Jump to content

Selandus

Leden
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Selandus last won the day on October 18 2019

Selandus had the most liked content!

Community Reputation

15 Goed

About Selandus

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro DynamicPlusLine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geen idee, ik heb geen iPhone...
 2. Met de app c:geo kun je ook kiezen om via Google Maps te navigeren naar het gekozen (parkeer)coördinaat. Die zet ik aan, en vervolgens koppel ik mn telefoon met Android Auto aan de Niro zodat ik de navigatie via Google Maps op het display van de auto krijg.
 3. Ik heb in plaats van een bench dit rek met tussenschot gekocht. Past perfect en is op maat te maken doordat het tussenschot op verschillende plekken geplaatst kan worden. Indien nodig ook binnen 10 minuten te verwijderen zonder gereedschap. https://www.travall.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=399_3942&products_id=15813
 4. Goed opgelost in ieder geval. Wel erg bijzonder dat er blijkbaar ook een compleet andere grille geproduceerd is. Zou er in Azië een iets ander model rondrijden soms?
 5. Selandus

  Klepje tankdop

  Ik meen dat ik bij de aflevering al werd gewaarschuwd voor dit fenomeen. Dat je soms de knop een paar seconden ingedrukt moet houden om hem te laten ontgrendelen. Heb het zelf pas 1x meegemaakt in 15.000 km, dus valt nog mee. En de tip van de dealer hielp inderdaad.
 6. Je weet dat alleen de USB in het vak onder de radio een dataverbinding heeft met de auto? Die in het opbergvak onder de armsteun is alleen om op te laden.
 7. Mooi! Fijn dat dit dus wel flink verbeterd is tov het model vóór de facelift.
 8. Ik ben benieuwd hoe hoog die werkelijk zit. Hoor het hier graag van je. Bij het pre-facelift model (2019) zat die echt aanmerkelijk lager, ik heb m 39 cm bovenkant kogel gemeten.
 9. Op mn mobiel gebruik ik daarom de app TapaTalk. Dan staat de reclame in ieder geval in lijn met de berichten, nog niet meegemaakt dat het er overheen wordt geprojecteerd.
 10. Als je de accessoire paginas van de Kia website bekijkt, kun je op de foto's redelijk goed zien dat de afneembare trekhaken beduidend hoger zitten dan de vaste. Afneembaar 1: https://webshop.kia.nl/accessoires/transport/0/G5281ADE50&modelid=146/ Afneembaar 2: https://webshop.kia.nl/accessoires/transport/0/ZKDE2147T60&modelid=146/ Vast: https://webshop.kia.nl/accessoires/transport/0/G5280ADE50&modelid=146/ Op de mijne (het oude model) maakt dit echt 5-6 centimeter verschil. Geen dealer die je dit kan vertellen, blijft een raar verschijnsel. Ik heb de vaste laten vervangen door een afneembare omdat het neuswiel (of eigenlijk de beschermbeugel naast het wiel) bij iedere drempel aan de grond liep. Helaas nog niet kunnen testen met de nieuwe haak.
 11. Als je de accessoire paginas van de Kia website bekijkt, kun je op de foto's redelijk goed zien dat de afneembare trekhaken beduidend hoger zitten dan de vaste. Afneembaar 1: https://webshop.kia.nl/accessoires/transport/0/G5281ADE50&modelid=146/ Afneembaar 2: https://webshop.kia.nl/accessoires/transport/0/ZKDE2147T60&modelid=146/ Vast: https://webshop.kia.nl/accessoires/transport/0/G5280ADE50&modelid=146/ Op de mijne (het oude model) maakt dit echt 5-6 centimeter verschil. Geen dealer die je dit kan vertellen, blijft een raar verschijnsel. Ik heb de vaste laten vervangen door een afneembare omdat het neuswiel (of eigenlijk de beschermbeugel naast het wiel) bij iedere drempel aan de grond liep. Helaas nog niet kunnen testen met de nieuwe haak.
 12. In 2019 zijn zowel de oude als de nieuwe uitgeleverd. Ik heb ook een oude, bij mij stopt de acc net voordat hij helemaal stilstaat. Laatste stukje remmen moet ik dus echt zelf doen, hij gaat zelfs weer heel licht versnellen (als bij rem loslaten uit stilstand) als ik niet ingrijp.
 13. Hier werkt Android Auto prima op een Samsung S7 met Android 8.0.0 Daar heb je echt geen nieuwe telefoon voor nodig.
 14. Sinds ik mijn auto weer terug kreeg van het schadeherstelbedrijf (nadat ik de auto vanuit stilstand op een afgezaagde boomstronk voor mn parkeervak had gereden, oepsmomentje), is de afstand die de acc aanhoudt tot de voorligger in alle vier de standen een stuk kleiner geworden. Ik moet zeggen dat ik dit nog fijner vindt rijden dan voorheen. De auto laat nu, zeker in de file, geen gaten meer vallen waar andere bestuurders even snel induiken. Standje 1 is nu echter wel te kort bij snelheden boven de 60 km/h. Maar het lijkt er dus op dat de sensoren afgesteld kunnen worden. Wat ze precies gedaan hebben is me helaas niet verteld. Afhandeling is via de leasemaatschappij gegaan. Ik weet dus ook niet zeker of er geen andere sensor in gegaan is. Maar aangezien er vooral schade was aan de ophanging van de bumperdelen en de grill verder nog intact leek, ga ik er vanuit dat die behouden is gebleven.
 15. Selandus

  Android Auto

  Naar aanleiding hiervan nóg eens een keer in de instellingen van Spotify gedoken. En warempel... onderaan het 'apparaten-menu' staat een schuifbalken voor het volume. Die stond helemaal dicht.... Dank voor deze tip!
×
×
 • Create New...