Ga naar inhoud

Bjornh

Leden
  • Aantal Items

    12
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Algemeen

  • Auto
    Bmw 3 serie,Ford Mustang, Renault trafic

Recente Bezoekers van dit Profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet getoond worden aan andere gebruikers.

Bjornh's Prestaties

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done

Recente Badges

2

Reputatie

  1. Kia sorento PHEV van november 2023. Probleem: soms wil de wagen niet in versnelling gezet worden. Geeft de melding dat er niet voldaan is aan de voorwaarden om de versnelling in te schakelen. Je kan de wagen dan ook niet stillegen en vastdoen. Al 4x op 3 weken dit probleem gehad. 3x zelf kunnen verhelpen door de parkeersensoren uit te schakelen. Echter vandaag werkte dit ook niet dus terug kia assistance gebeld. De persoon daarvan is dan ook op vanalles beginnen drukken tot het uiteindelijk ook weer lukte. En mocht dan de wagen niet meenemen op de sleepwagen omdat onze wagen zelf terug mobiel is. De wagen is afgelopen donderdag en vrijdag hiervoor in de garage geweest,maar niets te vinden door hun. Ook geen storingen in de boordcomputer. Wagen zit dan vol computers maar dergelijke storing houd hij dus niet bij. Ook regelmatig een verbrande geur dat onder de wagen vandaan komt na zelfs een korte rit. Ze vermoeden dat er ergens iets stuk is maar ze vinden niet direct wat. Komende dinsdag moest hij hier al terug voor binnen. Maar zijn er hier nog die dergelijke problemen al gehad hebben? Mvg.
  2. Kijk hem maar goed na of alle opties er effectief opzitten. Want met hun V2 versie ontbreken er veel dingen. Die er oorspronkelijk wel opzaten.
  3. Ondertussen advocaat ingeschakeld. Want we hoorden niets van de garage. Antwoord gekregen dat ze een sorento PHEV kunnen leveren die in België is aangekomen. Maar verschillende opties niet heeft. Dit omdat volgens kia wij een sorento V1 hebben besteld en vanaf 2022 is het V2 geworden. En daar beschikt de pace versie niet meer over dezelfde opties als V1. Blind spot monitor met weergave in tellers, 360 camera, Rear crossing collision avoiding, Bose audiosysteem met extra tweeters en subwoofer Ontbreken allemaal tegenover de wagen die wij besteld hebben. Nu wil kia hiervoor maar 1000€ van de prijs doen en anders ontbinden ze gewoon de overeenkomst. Hiermee kunnen wij echter niet mee akkoord gaan. De 360 en blind spot monitoring was juist 1 van de redenen om voor de pace versie te gaan. Het probleem is als we nu een andere PHEV moeten bestellen deze fiscaal veel minder interessant is. Wat mij ook verbaasd is dat hier mensen zijn die veel later besteld hebben en hun wagen al hebben.
  4. Wij ook nog steeds aan het wachten. Volgens dealer was er een vooruitgeschoven productiedatum op 24 april. Maar de dealer zegt zelf dat dit waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Dan zou de volgende productielijn rond half mei zijn. Dan nog een 2.5 maand voordat hij in België is. Ondertussen zijn we KIA al een beetje beu. Zeker omdat er geen compensatie is van de dealer of van kia zelf.
  5. Wij van de dealer nu bericht gehad dat onder voorbehoud de productiedatum nu op 24 april staat. Dus dan nog een dikke 2 maand tot hij hier is.
  6. Volgens mij is dit zoals SpeedyG zegt. De benzinemotor gaat even draaien om op temperatuur te zijn om klaar te zijn als je vermogen vraagt. Stel u voor dat dit niet het geval is en je na 10km vol op het gas gaat met een koude motor die dan even doortrekt tot aan de rode zone. Gezond kan dat niet zijn. Ook worden deze gebruikt om uw verwarming te laten werken.
  7. Dan heb je eigenlijk zelf wel niets gekozen en neem je eigenlijk een stockwagen. En moet je natuurlijk tevreden zijn met wat die persoon besteld heeft.
  8. Waar heb jij deze besteld? Want dat is echt wel snel. Zeker omdat vanaf bestelling tot levering zowiezo al 3 maand duurt zonder vertragingen. Productieproces plus transport van Zuid-Korea naar Europa.
  9. Ik ga ervan uit dat hij deze besteld heeft. Maar omdat ze nu aan het testen zijn met het faceliftmodel en deze in het najaar op de markt komt zou de productie van het pre faceliftmodel verlaagd zijn. Aan 1 kant zou het ook jammer zijn om 2 weken voordat ze aan de nieuwe beginnen nog het oude model te krijgen. Want je restwaarde zakt opeens wel zeer hard als er een faceliftmodel is. Maar of het mooier gaat zijn is natuurlijk nog afwachten. Zou meer de voorkant krijgen van de teluride.
  10. Inderdaad wel straf. Wij al besteld december 2021. En nog steeds geen productiedatum bekend.
  11. Wij besteld in december 2021 en ook nog steeds geen productiedatum bekend. Dealer zegt dat we niet meer moeten hopen om hem dit jaar nog te hebben. Aangezien ze aan het testen zijn met het faceliftmodel en de productie van de pfl verlaagd is. Productie van het faceliftmodel zou starten rond juni 2023 met dan eerste leveringen in Europa rond september/oktober.
  12. Wij zitten hier met hetzelfde verhaal. Sorento PHEV besteld in december 2021 met leverdatum september 2022. Maar ondertussen nog steeds geen wagen en nog niets geweten van productiedatum. Ook de dealer Van Mossel-Van Kelst Aarschot komt nergens in tussen. Willen we een aanloopwagen moeten we deze volledig zelf bekostigen (1200/maand) Kia of de invoerder komen ook nergens in tussen. Ondertussen zit mijn vriendin nog steeds met haar vorige wagen die ondertussen volledig afgeschreven is en moeten we aan deze wagen kosten zitten doen die normaal niet nodig waren. Het straffe is dat ze in Amerika en Canada de PHEV leverden na 6 maanden. Waarom moeten wij er hier dan zo lang op wachten? Nu zou zelfs de fabriek waar ze de PHEV maken volledig stilgelegd zijn. En niet geweten wanneer deze terug gaat opgestart worden.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...