Jump to content
 • Sign Up

Petertenboer

Leden
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Petertenboer last won the day on July 30

Petertenboer had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutraal

About Petertenboer

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro e

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op hun site staat bij punt 4: we bevelen je een laadpas aan voor het gemak en sturen je deze naar wens toe. Je bent dat dus niet verplicht. Zie https://swisscharge.register.virtaglobal.com/register
 2. 2,6 bar in koude staat en na evenrijden rond de 2,8 bar. Bij aflevering stonden ze op 3,0 maar heb liever wat meer comfort. In trillingen geen verschil waargenomen, die zijn nog altijd aanwezig.
 3. Dat hoef ik niet te vermelden omdat je geen laadpas hoeft aan te vragen en je alles met hun app kunt afhandelen. De app downloaden van swisscharge charge, account aanmaken, betaalwijze toevoegen en gaan voor slechts € 0,08 per minuut door heel Europa. Wat wil een mens nog meer?
 4. Swisscharge ook even nemen via de app. Dan laad je voor € 0,08 per minuut bj snelladers.
 5. Zojuist mijn Kia weer opgehaald van de dealer. Ondanks dat één band niet aan de norm voldeed tijdens de gordelkrachtmeting en is vervangen door een nieuwe is de vibratie nog steeds aanwezig. Ik heb na de vakantie een afspraak gemaakt voor een vervolgonderzoek. Het wordt dan een kwestie van afstrepen naar mogelijke oorzaken. Ik ben overigens wel blij met de dealer die het probleem onderkent en serieus werk wil maken om het op te lossen.
 6. Zelf net terug van weekend Düsseldorf en ik kan zeggen dat het prima werkt met NewMotion. Ik heb meerdere passen, maar NewMotion gaat nagenoeg altijd. Zeker bij IONITY snellader waar je max 8 euro betaald voor een laadsessie. Lekker leeg aankomen en goedkoop volladen is het advies. Grappig om als EV rijder ook 2 parkeergarages kosteloos te mogen uitrijden midden in het centrum door op het belletje bij uitrijden te drukken en te zeggen dat Jemen een EV rijdt. Ze doen keurig het poortje voor je open :-). Daarnaast zijn er in Dld erg veel gratis laadpalen: Ikea, Bauhuis, Aldi Sud, Lidl, etc.
 7. Geen idee wat de voorgaande berichten met het originele onderwerp " Trillingen" van doen hebben , maar ik ben zojuist terug van de dealer tav mijn trillingen in de Kia. Men heeft een gordelkrachtmeting op de banden laten uitvoeren en er blijkt onbalans in één band te zitten. Deze wordt nu vervangen en dan is het ervaren of het probleem verholpen is. Wordt vervolgd.
 8. Met een rit naar Düsseldorf en constant 115 had ik ook lichte vibraties in het stuur. Het heftigst ervaar ik het nog steeds tussen 130 - 140 km/h, maar het zit dus over een groter bereik. Ik ben volgende week dinsdag de auto een dag kwijt en erg benieuwd hoever mijn dealer gaat komen met verbeteringen.
 9. Afgelopen week is een monteur met mij meegereden en heeft de trillingen zelf ervaren en onderkend. Over twee weken moet ik de auto een dag bij de dealer neerzetten, waar ze er dan mee aan de slag gaan. Geen idee waar ze mee bezig gaan, maar dat verneem ik nadien wel. Deze acties en de bevindingen zijn dan mede input voor Kia Nederland, die eerst wil dat de dealer ermee aan de slag gaat. Daarnaast heb ik via de mail Kia Nederland op de hoogte gebracht en aangegeven actie te verwachten omdat ik van deze problematiek af wil en en het niet exemplarisch is omdat er meer mensen zijn die dit probleem ervaren. Des te belangrijker, als je dit ook ervaart, het te delen met Kia. Wordt vervolgd dus...
 10. Als jou Niro er ook last van heeft en die kans is groot ga dan eens tussen de 130 en 140 rijden en let daarbij vooral op het gevoel in je stuur en kijk eens naar recht naar de passagierstoel. Het is moeilijk om een vergelijk te vinden qua snelheid van trillen, maar die is in ieder geval hoog.
 11. Als dit de officiële reactie is van Kia Nederland dan vind ik dat triest en uitermate teleurstellend. Dan passen ze nu de strategie toe van PON (die noemen standaard alle gebreken een producteigenschap) en verbloemen ze daarmee tekortkomingen in hun product. Een auto met een dergelijk prijskaartje behoort dit niet te doen en daar moet je een oplossing voor verzinnen. Als het een zogenaamd producteigenschap is moeten ze dat mijn inziens opnemen in de verkoopfolder. Begrijp mij goed, de auto rijdt verder prima en grotendeels ben ik er ook tevreden over, maar net boven de 130 km/h is een snelheid die ik veel hanteer op de snelweg en dan trilt de Niro en daar ben ik niet blij mee. Zoals gezegd heb ik volgende week een afspraak staan bij de dealer en ik ben benieuwd wat hun reactie gaat zijn.
 12. Bij mij was de bandenspanning ook zo hoog. Het verlagen naar 2,6 heeft niet geholpen in het verminderen van de trillingen bij mij.
 13. Het is natuurlijk raar dat meer mensen dit ervaren bij dezelfde snelheiden met standaard velgen en banden. Maar zoals gezegd, ik maak er ook melding van en hoop dat meer mensen dit doen, zodat een ieder wellicht van dit probleem afgeholpen wordt.
 14. Zojuist even weer bij de dealer geweest inzake dit onderwerp. Heb nu een afspraak ingepland voor 12 juli om met een monteur te gaan rijden om de trillingen zelf te laten ervaren en daar dan melding van te maken richting importeur. Heb nog doorverwezen naar dit forum, maar men wil het zelf ervaren en melden. Nog even afwachten, maar hoop dat er vanuit de importeur na meerdere meldingen toch schot in komt.
 15. Ben erg benieuwd. Heb zelf vorige week donderdag een melding gemaakt bij de dealer in Groningen via de servicebalie en verder nog geen reactie ontvangen. Binnenkort kaar weer eens langs om te vragen naar de stand van zaken. Maar goed te horen dat er wat beweging is bij Kia Nld. Wellicht is het iets heel erg simpels waarmee het is op te lossen.
×
×
 • Create New...