Jump to content

Ronald_S

Leden
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Rijswijk
 • Auto
  Kia Picanto GT-Line
  Kia Ceed SW GT-line

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ronald_S's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

8

Reputation

 1. 1.5 DCT zonder MHEV, exact dezelfde motor als die in de proceed.
 2. Andere speakers zitten er nog niet in, wacht nog op onderdelen om via de stekker in de deur nieuwe draden naar de tweeter te maken (i.v.m. scheidingsfilter wat in de deur komt) Deurpanelen zitten met 3 schroeven en een aantal plastic klikkers vast en zijn er makkelijk af te halen. Met een stuk hard kunstof het paneel vanaf de onderzijde lostrekken. Moet er wel bij zeggen dat de andere speakers vanaf een versterker aangestuurd gaan worden, het uitgangsvermogen van de originele radio is matig.
 3. Met een Ceed SW met dezelfde motor heb ik ongeveer 750 km gehaald. Dat waren dan wel voornamelijk snelweg kilometers en heb nadat de meter aangaf nog maar 0 km bereik te hebben nog een dikke 55 kilometer doorgereden waarna ik bijna 45 liter de tank in kreeg. Verbruik ligt best hoog voor een moderne en zuinige motor vindt ik.
 4. Vandaag maar even gekeken, deurpaneeltje was er zo vanaf. De speakers die gebruikt zijn zijn gelijk aan die van de Xceed. Voor de geïnteresseerden, mocht je je speakers willen vervangen en speaker adapters nodig hebben dan passen die van de Xceed. Voordeel is dat deze netjes geschroefd zitten en niet met popnagels vast zitten, zijn dus vrij makkelijk uit te wisselen.
 5. Weet iemand of de speakers van de Ceed 3 gelijk zijn aan die van de Xceed? Ik wil dit weten omdat ik voor de Ceed geen adapters kan vinden om andere speakers te monteren en ze voor de Xceed wel gevonden heb. Knutselen met b.v. MDF kan ook maar heb toch liever de adapter om een andere speaker te kunnen monteren.
 6. Ik geloof dat ik niet heel erg rouwig hoef te zijn dat ik op de valreep een ceed sw gt-line heb mogen bestellen, zo op het 1e gezicht vindt ik de huidige neus van voor de facelift wat strakker.
 7. En hij staat naast z'n zusje. Eerste kilometers zijn goed bevallen, prima wagen!
 8. GT Line, 1.5 dct.
 9. Aanstaande maandag staat ie voor me klaar! Voor die van mij stond trouwens een gt-plus line in dezelfde kleur, ook iemand van hier misschien? De auto komt bij Kia Delft vandaan.
 10. Misschien kan je hier wat vinden. Succes!
 11. Leuk! Waarschijnlijk komt die van mij ook al iets eerder binnen. Toch wel apart met al die achterstanden in de auto industrie, je zou verwachten dat de levertijden wat langer zouden worden i.p.v. korter.
 12. Deze week bericht van Athlon gekregen dat m'n nieuwe lease auto van de zaak besteld is en dat de voorlopige levering in week 30 zal zijn. Na een hoop wikken en wegen toch besloten om voor een automaat te gaan (m'n eerste automaat!) De Sportswagon GT-Line 1.5 DCT in de kleur Dark Penta is het geworden
 13. We hebben een hoop plezier gehad van de winterbandjes, zeker de investering waard!
 14. Dat is de distributieketting, onze picanto heeft dit ook en verdwijnt ook na een paar seconden. Lijkt een eigenschap van het blokje te zijn en kan verder ook geen kwaad.
 15. Hoi, Ik heb zelf een gt-line waar de achterspeakers al in zaten, geluid was ook in de gt-line niet om over naar huis te schrijven. Het vermogen wat naar de achterspeakers toe gaat is ongeveer de helft van wat de voorspeakers krijgen denk ik, dus verwacht niet te veel extra volume met een paar achterspeakers zo op de radio aangesloten. 1: Ik weet niet of er al bekabeling in de achterdeuren zit, panelen gaan er heel makkelijk vanaf, bij mij waren het 2 schroefjes. één bij de deuropener achter een klepje en één in het vakje bij de deurgreep ook achter een klepje, verder zit het paneel met klemmen vast welke makkelijk los te maken zijn beginnend vanaf de onderkant.(weet niet of je achter ook electrische ramen hebt maar hou dan ook rekening met de stekker van de bekabeling in de deur) 2: Origineel zitten er jawel! 10cm speakers in de voordeuren (achter 13cm). Als je groter wil gaan zal je echt met een knabbelschaartje aan de gang moeten gaan om de uitsparing in de deuren groter te maken. 3: Specificaties van de radio weet ik niet, het uitgangsvermogen is wel dusdanig laag dat als je de speakers gaat aanpassen je ook naar een versterker toe moet anders zal je niet heel veel verschil merken. als je zelf geen basiskennis hebt van electronica kan je het beter door iemand laten doen. 4: Als je voor een versterker gaat zit er wel wat extra werk in, de speakerdraden zal je dan achter de radio moeten splitsen, dashboard moet deels gedemonteerd worden om de radio te kunnen demonteren en je zal vanaf de accu een voedingskabel naar binnen moeten brengen (en eventueel een remote om de versterker aan te sturen) dat ziet er dan ongeveer zo uit. Ik heb de voordeuren aangepast zodat er een 13 cm midje in past, deze moet dan wel op een verhoging komen zitten. Daar heb ik ringen van 25mm dik multiplex voor gemaakt. Mijn setupje in de picanto bestaat nu uit: Een compo setje van MB Quart in de voordeuren welke op een versterker aangesloten zitten, een compo setje van MB Quart in de achterportieren welke nu nog op de radio aangesloten zitten. Een 4 kanaals hifonics versterkertje (met bass remote) waarvan er 2 voor de voorspeakers gebruikt zijn en 2 gebrugd op een 8 inch baspijpje van Bazooka (nu voor maar 24,95 bij venderparts, dat is echt geen geld voor de hoeveelheid bas die je er voor krijgt) Ook heb ik de deuren en kofferbak volgeplakt met geluids dempende matten, de bodem ga ik binnenkort ook nog doen. Dat dempen is ook echt een aanrader! een wereld van verschil aan rijgeluiden in de auto. Succes!
×
×
 • Create New...