Jump to content

RuudHo

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About RuudHo

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  E-Niro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RuudHo

  Lege 12 Volt accu

  Ik gebruik thuis de granny charger en mijn accu komt maar zelden onder de 50%. De dealer vertelde dat ze het KIA-connect systeem hadden voorzien van nieuwe software, omdat die soms wel eens actief bleef.... (niet dat het verhaal daar veel begrijpelijker van wordt).
 2. Toegegeven, in deze Corona-tijd rijd ik een stuk minder dan normaal, maar mijn e-Niro staat toch nooit meer dan een paar dagen stil. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik bij mijn auto kwam en merkte dat die nergens op reageerde. KIA service gebeld en de monteur die langskwam wist me te vertellen dat ik te veel korte stukjes zou rijden en dat je toch echt minstens iedere week wel een stuk van een uur zou moeten rijden om te voorkomen dat de 12 Volt accu leegraakt. Ben ik erg "afwijkend" als mijn mond openviel van verbazing over deze opmerking?
 3. De beurten voor de e-Niro zijn iedere 15.000 km voorgeschreven. Ik heb mijn eerste beurt inmiddels laten uitvoeren en was daar €71 voor kwijt.
 4. Afgelopen twee weken de eerste EV-vakantie mogen beleven, naar midden Frankrijk. Ik heb veel binnendoor gereden en weinig gebruik gemaakt van de snelwegen. Niet alleen omdat dat zuiniger rijdt, maar gewoon omdat het relaxt is en je meer ziet. Het was een prima ervaring. Wel jammer dat de laadpunten in Frankrijk, en dan vooral die van DoriDoor en Sodetrel, erg vaak niet werken. Ik heb een mooie actieradius gehaald en laat zien dat bovenstaande discussie over 512 km als maximum niet klopt...
 5. Mijn dealer heeft ook het zoemertje er uit gehaald. Dat daarmee de auto niet meer aan wettelijke eisen zou voldoen, lijkt me onzinnig. Maar ik ben wel met iedereen eens dat het een merkwaardige gang van zaken is.
 6. Grappig HenryV, ik heb vanmiddag precies dezelfde foto's gemaakt van mijn, gisteren gemonteerde, trekhaak. Het ziet er allemaal keurig uit. Een vreemd ding is wel dat de werkplaats een "zoemertje" heeft aangesloten op de CAN-bus unit, die achterin is gemonteerd. Dat stomme ding ligt te piepen zodra de lampen van de richtingaanwijzer aan gaan.... Ik heb hem nu even losgemaakt en in een dikke lap gewikkeld, want dat geluid is niet om aan te horen. Maandag eens even terug naar de dealer. Ik heb overigens met een slijptol de pennen al wel weggehaald, aangezien mijn fietsendrager een klem heef
 7. Het gaat €899 kosten. (nog meer dan genoeg, maar goed dan heb je ook wat... hoop ik)
 8. Ik heb inmiddels een afspraak met de dealer gemaakt (ik was de eerste in Tilburg) en er wordt op 17 mei een trekhaak onder mijn e-Niro gemonteerd.
 9. Vanochtend stond er een enthousiaste 489 km op me te wachten!
×
×
 • Create New...