Ga naar inhoud

Aad Paal

Leden
  • Aantal Items

    8
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Algemeen

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Roermond
  • Werk
    Pensionado
  • Auto

    Kia e-Niro

Aad Paal's Prestaties

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Dedicated Bijzonder
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recente Badges

1

Reputatie

  1. Misschien dat ik iets niet goed begrijp of er werkt iets niet goed. Ik denk het eerste. Ik gebruik de draaiknop voor het geluidsvolume om de radio aan te zetten door hem aan het begin van een rit in te drukken en om de radio uit te zetten aan het einde van de rit door hem weer in te drukken. Echter, als ik tijdens een rit de radio op die manier uitzet en hem even later weer wil aanzetten, dan komt er geen reactie meer van de radio. Pas de volgende dag of later start de radio weer bij het indrukken van de betreffende knop. Dat is lastig, want ik luister graag radio tijdens het rijden. Ik weet ook wel dat ik met het knopje op het stuur de radio even op stil kan zetten als dat nodig is en dat doe ik nu dan ook maar. Zie ik iets over het hoofd?
  2. Aad Paal

    Small Wraps

    Hoe doe je dat eigenlijk, het oubollige kia-logo (t/m 2021) vervangen door het koreaanse kia-logo?
  3. Tot gisteren altijd gereden met regeneratie op stand 3. Gisteren en vandaag gereden met regeneratie op nul. Het heeft mij verbaasd hoe lang de auto dan nog snelheid behoudt als je de stroom loslaat. Er is slechts de wrijving van de wielen die de auto uiterst langzaam afremt. Zo kan ik al, heel ver voordat ik een kruising, rotonde of wat dan ook bereik, de stroom loslaten. Dat maakt de auto een stuk zuiniger. Ik schat een besparing van ca. 15%. Een ruwe schatting, maar waard om eens nauwkeurig te onderzoeken. Omdat de auto slechts zeer langzaam snelheid verliest, ik dacht eerst dat de stroom bleef hangen, is deze manier van rijden niet hinderlijk voor auto's die achter je rijden. uiteindelijk moet ik toch nog altijd bijremmen en dat levert ook nog wat regeneratie op. Zijn er Kia E-niro-rijders met dezelfde ervaringen?
  4. Vanmorgen een ritje gemaakt van 96 km. Gegevens over rit in app, zie eerste bijlage. Gegevens over rit op dashboard, zie bijlage 2. Als ikik de gegevens vergelijk, zie ik op de app een verbruik van 14,66 kWh voor de rit en op het dashboard omgerekend een verbruik van 17,6 kWh voor hetzelfde ritje. Dat verschil lijkt me toch te groot. Of niet? Heeft iemand een verklaring? Wat is juist app of dashboard? Ik ben geneigd om het dashboard te geloven.
  5. Ik heb een Niro-EV die in april 21 geregistreerd is. De chromen lijst die over de hele breedte van het dashboard loopt reflecteert enorm in de zijspiegels. Ik vind dat nogal irritant. Hebben meer mensen deze ervaring? Is er iets aan te doen?
  6. Aad Paal

    Velgmaat e-Niro

    Begin januari 2022 krijg ik mijn e-Niro. Demo, bouwjaar 2021, 7000km. Ik wil extra velgen met winterbanden aanschaffen. In het online instructieboekje kan ik de velgmaat niet vinden. Na wat zoekwerk op internet denk ik dat de velgmaten 7,0j x 17 ET50 5 x 114,3 CB 67.1 zijn. Maar ik ben er niet zeker van. Wie kan mij verder helpen? En wat van die maten mag zeker niet variëren? Alvast dank.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...