Jump to content

Selandus

Leden
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Selandus last won the day on October 18

Selandus had the most liked content!

Community Reputation

12 Goed

About Selandus

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro DynamicPlusLine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toen we vanmorgen de gordijnen open deden zagen we tot onze schrik dat het autoraam rechts voor open stond. Vreemd, want toen ik gisteravond de hond uit ging laten was ie nog dicht. Gelukkig geen braaksporen en niets weg, maar wel een natte stoel van de regen. De ramen reageren niet op de afstandbediening, dus dat kan het niet geweest zijn. Iemand enig idee hoe dit wel gebeurd kan zijn?
 2. De vaste Bosal haak is eindelijk vervangen door een afneembare Mobis. Die sluit keurig aan op de onderkant van de kentekenplaat, dus kan in principe ook gewoon blijven zitten.
 3. De afneembare Mobis zit overigens precies tot de onderste rand van de kentekenplaat, dus mag ook gewoon blijven zitten als er geen kar aan hangt.
 4. Het is helaas geen grap. En het ergste is dat je deze info alleen kunt vinden via de accessoire-lijst. In het hele bestelproces wordt je hier niet op geattendeerd. Niet door de verkoper, niet in de configurator op de website.
 5. Dat een Niro comfortline geen aanhanger zou mogen trekken is nieuw voor mij. Volgens mij zegt comfortline alleen iets over de aanwezige accessoires, de basis van alle Niro's is gelijk. Of je moet de e-Niro bedoelen, dan klopt het wel dat er geen aanhanger achter mag. Het gat in de diffuser is volgens mij vooral afhankelijk van de monteur die de haak plaatst. Een goede monteur maakt het gat precies pas.
 6. Houd er rekening mee dat de (vaste) Bosal haak bij de 'oude' Niro erg laag zit. Bovenkant kogel bij de mijne (feb 2019) op 39 cm. Resulteerde met onze vouwwagen in een schrapend neuswiel bij iedere drempel, ook bij een keurige kogeldruk van 50 kg en een verder lege auto. Als je de haak vooral voor een fietsendrager gebruikt zal dat geen probleem geven, maar als je er regelmatig een aanhanger of caravan mee wilt trekken echt wel iets om rekening mee te houden. Kia zelf raadt de vaste haak af voor dat doel. Ik heb m inmiddels al laten vervangen door een Mobis.
 7. Selandus

  Verwarming/Airco

  Er zitten toch ook gewoon twee drukknoppen waarmee je de ventilatorstand kunt instellen? Gevolg van de auto-stand uitschakelen is dat je dat soort dingen ook zelf moet regelen lijkt mij.
 8. Hoe het uitpakt bij de nieuwe Niro weet ik niet. Ik heb nog het oude model. Met een afneembare haak zou het probleem opgelost moeten zijn. Maandag wordt die hopelijk eindelijk vervangen.
 9. Kun je achterhalen welk merk/type er nu onder zit?
 10. Da's dus ongeveer dezelfde situatie als bij mij. Heb er nog nooit een dubbelasser achter gehad, maar geloof het gelijk. Absurd. Die vaste haak van Kia is absoluut ongeschikt voor een aanhanger. Welke afneembare haak heb jij nu? En heb je die ook al eens gemeten?
 11. @Derrek heb je enig idee van de hoogte van de kogel van de Auto-Hak trekhaak? Ik heb vooral behoefte aan een hogere trekhaak, fietsen gaan er toch nooit achterop. Maar de hoogte wordt er nergens bij vermeld.
 12. Dat ga ik nu maar weer voorstellen bij de leasemaatschappij. Kun jij eens opmeten hoe hoog de kogel van die AutoHak zit, gemeten vanaf het wegdek?
 13. Ik vind het werkelijk niet te geloven. 3 weken geleden een afspraak gemaakt bij de dealer om komende maandag de trekhaak te laten vervangen door een afneembare. Word ik vandaag gebeld dat ze de trekhaak nog niet binnen hebben en dat Kia NL ook niet kan zeggen wanneer ze wel kunnen leveren. Dat geloof je toch niet? De auto rijdt heerlijk, maar ik heb langzaam aan wel mn buik vol van de beroerde service. Ligt dit nu aan de dealer of aan Kia NL? Mn dealer had ik na wat akkefietjes rondom de aflevering al niet erg hoog meer zitten. De reactie op de trekhaakproblemen gaf me een nog slechter gevoel. En nu dit weer. En dan ook pas over 4 weken plek hebben in de werkplaats voor een nieuwe afspraak. Onder voorbehoud dat de trekhaak dan wel geleverd is... Dan bestel je die trekhaak toch gewoon ergens anders? Is dit de standaard voor Kia service? Of zijn er ook dealers in West-Brabant waar je wel normaal geholpen wordt?
 14. Selandus

  Bagagenet

  Bedoel je zo'n flexibel net waar je bagage onder kunt leggen? Er zitten 4 punten in de hoeken van de kofferbakbodem waar je die tussen kunt opspannen. Volgens mij kun je bij iedere automaterialenhandel een universeel net halen die daar tussen past.
×
×
 • Create New...