Ga naar inhoud

dropje

Leden
 • Aantal items

  229
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

dropje won de laatste dag op 7 februari

dropje had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

20 Excellent

Over dropje

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  2017 KIA Niro Dynamicline Platinum Graphite

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. dropje

  e-Niro - Vragen en antwoorden (WVTTK)

  Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn (nieuw=0 km). Er worden volop voertuigen nieuw geregistreerd waarvan de teller niet op 0 staat.
 2. dropje

  Kaartupdates voor de Niro

  Onze Niro is altijd met bluetooth verbonden, eenmaal ik op pad ben. Kan ik dan ook de flitsservice aan zetten? Of moet het echt met hotspot?
 3. dropje

  Dreunen Kia Niro

  In ieder geval fijn dat je probleem in ieder geval wordt erkend door de monteur. Iemand een idee wat de connectie is tussen (buiten)temperatuur en een hardware probleem koppeling ?
 4. Ik ben slechts een mee-lezer in de E-Niro sectie, maar door deze opmerking werd ik getriggerd om toch even te reageren. Interessant !!! Ik heb ook een zijspan !!
 5. dropje

  Verbruik is raar

  Afgelopen weekend een graad of 9, 4x enkele reis een km of 27, en het verbruik is weer gedaald naar 1:19,4 en 1:21 (deze wind mee) Daar kan ik wel mee leven. We krijgen weer moed dat het met de lente in aantocht weer helemaal goed gaat komen met het verbruik. Edit: overigens pasgeleden ook de bandendruk iets hoger gezet, was 2.3 en nu 2.7 (all-seasons). Lastig meten of dat ook nog wat doet
 6. dropje

  Kaartupdates voor de Niro

  Klopt, zo was het bij onze Megane ook. Nadeel daarvan was weer dat deze actie een nogal hoog "oh ja, dat moet ik nog even doen" gehalte heeft. Waardoor het soms 2 jaar bleef liggen. Zo bezien zal onze Niro meer kaartupdates krijgen dan onze Megane heeft gehad. Maar wellicht ligt dat anders voor mensen die hun navi dagelijks gebruiken.
 7. dropje

  garage

  meent u dit nu echt ?? Kijk eens naar de chronologie van de discussie....
 8. dropje

  garage

  Quote: "Dat is echt een fabeltje, ik heb mijn Kia bij een vakgagage gekocht en in onderhoud, en krijg ook jaarlijkse verlenging voor internationale hulp. Was ook bij de Volvo's die ik daar kocht zo! " /Quote Waar staat dat dan?
 9. dropje

  leasing

  Resumé: Over 4 jaar na aanschaf: Kopen: Totaal 590 - brandstofkosten 94 euro = 496,00 euro/maand (afhankelijk van afschrijving en no-claim korting) Lease: 4 jaar, 20.000 km, kleurtje, bij KIA, = 469,00 euro/maand Even voor uzelf de no-claim korting verrekenen en een gokje op de inruil, en u weet of lease een optie is. (met kanttekening "wat doet uw huidige (hoge/lage?) no-claim indien u na uw lease-periode weer zelf wil (of moet) kopen")
 10. dropje

  leasing

  Inderdaad, een stukje onzekerheid blijft altijd bestaan. Met name dan in de afschrijving. Zal ook een beetje afhankelijk zijn hoe de nabije toekomst zich gaat ontwikkelen,met name vwb milieu enzo. Ik vind zelf, maar dat is persoonlijk, dat de Niro's, uit 2016, op zich redelijk hun waarde houden. Zoals Autoweek nu rekent zou je in 2023 nog 14.544,00 euro terug krijgen voor je Niro, als je er nu 1 koopt (30.000 euro) Tevens is verzekering een dingetje. Hoe hoog is je no-claim korting, dat is een aandachtspuntje indien iemand naar zichzelf wil rekenen of lease een optie is. Als laatste wil ik benoemen dat er een optelfout in de berekening van Autoweek zit. Als ik de bedragen optel kom ik op 590 en niet op 603 (dat is dan weer een beetje jammer)
 11. dropje

  Winterbanden voor de Niro

  Originele sensoren is toch niks mee gebeurt, waarom zouden die het dan niet doen?
 12. dropje

  Winterbanden voor de Niro

  Maar ze werken nu ook toch? De bandenboer had ze toch vervangen schreef je net? Als de (originele) zomerset er weer onder gaat bij je, zie je al vrij snel weer de spanningen verschijnen.
 13. dropje

  leasing

  Ik heb effe moeten spitten, maar hoogstwaarschijnlijk bedoelt Henk "Samnaun", Wat overigens niet Oostenrijks maar Zwitsers is. (Edit: dat schreef Henk al zie ik nu) Brandstofprijzen kan ik niet vinden.
 14. dropje

  Verbruik Niro

  @Pieter, volgens mij staat of valt heel veel met temperaturen. Zowel motortemperatuur als buitentemperatuur. Als er veel in de stad gereden wordt, zijn het vaak relatief korte ritten waarbij de motor niet goed op temperatuur komt => hoog verbruik. Vervolgens de vergelijking met snelweg 130/140, dit is een snelheid waarbij het verbruik welliswaar hoger uit komt, echter komt de motor wel goed op temperatuur wat voor een deel weer compenseert. Het is erg lastig om precies te zeggen wat de bepalende factor is in het hogere verbruik zonder exact te weten hoe alle ritten die u maakt er precies uit zien. Dit blijkt bijvoorbeeld ook al uit uw verbruik in de zomer (1: 19 tot 1: 23) wat ik eigenlijk ook al best forse verschillen vind. Maar er zijn nog veel meer factoren die zo maar best invloed kunnen hebben op het bereik, zoals bijvoorbeeld de kachel uit zetten bij lage motor, of zelfs maar de bandenspanning een paar tienden hoger of lager. Het is heel moeilijk om hier precies de vinger op te leggen.
 15. dropje

  Winterbanden voor de Niro

  Wat ik zo een beetje begreep is dat er verschillende types sensoren zijn. Wellicht zaten in jouw set net de verkeerde.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.