PeterSelie

Leden
 • Aantal items

  83
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

24 Excellent

Over PeterSelie

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hellevoetsluis
 • Hobby's
  Geld uitgeven indien voorradig.
 • Werk
  65+
 • Auto ('s)
  Kia Niro First Edition
  Kleur Graphite
  16" Singa
 • Auto ('s)
  Toyota IQ (van mijn vrouw)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. PeterSelie

  Binnenkort een Niro? Vragen over afspelen media.

  Heb zojuist voor zekerheid ff getest. Werkt. Maar zorg eerst dat stick afspeelt via normale kia display, daarna pas mob aansluiten.
 2. PeterSelie

  Wie herkent dit probleem?

  Klopt. Heb dit eigenlijk al vanaf begin. Dacht eerst van moet ik aan wennen, maar werd steeds erger. Updates hielpen niet. Lees mijn comment in ander forum over nieuwe cilinderkop. Deze is vernieuwd maar wat ik begreep is er nu een groot probleem met software. Ben gelukkig van die auto af. Wenst niemand van de Niro rijders zoiets. Auto is absoluut een top rijders auto. Daarom een nieuwe genomen.
 3. PeterSelie

  Binnenkort een Niro? Vragen over afspelen media.

  Ik heb mijn mob aan de usb bij dashboard. De stick in de usb van armsteun en werkt prima...... tot je de auto uitzet en mob meeneem. Dan moet eerst de mob aan sluiten en dan de usbstick.
 4. PeterSelie

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Vandaag plots naar dealer gegaan en schrok. Lag idd een oude cilinderkop naast de auto met een paar koppakkingen. Heel veel spullen erbij. Achterzijde alles los. Kreeg bijna hartaanval en dacht dit moet ik niet meer willen. Wat nu? Via werkplaatschef (zeer aardig en begripvol) en receptie naar de verkoopafdeling gegaan Opgelost...... nee en ja. Nee: Men weet nog niet echt wat er loos is. Ze hebben contact met KiaNL en fabriek, maar dat schijnt door tijdverschil ook niet best te vlotten. Hoe lang het ging duren wist men niet. Ja: Ik heb een nieuwe besteld. Verkoper heeft echt zijn best gedaan en idd voor auto van 1.5 jr met 8500 km ben ik erg tevreden met wat er bij moet. Daar gaat het om. ca 10 dagen wachten........... en dan op vakantie.
 5. PeterSelie

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Ook aan gedacht maar... je hebt eigenlijk een nieuwe auto en wil daarmee op vakantie. Is je auto in die tussentijd gerepareerd of niet en hoe betrouwbaar is deze dan nog. Dit zijn dingen die in je hoofd blijven ronddolen. Ook tijdens vakantie!! En dan een auto met 8500 km, je halve motor wordt "gesloopt" volgens after seales medewerker zijn ze er al 7 dagen mee bezig ?????? (na demontage) en moet ik dan nog vertrouwen in deze auto hebben?
 6. PeterSelie

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Hier een vervolg op bericht hierboven. Auto staat nu 3 weken bij dealer. Zij hebben mij paar keer gebeld dat cilinderkop binnen is (nu 11 dagen geleden) en dat ze ermee bezig zijn.( Is al 3x hetzelfde verteld). Krijg er slapeloze nachten van. Heb absoluut geen vertrouwen in dat het op korte termijn goed komt. En dan ook nog met die auto, mocht die dan al klaar zijn, over 10 dagen naar Italie. Ik weet dat het aan de FE ligt gezien andere comments. Zoals gezegd rij ik nu in Niro van een paar maanden en dit rijdt als een zonnetje. Mocht iemand nog interesse hebben in een FE 02-2017 met 8500km hoor ik dat graag.
 7. PeterSelie

  Omgaan met Waxoil

  Thinner op autolak?? Lijkt mij geen goed idee. Hars met warm/heet water of clay en daarna wax.
 8. PeterSelie

  Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Vlgs mij zijn dat de lm velgen met kunststof wielkappen welke standaard als 16" geleverd worden.
 9. PeterSelie

  navigatie

  Kan uit de topics en manual niet echt wegwijs komen. Zoveel info. Het volgende: Ga over paar weken naar Italië en wil uiteraard de navigatie gebruiken. Wel de KIA-nav en Android mobiel met "CarspotWifi" aangesloten. Eigenlijk is mijn vraag: hoe verloopt de filemeldingen en wegwerkzaamheden in het buitenland? Loopt dat via de mobiel waar ik maar 500Mb data p/mnd heb of via de KIA-nav. Heb zelf geen enkel idee. Moet ik met "Carspot Wifi" werken of met KIA-hotspot. Wil eigenlijk niet met offline mappen van Google Maps werken, zit dan weer met aparte usb vol met muziek. Graag jullie advies. Alvast bedankt.
 10. PeterSelie

  Wie herkent dit probleem?

  Kijk eens in het topic "Inhouden....." en lees mijn comment. Mijn auto staat nu bij dealer. Inhouden/schokken ligt vlgs dealer aan foute serie cilinderkop.
 11. PeterSelie

  onregelmatig rijden Kia Niro

  Haida: Ook ik met mijn FE rijdt al div. maanden met het schokken tussen 60-90 km/hr. Vooral als je regelmatig op de 60/80 km wegen zit. Boven 95 km/h rijdt het als een zonnetje van 35 gr/c. Auto is pas geweest voor updates en alles zou goed moeten zijn. Niet dus. Vandaag bij dealer gebracht en kreeg belletje dat er idd schokjes in zaten, wat ook door de computer was bevestigd. (Was al blij, dacht eerst dat het aan mij lag.) Vlgs. "dealertechneut" lag het aan een bepaalde serie "foute" cilinderkop. Met sommige koppen schijnt wat mis te zijn met de klepzittingen oid. Heeft met frezen te maken. Nu zal bij mijn auto de cilinderkop gedemonteerd worden, nagekeken worden en event. gemodificeerd worden. Anders nieuwe kop. Zulke dingen kunnen gebeuren, maar is toch altijd slikken bij een auto met 8500 km. Allemaal heel mooi uitgelegd en nergens omheen draaien. Heb dat weleens anders meegemaakt. Ik weet dat bij de "premiums" ook regelmatig probs zijn, maar blijft er toch rillerig over. Uiteraard heb ik het volste vertrouwen in de dealer, dus maar afwachten. Duurt ca een week. In tussentijd wel een andere Niro van paar maandjes oud meegekregen. Wat een verschil met rijden......... Ik mis mijn schokjes!!! Ik hou dit forum op de hoogte van de afhandeling............... Komt alles prima in orde vlgs de dealer.
 12. PeterSelie

  Andere dealer & RDW km stand

  Bedankt voor je heldere uitleg betr. Km stand. Zag ook nieuwe auto, 3 mnd oud, waarbij RDW zegt dat km stand logisch is.
 13. PeterSelie

  Hoe ervaren de Niro Hybride rijders het geluid

  Ik denk dat je het geluid in de Niro anders moet ervaren. Als je in een "normale auto" rijdt, hoor je constant het geluid van de motor. Of dit hard of zacht is doet niet terzake. Voor je gehoor blijft het geluid aanwezig. Nu naar de Niro, als je elektrisch rijdt ervaar je dat als stilte. Buiten de andere geluiden, zoals banden, wind e.d. Springt je motor bij krijg je gehoor gelijk een andere input. Ff voorbeeld, rijd je elektrisch (lekker stil) en zet daarna je aanjager van verwarming paar tandjes hoger. Dat wordt ook als herrie ervaren. Dus denk dat "herrie" subjectief is. Zelf vind ik, zoals andere eigenaars, de Niro heerlijk rijden. Toch ook vrij stil buiten het bandengeluid. Dus..... iig veel rijplezier.
 14. PeterSelie

  Andere dealer & RDW km stand

  Nee, niet schrikken. Huidige dealer is prima, maar ivm verhuizing denk ik dat ik een andere Kia dealer moet zoeken. Afstand tussen nw woonplek en huidige gaat richting 50 km. Misschien zijn er anderen die dit ook hebben meegemaakt, maar hoe kan ik switchen? Heeft andere dealer de historie ook ter beschikking, kan je zonder problemen naar andere dealer gaan? Over km stand, auto is nu al paar keer naar dealer geweest maar RDW geeft geen oordeel over km stand. Dacht dat dit ten aller tijde wordt doorgestuurd na bezoek aan garage.
 15. PeterSelie

  Recal NIRO

  Ben pas geweest voor inhouden en toen zijn 2 updates en 1 improvement uitgevoerd. Niets vertelt over deze melding. Mijn auto is van 022017 en staat bij RDW ook vermeld voor terugroepactie. Over maand naar Italië en wil wel veilig rijden. Btw, updates en improvement nummers: sa180074, ecu update 571 & 582