Jump to content
 • Sign Up

Selandus

Leden
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Goed

About Selandus

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro DynamicPlusLine

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kun je achterhalen welk merk/type er nu onder zit?
 2. Da's dus ongeveer dezelfde situatie als bij mij. Heb er nog nooit een dubbelasser achter gehad, maar geloof het gelijk. Absurd. Die vaste haak van Kia is absoluut ongeschikt voor een aanhanger. Welke afneembare haak heb jij nu? En heb je die ook al eens gemeten?
 3. @Derrek heb je enig idee van de hoogte van de kogel van de Auto-Hak trekhaak? Ik heb vooral behoefte aan een hogere trekhaak, fietsen gaan er toch nooit achterop. Maar de hoogte wordt er nergens bij vermeld.
 4. Dat ga ik nu maar weer voorstellen bij de leasemaatschappij. Kun jij eens opmeten hoe hoog de kogel van die AutoHak zit, gemeten vanaf het wegdek?
 5. Ik vind het werkelijk niet te geloven. 3 weken geleden een afspraak gemaakt bij de dealer om komende maandag de trekhaak te laten vervangen door een afneembare. Word ik vandaag gebeld dat ze de trekhaak nog niet binnen hebben en dat Kia NL ook niet kan zeggen wanneer ze wel kunnen leveren. Dat geloof je toch niet? De auto rijdt heerlijk, maar ik heb langzaam aan wel mn buik vol van de beroerde service. Ligt dit nu aan de dealer of aan Kia NL? Mn dealer had ik na wat akkefietjes rondom de aflevering al niet erg hoog meer zitten. De reactie op de trekhaakproblemen gaf me een nog slechter gevoel. En nu dit weer. En dan ook pas over 4 weken plek hebben in de werkplaats voor een nieuwe afspraak. Onder voorbehoud dat de trekhaak dan wel geleverd is... Dan bestel je die trekhaak toch gewoon ergens anders? Is dit de standaard voor Kia service? Of zijn er ook dealers in West-Brabant waar je wel normaal geholpen wordt?
 6. Selandus

  Bagagenet

  Bedoel je zo'n flexibel net waar je bagage onder kunt leggen? Er zitten 4 punten in de hoeken van de kofferbakbodem waar je die tussen kunt opspannen. Volgens mij kun je bij iedere automaterialenhandel een universeel net halen die daar tussen past.
 7. Zit ik net foto's te maken voor je
 8. Mijn organiser zit anders flink vol. Ik had wel liever minder opstaande randjes gehad in de organiser. Waar laat jij nu dingen als reservelampjes, sleepkabel, oranje hesjes, verbandtrommeltje, gevarendriehoek, zaklamp, poetslap en al die andere zaken die je onderweg nooit nodig hoopt te hebben maar waarvan je achteraf toch altijd blij bent dat je ze al die jaren ongebruikt hebt meegesleept? Ik krijg dat echt niet allemaal om het reservewiel en in het handschoenenkastje gefrommeld. Zit nu keurig uit de weg onder de vloer.
 9. Dat verbruik haalden wij ook met de vouwwagen deze zomer. Via Eifel naar het Zwarte Woud gereden en weer terug. Met de acc meestal op 100-105 km/h. Vooral met het verkeer mee gereden, dus soms iets langzamer tussen het vrachtverkeer, maar als er ruimte was hup er voorbij en weer naar de 100. Mij valt het alles mee, een keurig resultaat met 4 personen en een volgeladen vouwwagen. Ik vond de automaat op lange hellingen soms ook wat zenuwachtig. Las later hier op het forum dat je m dan beter in de sportstand kunt zetten, dan ga je soepeler met minder toeren heuvel op. Dat proberen we de volgende keer dus.
 10. Zorgt hier nog regelmatig voor leuke situaties als ik mijn vrouw ergens af zet en de sleutel blijkt in haar tas te zitten... Dan begint de auto te piepen en kun je niets meer bedienen tot de sleutel zich weer binnen de auto bevindt.
 11. Met de keyless entry hoef je je sleutel niet uit je tas/broekzak te halen om de deuren te openen en de auto te starten. Zit er standaard op vanaf de DynamicPlus line volgens mij.
 12. Dat is echt niet te vergelijken met een hybride als de Niro. Maak eens een proefrit en je zult versteld staan van de souplesse van het systeem.
 13. Het start stop systeem van de Niro werkt heel soepel. Idd gaat manoeuvreren meestal op de elektro-motor. Net als de eerste meters vanuit stilstand eigenlijk altijd elektrisch gaan. De benzinemotor springt er nagenoeg onmerkbaar bij aan als het motormanagement dat nodig vindt. Uiterst stil ook. Daar ga je zeker geen last van krijgen. Maar met een proefrit zal je dat snel duidelijk worden. Hebben je buren niet toevallig een diesel? Die hoor je meestal wel duidelijk starten namelijk.
 14. Laatste update: Leaseplan is gelukkig heel wat klantvriendelijker dan de leverende dealer. Belde me op vakantie op, dat ik bij thuiskomst direct een afneembare haak kan laten monteren. Ik was niet de eerste die er over begon. Inmiddels levert Leaseplan de Niro alleen nog maar uit met afneembare haak. En gelukkig voor ons doen ze in Duitsland niet aan drempels, dus heb ik deze vakantie nog nauwelijks aan de grond gezeten.
×
×
 • Create New...