Jump to content

dropje

Leden
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

dropje last won the day on April 10

dropje had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

1 Follower

About dropje

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  2017 KIA Niro Dynamicline Platinum Graphite

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Outlander is wel een hele grote wagen weer, die hoef ik niet.
 2. dropje

  Trekhaak Niro 2020

  Zit die dan niet dusdanig hoog dat hij voor je nummerplaat zit Bert?
 3. dropje

  Niro PHEV airco/kachel

  Hier exact hetzelfde. Wilde heus wel aan de PHEV en er nog even aan gerekend, maar het prijsverschil is echt veel te groot. Vrouwlief zou ww precies kunnen halen op 1 accu-lading (2,5 dag in de week gemiddeld) maar zelfs dan (met eigen panelen) zouden we het niet redden. KOmt ook nog bij dat er ook nog een laadpaal bij komt, dat plaatsen kan wel in eigen beheer, maar je moet hem wel weer aan schaffen. En voldoet deze nog als we bijvoorbeeld over een jaar of 5 naar een EV over zouden stappen. Gezien de snelheid waarop de techniek zich momenteel ontwikkeld, vermoedelijk niet...
 4. Dat zou wel heel erg lomp zijn van KIA, het feit dat er 1.300 kg achter mag is een enorme pré t.o.v. die figuren bij Toyota, die dat na al die jaren nog steeds niet lekker op orde hebben. Voor menig persoon reden de Toyota hybrides te laten staan.
 5. dropje

  Verwarming/Airco

  Ik vind wel dat hij soms ook flink blaast in de 'auto' stand. Heb jij daar geen last van?
 6. Tja, misschien eens (al passagier) je jas aan of uit doen ofzo misschien, zou het verder ook niet weten..
 7. Doet er vaak iemand zijn gordel af dan tijdens het rijden? Die ene keer een paar seconden is toch wel te overleven? Het geluid is niet voor niets irritant... Ik had trouwens een collega die de gordel altijd liet zitten en er dan bovenop ging zitten, dan rijd je zonder gordel om en zonder irritant geluid. En als bonus had hij op den duur een schitterend litteken in de vorm van een omgekeerd vraagteken op zijn voorhoofd, met een mooi lulverhaal er bij deed dat het echt heel goed bij de dames !! (zolang hij maar niet vertelde hoe hij er werkelijk aan kwam, dat scheen nogal een afknapper te zijn bij menig dame) Edit; ik zie dat je ook een dame bent, zijn vast ook mannen die dat cool/interessant vinden, met het juiste verhaal er bij.
 8. De electro-motor is een ondersteuning, het is geen EV maar een hybride met een beperkte accu-capaciteit. Daarom juist kun je denk ik de EV-modus niet zelf activeren met bv een knop op het stuur. Ik denk dat je het maar gewoon over moet geven aan de computer in de Niro, probeer zo veel als mogelijk op de CC te rijden, dan regelt hij het allemaal perfect helemaal zelf. Probeer zelf nog een beetje te be-invloeden misschien met je gas los laten, en that's it. Tevens denk ik dat hij probeert een minimale accu-stand te houden, hij weet natuurlijk nooit wat er nog komen gaat en houd zo een buffer voor als je bijvoorbeeld ineens een berg op moet met een caravan achter je kont.
 9. dropje

  Trekhaak montage

  Maar dan gaat het om het materiaal, het ging mij om de wijze van monteren, daar heb ik bij een officiele dealer toch net iets meer vertrouwen in.
 10. dropje

  Trekhaak montage

  Terug naar Kwikfit lijkt mij, ze hebben iets niet goed aangesloten lijkt mij. Wij hebben ook een vaste trekhaak (Bosal) maar hebben deze ook door de KIA-dealer laten plaatsen. Ik ben sowieso niet zo van die zaken, als je een vuistje (= zware hamer)nodig hebt om een einddemper van een uitlaat te moeten monteren, dan wekt dat bij mij niet zo heel veel vertrouwen.....
 11. Tja, hoe vervelend ook allemaal (en gedwongen in een Seat moeten rijden) ik zou het zelf nog wel een kans geven. Mits het nu werkelijk opgelost is natuurlijk.
 12. Oom heeft een electrische Niro en die doet idd heel veel one-pedaldriving. Die zet in de file gewoon de acc aan en de auto regelt het allemaal zelf.
 13. Theoretisch zou je Niro dan een Perpetuum Mobile moeten zijn, dat geloof ik niet. Er is altijd verlies.
 14. Inderdaad! Goed om te weten. Ben allergisch voor piepjes en lampjes !
 15. dropje

  E5 of E10

  Ik denk niet dat het voor zo'n nieuwe wagen echt wat uit maakt. Zou gewoon de goedkoopste pakken. En inderdaad zoals Olympus zegt, nog even en E5 verdwijnt helemaal.
×
×
 • Create New...