Ga naar inhoud

Flying_Dutchman

Leden
  • Aantal Items

    236
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    8

Flying_Dutchman heeft de dag voor het laatst gewonnen op 3 Maart 2023

Flying_Dutchman had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Over Flying_Dutchman

  • Verjaardag 19 November

Algemeen

  • Geslacht
    Man
  • Over jezelf
    Elektrotechnisch Ingenieur, Touringcarchauffeur
  • Woonplaats
    De Wijk
  • Hobby's
    Elektronica, alles met computerhardware en -netwerken, radio
  • Auto
    Kia Niro PHEV MY2020 DynamicPlusLine |
    Dashcam: Viofo A129Pro Duo | WallBox Pulsar Plus 16A

Recente Bezoekers van dit Profiel

2166 profiel weergaven

Flying_Dutchman's Prestaties

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recente Badges

64

Reputatie

1

Community Antwoorden

  1. Kreun. Vanochtend om half 5 wilde ik naar het werk maar weer een dode auto. Gelukkig na de vorige keer een jumpstarter aangeschaft welke me binnen 10 minuten op weg hielp. Wel een storing van het motormanagement (geel motorsymbool) en de knoppen naast de volumedraaiknop deden het geen van allen. Vanmiddag naar de dealer gegaan. Die hebben alles gereset en gekeken of er lekstroom is. Resultaat: geen lekstroom. Waarom een nieuwe accu zo snel de geest geeft? Wie?
  2. Afgelopen nacht was een drama. Rond 2 uur een hoop herrie en oranje knipperlichten. Het duurde even voordat je wakker genoeg bent, maar toen was het weer stil. Geen idee wat het was geweest. Ben de brandalarmunits nagelopen, maar geen gekke dingen gezien. Lig je net weer in bed, gaat het feest weer beginnen. Wat bleek, het was de auto !!! Ik blijk een anti-diefstalsysteem in de auto te hebben, wat een verrassing (niet). Ik wist niet dat de auto die had. Na een halve minuut stopte de herrie vanzelf. Ik heb van binnenuit met de afstandsbediening de deuren open en weer dicht gedaan. Geen alarm meer gehad gedurende de rest van de nacht. Op de bewakingsbeelden zie ik de auto. Er is werkelijk helemaal niets of niemand in de buurt als het alarm spontaan afgaat. Geldt ook voor de 2e keer. Wat kan nu het inbraakalarm getriggerd hebben??? Afgelopen woensdag wel de 12 Volt accu vervangen. Volgens de dealer was die stuk. Zou het alarm afgegaan zijn omdat de computer de karakteristieken van de nieuwe accu nog niet opgeslagen heeft? Geeft een dip in het ontladen een trigger? Ook gisteren de navigatie- en entertainmentsoftware geupdate. Speelt dat misschien een rol? Iemand die hier (veel) meer verstand van heeft als ik?
  3. Jos heeft middels het aanvinken van "dit is de oplossing" de post van @tijdjes123 aangemerkt als correct. Inderdaad heeft het verschil in snelheid invloed op het wel of niet krijgen van een melding in de spiegel.
  4. Vandaag mocht ik eraan geloven: wilde naar het werk. De deur ging gewoon van het slot, ik ga zitten en druk op de startknop: geen welkomsdeun, wel knipperende koplampen, een radio die aan en uit gaat. Ik zet de versnellingspook in D maar helaas, niets. De achterklep ging ook niet open, dus kon ik niet bij de accu. KIW laten komen. Met een powerpack hebben ze via de zekeringsbox onder de motorkap de computer wakker gekregen. Viel helaas wel weer dood toen de motor afsloeg. Toen maar de kachel op max ingesteld, bleef de motor iig lopen. Later naar de garage gereden. Die constateerde een kapotte 12V accu. Een nieuwe Bosch-accu geplaatst. PHEV Niro heeft 70.000 km gelopen, is 3 jaar en 3 maanden. Afgelopen weekend nog 350 km op de benzinemotor gereden, dus accu zou vol moeten zijn geweest... Niet dus.
  5. Zo ziet het eruit. Het lijkt alsof de anti-reflectiecoating aangetast is. Poetsen met wat voor doek ook helpt niet.
  6. Leen je je auto uit, krijg je die helemaal schoongemaakt terug. Prima, totdat je het scherm van de navigatie/radio/etc ziet. Helemaal gevlekt. Schijnt met een bacterieel schoonmaaakdoekje gepoetst te zijn. Ziet er vreselijk uit. Ik heb van alles geprobeerd om het weer egaal te krijgen, maar niets helpt. Weet iemand hoe ik dit scherm weer "als nieuw" krijg?
  7. In de USA worden een hele rits Kia Niro's teruggeroepen voor een (heel klein) brandrisico onder de motorkap. Ik ben benieuwd of wij hier in NL ook een brief op de deurmat gaan vinden .... https://www.cars.com/articles/kia-recalls-121000-plus-niros-niro-phevs-for-engine-compartment-fire-risk-470046/ https://www.greencarreports.com/news/1140436_2018-2022-kia-niro-plug-in-hybrid-recalled-due-to-fire-risk
  8. Flying_Dutchman

    In de bergen

    Ik ben met mijn PHEV naar Spanje en Portugal geweest. In de Pyreneen ook "gratis" mijn accu's gevuld (van 3 tot 35%) terwijl je naar beneden rijdt. De remmen amper gebruikt. Wat niet lukte is om met cruise control (gewoon of adaptief) constant 130 te rijden wanneer de snelweg omhoog gaat. Het lijkt erop dat de cruise control binnen de eco-zone wil blijven en dus de snelheid laat terugvallen. Geef ik zelf gas bij dan rijdt de auto zo weer 130.
  9. Een update over de laatste versie software, beschikbaar via de officiële site van Kia. In de US en Canada hebben ze sinds 14 april 2023 een nieuwere versie beschikbaar voor de modellen vanaf MY2021. Wat er toegevoegd is aan features kun je hier zien. Zal binnenkort ook wel in Europa beschikbaar komen
  10. Consumentenbond vragen. Of de ANWB....
  11. 2018 + 6 jaar = 2024 einde garantie. Dus je zou gewoon een nieuwe moeten krijgen, onder garantie. Daarnaast heeft de dealer de update uitgevoerd waarna het apparaat stuk ging: gevalletje "hun schuld".
  12. Flying_Dutchman

    Dagteller

    Gebruik je fantasie. a bijvoorbeeld zet je bij elke tankbeurt op 0 b kun je gebruiken voor je vakantie. Zet deze op 0 als je vertrekt en kijk bij thuiskomst hoeveel je gereden hebt. Of kies iets anders ....., alles is goed.
  13. Daar heb je toch de achteruitrijcamera voor?
  14. Kijk eerst of de velgen vrij kunnen ronddraaien en dus niet tegen de remklauw oid aanlopen. En als jouw oudere setje geen 4 mm profiel meer heeft niet gaan gebruiken. Persoonlijk vind ik bezuinigen op banden zeer onverstandig. Die ene meter remweg of net niet de bocht uitvliegen kan het verschil maken.....
  15. Voordat je een Xenon lamp vervangt eerst alles goed aarden !!!!! Je zou niet de eerste zijn die een grote schok krijgt door de hoge restspanning op één van de draden. Bij de bussen waar ik Xenon lampen vervangen heb zit een losse aardkabel met lepelachtige connector die je eerst overal tegenaan moet houden.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...