Jump to content

8.3

Leden
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

8.3 last won the day on November 10

8.3 had the most liked content!

Community Reputation

10 Goed

About 8.3

Algemeen

 • Auto
  KIA e-NIRO

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 8.3

  KIA laadkabel

  7 Uur lang wezen laden met 32A. Stekker voelde deze keer niet heet aan. Het werd denk ik ook goed gekoeld door de wind vandaag.
 2. 8.3

  KIA laadkabel

  Die foto dat was na een kwartier afkoelen. Ik neem de volgende keer als ik ga laden aan een laadpaal de warmtecamera mee. Kan ik gelijk zien wat dan de temperatuur is.
 3. 8.3

  Winter modus

  Wintermodus kost wel wat energie bij een temperatuur onder -10 graden, wat ten koste gaat van je actieradius maar je verliest minder energie omdat je accu wordt opgewarmd. Zou je onder -10 graden wintermodus uit hebben staan dan gaat je actieradius nog meer onderuit.
 4. 8.3

  KIA laadkabel

  De laadstroom was 32A. Ik was ermee naar de garage gegaan, moest toch een onderhoudsbeurt. Ze vertelde mij dat deze klacht niet in hun database staat. Ze zeggen dat ze mijn laadkabel getest hebben en er was niets vreemds aan. Ik kon via OVMS in ieder geval zien dat de laadkabel niet op mijn auto werd getest. De garage vertelde mij dat ze die op een andere auto getest hebben die een afleverbeurt kreeg. Heb ik ondanks mijn dashcam niet kunnen zien. Onderhoudsbeurt was verder goed. Laadklepje gerepareerd, navigatie geüpdatet, vloeistoffen aangevuld, bandenspanning op 2,8 Bar etc..
 5. 8.3

  KIA laadkabel

  Van de KIA laadkabel 32A die bij mijn auto is geleverd wordt de voertuig stekker best wel heet tijdens het laden. Ik heb eens met een warmtebeeld camera gemeten en na een kwartier laten afkoelen was de temperatuur nog steeds 48 graden. De voertuig stekker van mijn wallbox komt niet boven de 21 graden uit tijdens het laden met 32A. Is dit een bekend probleem?
 6. Hopelijk loopt de 12V accu niet leeg door een slecht sluitend laadklepje. Ik krijg wel een melding tijdens het rijden als die openstaat, maar niet als ik de auto op slot zet.
 7. Ook goed bezig. Helaas staat het nu weer op 12,4 door 300 km snelweg rijden.
 8. De 578 km op de gom was van de zomer wel te halen. Nu in de winter kom ik toch ook wel boven de 500 km uit op de gom. Gemiddelde over 15.000 km is 12,3kwh/100km Heat staat op 17 graden op de voorruit en af en toe zet ik de stuurverwarming aan. Rij het meest op binnendoor wegen met max 80 km/u en auto staat 's nachts in de garage.
 9. 8.3

  Vampire drain?

  Ik heb mijn stroom meettang binnen gekregen en even aan de 12V accu gehangen. Stroom uit de 12V accu is 3,6 A en loopt langzaam terug naar 2,5 A. Krijg de auto niet helemaal op slot. Motorkap sensor gaat aan ook al heb ik er iets opgelegd.
 10. 8.3

  e-Niro - Stamtafel

  Deze wil wel heeel graag van zijn E-Niro af. https://www.autoscout24.be/nl/aanbod/kia-niro-first-edition-64kwh-eu6d-temp-elektrisch-grijs-ddd1c797-6275-7216-e053-e250040a0627?cldtidx=2
 11. Vindt het verwarmen best wel veel energie verbruikt als ik dat vergelijk met de warmtepomp in mijn woonkamer. Temperatuur stond op 18 graden en driver only ingesteld, fan op laagste stand en buiten temperatuur 6 graden, Na 45 minuten rijden was het 10% van het totale verbruik = 1 kw
 12. Mijn lucht-lucht warmtepomp in huis stopt weleens om te defrosten. Vooral bij een buitentemperatuur onder de 5 graden en een hoge luchtvochtigheid. Zou kunnen dat de warmtepomp van de E-Niro na een bepaalde tijd ook gaat defrosten.
 13. Dat is wel heel belangrijk dat ze goed afgesteld zijn. Heb de auto eerst tegenover een muur gezet en afgetekend waar de oude verlichting op schijnt. Ik heb niets moeten afstellen de LED's zaten op precies dezelfde hoogte. Hebben het ook nog gecontroleerd met de maten in de handleiding 8-75
 14. Ik heb de verlichting van mijn dynamic ook vervangen met deze LED. De executive line heeft wel standaard LED. Energie besparing valt wel mee, maar de kleur is nu wel hetzelfde als de daglicht verlichting en het zicht is beter.
 15. 8.3

  Vampire drain?

  De hulpaccu laadfunctie heb ik altijd aanstaan. Ik zie het alleen niet terug in de grafiek. Vraag mij af of het nog wel werkt. Het is wel al een tijdje geleden dat ik het wel heb zien werken, want toen vroeg ik mij eigen af waarom de laadindicator aan het knipperen was zonder een aangesloten laadkabel.
×
×
 • Create New...