Jump to content
 • Sign Up

gvdijk23

Leden
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

gvdijk23 last won the day on March 14 2017

gvdijk23 had the most liked content!

Community Reputation

15 Goed

About gvdijk23

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  KIA Niro

Recent Profile Visitors

571 profile views
 1. gvdijk23

  Verbruik is raar

  Van de week veel kilometers op één dag gereden. 95% op snelwegen waar maar max 100 was toegestaan. Met deze temperaturen rijdt hij lekker zuinig!
 2. gvdijk23

  Dreunen Kia Niro

  Herkenbaar. Bij mij lijkt het ook voor te komen bij zowel op electrisch als op benzine te rijden. Idd, iets in de aandrijflijn. Bij koud weer meer voelbaar dan bij warm weer.
 3. gvdijk23

  Onderhoud leren bekleding

  Was even zoeken, maar er was inderdaad al een topic. Klik hier
 4. gvdijk23

  Onderhoud leren bekleding

  Ik rijd sinds november 2016 een Kia Niro Business uitvoering. Deze uitvoering heeft leren bekleding. Ik was benieuwd hoe jullie deze leren bekleding onderhouden. Wat gebruiken jullie hiervoor? Nog speciale onderhoudsmiddelen?
 5. gvdijk23

  Verkeersinformatie

  Inderdaad, TMC gaat via de radio. Je kunt het eenvoudig checken door op de 'home' knop te drukken (rechtsboven in het scherm als de kaart getoond wordt). Je kaart wordt dan slechts op de helft van het scherm getoond. Je ziet nu links bovenaan TMC of TPEG staan. TMC gaat dus via de radio. TPEG gaat via je Wifi hotspot op je telefoon.
 6. gvdijk23

  Aantrekkingskracht

  Acht jaar Volvo gereden hiervoor, nooit een aanrijding gehad. Nu al met de Niro (2017) een aanrijding gehad. Vrachtwagen wilde op mijn rijstrook rijden . Gevolg twee nieuwe deuren...
 7. gvdijk23

  Niro in de bergen

  Ik ben het eens met Brat Pit. Ik heb vorig jaar zomer in de Zwitserse bergen gereden. Vooral de automaat in combinatie met de electromotor is ideaal. Veel trekkracht bij optrekken zoals in haarspeltbochten. Ook dalen gaat prima. De Niro laadt dan zijn accu op (door te remmen). Wel zal de motor aanslaan op het moment dat de accu vol is. Dan gaat de Niro afremmen op de motor.
 8. gvdijk23

  Brandstof verbruik Niro

  Zojuist getankt. 907km gereden en 37,7 ltr getankt. Dus 1:24 . De Niro reed lekker zuinig bij warm weer. Ik heb een overal gemiddelde van 1:20,7 (inmiddels 40000 gereden)
 9. gvdijk23

  Opladen accu Kia Niro

  Ja, inderdaad. En als je accu helemaal vol is, dan wordt de motor ingeschakeld om af te remmen op de motor.
 10. gvdijk23

  Verbruik Niro

  Nou dat valt wel mee dat die persoon niet spoort. Ik rij dagelijks woonwerk over de snelweg. Wel zijn de spitstroken dan open dus een maximum van 100 km/h. Mijn Niro rijdt dan regelmatig stukjes elektrisch. Stukjes zijn circa 1 km lang. Niet heel lang dus, maar wel volledig elektrisch
 11. gvdijk23

  Verbruik Niro

  Mijn ervaring is dat als de accu circa 75% geladen is, dat de Niro dan elektrisch gaat rijden. Dit doet hij totdat de batterij tot 50% ontladen is. Dit geldt althans op de normale wegen in Nederland. In de bergen bijvoorbeeld kan hij voorbeeld 100% geladen zijn bij een afdaling en tot aan bijna leeg bij een klim.
 12. gvdijk23

  Nieuwe deuren

  Ik heb eind vorig jaar schade aan de linker zijkant gehad (vrachtwagen wilde op mijn rijstrook rijden ), dus ik heb twee nieuwe deuren gekregen. Deuren waren voorradig en dus geen wachttijd of iets dergelijks!
 13. gvdijk23

  Cruise Control snelheidsweergave

  Ik heb model 2017 Businessline met het zelfde scherm. Dus inclusief ingestelde snelheid als gjcvro (zoals hierboven).
 14. gvdijk23

  Verbruik Niro

  Vooral bij korte stukken met een koude motor kan het verbruik inderdaad tegenvallen. Ik haal zelf regelmatig 1:22, maar dan rijd ik gemiddeld 40 km. (Mijn woonwerk afstand) Ik heb mijn Niro nu een jaar. Inmiddels bijna 27.000 km gereden. Gemiddeld verbruik is hierbij 1:20,8 (zelf gemeten). Ben dus heel tevreden!!
 15. gvdijk23

  LED koplampen Niro

  Welke LED-lampen zijn dit? En waar heb je ze gekocht? Ik zit er ook over te denken om LED-lampen te installeren
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.