Jump to content

Petertenboer

Leden
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
 • Country

  Netherlands

Petertenboer last won the day on May 27

Petertenboer had the most liked content!

Community Reputation

16 Goed

About Petertenboer

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro e

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat is de beste manier. De bouwer van EV Notify Is trouwens bezig met een visuele update en het zou dus een goed moment moeten zijn dit en bij de reviews te schrijven in de App Store.
 2. Marco, je zou het hier nog eens kunnen proberen. Deze site converteert ook naar de bestanden van Hyundai / Kia. http://laadpaal.energiebewustzeeland.nl
 3. Wauw, mocht het echt zover komen dan zou dat echt helemaal top zijn. Crossed fingers..........
 4. In dit forum nog wat aanvullende info van lieden met dezelfde vraag: https://www.ioniqforum.com/threads/the-bms-plots-1-know-the-ioniq-ev-along-the-soc.26602/
 5. Bij mij staat in EVNotify linksboven een groene cirkel met “SOC display” en een percentage. In mijn geval 55,5% op dit moment. Onder het kopje ‘Battery health’ wordt een batterij getoond met daarachter “SOC BMS” met een percentage. In mijn geval 54%. Daaronder staat de “SOH” in een percentage. Wellicht heb jij een andere versie van EVNotify of je kijkt niet goed :-)
 6. Ik heb het gezien en bekeken. Lijkt mij, mijzelf kennende, te ingewikkeld om te installeren. Ik heb nu iets wat werkt voor de paar keren dat ik het eventueel nodig heb en dat is voor mij voldoende. Wie het kan installeren en wil gebruiken is het natuurlijk perfect.
 7. Zo te zien ben je niet ingelogd in ABRP, althans daar lijkt het op als ik je screenshot zo zie. Dan zou je in dit scherm van ABRP rechtsbovenin de SOC te zien moeten krijgen. EVNotify toont twee keer de SOC. Een keer die van de auto en een keer de reële van de BMS.
 8. @Hippe lipIk heb de meldingen zo staan als hier getoond in EVNotify en ook bij mij valt de verbinding af en toe weg. Vervolgens klik ik even op het instellingen logo en dan weer op dashboard en pakt hij de verbinding weer op.
 9. Petertenboer

  Trillingen

  Een mooi en goed weergegeven relaas van je ervaringen tot nu toe. Erg frustrerend lijkt mij om dit zo te moeten meemaken. Zoals eerder aangegeven heb ik ook trillingen ervaren en zijn ze er nog steeds, maar heb ik mij er bij neergelegd. Ik moet wel zeggen dat ik je verhaal en ervaringen met grote interesse blijf volgen.
 10. Petertenboer

  Trillingen

  Zie mij post van afgelopen zaterdag 10:32 uur. Kort gezegd: valt mee te leven en gemeld bij garage die het meer dan serieus heeft opgepakt. Uiteraard zou het fijn zijn als het geheel weg zou zijn, maar die illusie heb ik helaas moeten laten varen.
 11. Petertenboer

  Trillingen

  In mijn geval alles standaard af fabriek.
 12. Petertenboer

  Trillingen

  heb even gezocht naar een sticker met typenummer motor. Kon het zo snel niet vinden bij de rechterzijde wiel. Hoe zeker is het dat er berijders zijn die omwille van trillingen een nieuwe motor hebben gekregen? Van de berijders met een ratelproblematiek heb ik gelezen dat er een nieuwe motor in kwam / komt, maar bij de trillingen heb ik dat nog niet voorbij zien komen op fora.
 13. Petertenboer

  Trillingen

  Wel heel slecht zo’n reactie. Ik heb deze trillingen zelf ook, maar na interventie van de “bandenboer” valt er mee te leven. Nee het is niet normaal en heel slecht dat ze het niet oplossen en zeker niet bij een auto met een dergelijke prijs. Mijn trillingen zitten voornamelijk tussen de 120 en 140 km/h. Gezien het feit dat ik meestal 115 km/h rijdt en straks in Nld je niet meer boven de 110 km/h komt laat ik het maar zo. Maar ik kan je frustratie en dadendrang erg goed voorstellen. Mocht je er wel een zaak van maken dan kun je naast mij vast wel wat lieden vinden op dit (en tweakers) forum die je kunnen bevestigen er ook last van te hebben. Het is mijn inziens ook te gemakkelijk van Kia Nld om er zo mee weg te komen. Mijn dealer was ook van goede wil en heeft gedaan wat in zijn mogelijkheden lag, maar Kia Nld weet tezamen met Kia Korea natuurlijk best waar het aan ligt of op zijn minst waar ze moeten zoeken.
 14. Aan dat soort zaken durf ik mij niet te wagen, maar ben benieuwd naar ervaringen ;-). ik ben blij dat ik de configuratie werkend heb en ben overtuigd van het nut gedurende langere reizen. Dat is ook waar ik het voor heb ingeregeld. Daarnaast heb ik het sterke vermoeden, gezien de snelle updates van ABRP, dat het niet meer lang zal duren voordat ABRP als CarPlay app beschikbaar komt. Dan heb je een configuratie gelijk aan de Tesla Navi met de Superchargers in hun routeplanners.
 15. Bij het starten van de auto doet de plug het niet automatisch inderdaad. Heb het vermoeden dat de Kia geen signaal / impuls geeft naar de Dongle. Derhalve moet je hem in feite bij elke herstart er weer opnieuw insteken. Dat ga ik dus niet doen en op zich vind ik dat ook niet erg, daar mijn doel is dit voor langere trips te gebruiken. Als je de auto uitzet gaat de dongle na ongeveer 6 minuten automatisch uit.
×
×
 • Create New...