen is inderdaad twijfelachtig. Heb de oude delen ook gezien??? Dan kan je wel zien of de onderdelen zo beschadigd zijn dat ze i. d. niet meer bruikbaar zijn. Klinkt mij allemaal beetje vreemd.
 15. Je kan toch vragen naar een gespecificeerde rekening . Want als je geen arbeidsloon en 50% Coulance dan is dit een hoge rekening ja. Als er dan alles berekend zou worden en geen kortingen dan kan je beter een nieuwe auto kopen als een wiellager laten vernieuwen. Ik ging toch nog eens vragen daar hoe ze aan het bedrag kwamen . Ik heb mijn twijfel je krijgt zomaar 50% coulance geen arbeid en toch 765€ betalen.
×
×
 • Create New...