Jump to content

Wiz

Leden
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Flevoland
 • Hobby's
  Fietsen / puzzelen / gamen
 • Auto
  Kia E Niro
  MY21
  Yacht Blue
  Executive Line

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Wiz's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Leuk die engineering mode, werkt inderdaad op mijn MY21.
 2. Wiz

  Small Wraps

  Ziet er supergaaf uit met die standaard velgen zo.
 3. Wiz

  Small Wraps

  Die all black met dat vaneman kenteken ziet er wel heel strak uit zeg, maar die van Rob2u is zeker ook een plaatje om te zien!
 4. Wiz

  Kia laadpas

  Ik ontving gisteren deze mail
 5. er is een petitie gestart om manual battery heating te kunnen inschakelen: https://www.change.org/p/kia-motors-global-add-manual-battery-preheating-for-kia-e-niro-ev-my19-21-hyundai-kona-electric
 6. Toch zit er een temperatuur optimalisatie in, kijk maar in het verbruikersmenu. Daar zie je voor battery care ook een kolom. Helaas heb je daar zelf geen invloed op, anders dan (voor zover ik weet) navigeren naar een dc laad station.
 7. Dit komt denk ik door de batterij temperatuur optimalisatie. Als je wilt snelladen kan je dat alleen instellen door in de route navigatie van de auto zelf aan te geven dat je naar een snellader wilt om op te laden. Als het goed is gaat dan als de temperatuur laag is de batterij optimalisatie aan het werk zodat je wat sneller kan laden. Helaas zit er geen button in het menu waarmee je zelf invloed hebt op de batterij temperatuur. Zou gaaf zijn dat er een knop zou zijn met "ik wil over xx minuten gaan laden" zodat je daar wel invloed op hebt. Ik zelf heb bij de shell hier om de hoek ook maar 44 Kwh gezien om tot 80% te komen met een 150 Kwh lader, domweg omdat het 800 meter rijden is.
 8. Ik vind hem super. Ik twijfelde tussen gravity blue en yacht blue, en toen ik voor mijn proefrit ging hadden ze een yacht blue e niro voor mij klaar staan, en toen was ik meteen verkocht qua kleur. Na de proefrit wist ik het zeker, deze gaat het worden. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is echt een feest om in te rijden.
 9. En als je de woningcorporatie vraagt of je een laadpaal kan krijgen? Ik kan me niet voorstellen dat daar bezwaar tegen zou zijn.
 10. ach avontuurlijk, ik heb nog wat familie in Engeland wonen, daar is het pas een uitdaging. In de verre omgeving als je geluk hebt een laadpaal in de buurt. Toch ga ik het proberen, en anders maar laden met de granny lader. Maar voor je dagelijkse gebruik is het wel handig om een laadpaal in de buurt te hebben. Maar kan je in Eindhoven niet bij de gemeente een verzoek doen voor het plaatsen van een Laadpaal dan? Ik meen dat de meeste gemeentes het gebruik van Elektrische auto's stimuleren en dus zou een laadpaal aanvragen tot de mogelijkheden moeten behoren.
 11. voor die kabel die vies wordt heb ik een ev cablehook gekocht. Mijn kabel raakt de grond niet. En in de kofferbak heb ik een doekje voor als de kabel nat is. Zo hoop ik hem schoon te houden. Maar ik ga niet lopen hannessen met een Frunk, voorlopig doe ik het wel zo.
 12. Toch is het raar dat je voor een warmtepomp geen harde cijfers beschikbaar zijn van wat het je nou oplevert. Gezien de prijs heb ik destijds de mijne besteld zonder warmte pomp omdat ik in de winter niet heel veel lange afstanden zou gaan maken. En als dat dan een keer wel moet en ik red het niet dan laad ik onderweg wel bij. Ik denk dat het voornamelijk veel zin zal hebben als je in een wat kouder klimaat leeft waar het 's-winters niet boven -20 C komt.
 13. Sterker nog, je krijgt gewoon een push message als hij vol is van de UVO app. Ik ben het met je eens dat er nog veel moet veranderen. Ik heb sinds begin deze maand een e-Niro, en dat was voor mij ook de eerste EV. Laadpaal kreeg ik niet in de straat omdat er binnen 200 meter lopen 5 laadmogelijkheden zijn die niet heel frequent gebruikt worden. Laden op mijn werk is geen enkel probleem. Met een range van 430 km lukt dat toch prima. Als ik weet dat ik weg moet met de auto kijk ik of ik dat red met de voorraad in de accu, en zo niet dan hang ik hem ruim voordat ik weg moet aan de paal. Als uitwijk zit er op 800 meter een shell tank station met een 150 kw snellader, dus moet ik ongepland weg dan kan ik ook nog even snel bijladen. Als mijn auto aan de laadpaal hangt en hij meldt dat ie vol is haal ik hem bij de laadpaal weg zodat een mede electromobilist geen last heeft van mijn auto. Maar ik heb ook gezien dat niet iedereen dat doet. Het is een beetje geven en nemen, en als we nou allemaal een beetje rekening houden met elkaar dan komen we er wel. Nu nog die auto's die er gewoon parkeren zonder dat het EV's zijn leren dat dat niet handig is en dan komen we er wel.
 14. Grappig dit. Toen ik mijn e-niro bestelde kon ik kiezen voor wel / geen warmte pomp. Ik heb zonder warmte pomp gekozen omdat er geen duidelijkheid kwam wat dit aan voordeel zou leveren voor actieradius in de winter. Uiteindelijk moet de airco dan aan om te verwarmen, en die verstookt ook kilowatts. Tuurlijk zal het rendement wat hoger zijn, maar 's-winters in de auto heb ik de temperatuur toch niet op 25 C staan. En met wat koudere dagen 's-ochtends vroeg heb ik de verwarming eens aangezet en gekeken wat dat verbruikte, maar dat viel mij allerzins mee. Nu scheelt het natuurlijk als het buiten 12 C is of -8 C, maar goed, ik rijd dus zonder warmtepomp.
 15. het lijkt mij nogal een gedoe. Motor kap open, dan die met de standaard open laten staan, kabel eruit, of hem vast houden en met die kabel lopen hannessen. Motor kap weer dicht. Als er nou gewoon struts in zouden zitten dat je die kap met een hand kan openen en dan de kabel eruit halen, dan begint het ergens op te lijken. Ik heb mijn laadkabel gewoon onder de vloer in de achterbak liggen in het bovenste vak. Is ook niet ideaal, maar goed je moet toch wat. Op vakantie gooi ik de laadkabel wel op de achterbank want om nou de hele kofferbak eerst te moeten leegruimen om je kabel te pakken dat lijkt me ook geen fijn plan. Tuurlijk kan je aftermarket struts kopen, maar dat alles om je kabel kwijt te raken lijkt mij allemaal iets te veel van het goede.
×
×
 • Create New...