Jump to content

dropje

Leden
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

dropje last won the day on April 10

dropje had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

1 Follower

About dropje

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  2017 KIA Niro Dynamicline Platinum Graphite

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dropje

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  De truc is ook om tijdig van he gas af te gaan, bij het naderen van bijvoorbeeld een kruising of rotonde oid. Zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt rolt de Niro heel ver uit, gebruik dat om te regenereren. De warmere tijden (temperatuur) komt er weer aan, dan halen wij inderdaad ook wel eens 23 km/L, zeker als de motor al op temperatuur is. Volgens vrouwlief is het gemiddelde nu weer gestegen naar 20,1 km/L (veel 80km wegen) met de betere temperaturen.
 2. dropje

  Op weg naar 2030

  Bert en ik kennen elkaar ook via een ander forum, zie mijn avater als aanwijzing.
 3. dropje

  Op weg naar 2030

  Met de Beemer tank ik toch ookwel graag effe bij 200 km(zit Wel afwijking in, kleinere wielen)
 4. dropje

  Aftellen is begonnen

  Waarschijnlijk omdat de maatschappij meer vangt als hun er een trekhaak onder plaatsen en verwerken in de maandelijkse leaseprijs.
 5. dropje

  Op weg naar 2030

  Sorry, kan hier geen kaas van maken, wat bedoel je Henk? Het lijkt mij inderdaad overigens algemeen bekend dat de brandstof bij een snelweg-tankstation altijd hoger ligt dan een tankstation die van de snelweg af ligt.
 6. dropje

  Op weg naar 2030

  Voor lange-afstandsrijders is 150 km range natuurlijk ook gewoon aan de krappe kant (als je realistisch bent) Echter rijd het overgrote deel van de auto-eigenaren zulke afstanden helemaal niet. Er wordt vaak verwezen naar lange-afstandsrijden, als zijnde beperking voor electrisch aangedreven mobielen, terwijl het goedbeschouwd maar een heel klein aantal mensen is dat regelmatig die afstanden rijd (vakanties uitgezonderd). Zodoende denk ik dat de range van een e-Niro zeer bruikbaar is, zeker als men bereid is een stukje om te denken en de fossiele gewoontes los te laten. Ik sta er voor open iig.
 7. dropje

  Op weg naar 2030

  Als we af gaan wachten tot de infrastructuur helemaal op orde is, dan komen we er sowieso nooit. Het is een kwestie van vraag en aanbod, en je kent 'de mens' zolang iets niet echt moet, dan doet het overgrote deel van de mensen helemaal niks.... Is met bedrijven net zo, die gaan niet een heel electriciteits-netwerk op de schop gooien als ze niet zeker weten dat de vraag er ook komt. Maar hoe vaak komt het voor dat je "ineens" de auto nodig hebt en dan "ineens" honderden kilometers verderop moet zijn? Zei pasgeleden ook iemand "maar als ik ineens naar het ziekenhuis moet!?" Alsof ziekenhuizen in NL honderden kilometers ver weg zijn..... Als electrische auto's van het kaliber e-Niro beschikbaar komen voor de prijs van een huidige hybride Niro (zeg 30.000) en als deze minimaal een ton mogen trekken, dan zullen wij spoedig om gaan denk ik (particulier) Dan doen we maar een uurtje langer over de vakantie-trip (ook niet echt boeiend, het is niet voor niks vakantie)
 8. dropje

  Op weg naar 2030

  Waterstof gaat hem echt niet worden, het enige voordeel is dat je vlot zou kunnen tanken(en daar heb ik al mijn twijfels bij, moet op paar honderd bar gebracht worden) Waterstof is heel ineffici├źnt tov full Electric.
 9. dropje

  kia nero waarschuwing acu loop leeg

  Henk Smit ook niet : "start je de moter dan geef die het gebruik wel aan"
 10. dropje

  Aftellen is begonnen

  Mooi vooruitzicht! Het zijn super fijne wagens!
 11. dropje

  kia nero waarschuwing acu loop leeg

  technisch gezien zit die rechts
 12. dropje

  Verbruik Niro

  80 km wegen gereden?
 13. dropje

  Verbruik Niro

  Je vind het een sport om zuinig te rijden, maar je kijkt er niet naar....
 14. dropje

  Verbruik Niro

  Waarom schrijf je dan zelf "ik heb deze niro niet in bezit om zuinig terijden. " Ik bedoel, wat is het nu? wel of niet?
 15. dropje

  Verbruik Niro

  Je geeft niks om het verbruik, dus is het nogal "typisch" dat je hier elke dag komt melden wat je verbruik is. Verder zegt de melding "4,0L/100km" op zich ook niet veel..... zoals ook al reeds is aangegeven door anderen Het zegt allemaal eigenlijk niks zonder achtergrondinformatie. Zo heb ik een keer 1:99,9 gereden, met bewijs:
├Ś

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.