Hanz001

Leden
 • Aantal items

  100
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

15 Goed

Over Hanz001

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  050
 • Auto ('s)
  Kia Rio 1.25 Graphite Super Pack 5drs

Recente bezoekers van dit profiel

410 profielweergaven
 1. Hanz001

  Wel of geen CD speler in Kia Niro

  Je CD's rippen naar mp3 en op stick zetten. Je wilt nooit meer anders. CD's zijn zoooo 2003.....
 2. Hanz001

  Versnellingsbak problemen door kou?

  Geen idee. Meestal is het andersom. Als alles nog koud is schakelt en koppelt het wat moeilijker. Zodra de boel warm is niet meer. Ik heb het probleem zelf dus niet met mijn Riootje uit 2012.
 3. Hanz001

  Accu ISG vervangen door gewone accu

  Ook mijn Riootje is inmiddels 6 jaar oud en ik zit met dezelfde vraag. Niet dat de accu al vervangen moet worden maar vroeg of laat is ie aan de beurt. En laten we eerlijk zijn, die ISG is de grootste poppenkast die men bedacht heeft om zogenaamd het milieu te sparen. Meestal sta je met ingetrapte koppeling voor het stoplicht te wachten en draait de motor dus en meer dan de helft geeft het dashboard aan: auto start/stop limited. Of als je al met afgeslagen motor staat te wachten springt ie vanzelf na soms geen minuut alweer aan. Het maximale wat ik ooit eens gehaald heb was 3 minuten. Onzin dus die ISG. Nee, als het ff kan een gewone accu erin.
 4. Hanz001

  Versleten koppeling Rio bij 51.000 km

  Blijf het een bijzonder verhaal vinden. Ik lees ook best veel verhalen over de koppeling maar als je er op gaat zoeken vind je altijd wel wat. Hoe dan ook, als het inferieure kwaliteit is zou dat voor alle Kia's en in het bijzonder de Rio moeten gelden. En dat kan ik toch moeilijk voorstellen. Mijn Riootje heeft inmiddels ruim 116.000 op de klok en slijtage aan de koppeling heb ik nog niet gemerkt. Maar ik ben dan ook de eerste berijder. Misschien dat het verhaal van ehombie hierboven er wel mee te maken heeft. Het aangrijpmoment van de Rio is soms moeilijk aan te voelen en wellicht had de vorige eigenaar hier wel extreem veel moeite mee (veel gas en langzaam koppelen doet het snel slijten). Mijn vraag is of je het niet gemerkt hebt tijdens de proefrit? Ik weet niet hoelang je inmiddels in de Rio rijdt maar meestal is een versleten koppeling/drukgroep wel herkenbaar door met een gangetje van 45 a 50 in de hoogste versnelling het gas volledig in te trappen. Als de boel gaat slippen (dus ineens veel toeren maakt zonder dat je snelheid maakt) dan weet je dat het foute boel is. Mijn verhaal helpt je nu niet verder maar dat Kia inferieure kwaliteit levert gaat er bij mij niet in. Veel ligt vaak bij de (vorige) gebruiker.
 5. Hanz001

  De Kia Stonic is officieel

  Hmmm..... Ook niet verkeerd. Jarenlang Suzuki gehad. Bedankt voor de tip!
 6. Hanz001

  De Kia Stonic is officieel

  Ja, da's dan wel weer een hoop geld Heb ik ook niet even op de plank liggen. Nou ja, ik rij voorlopig nog wel even door in mijn Riootje. De vrouw rijdt er tenslotte het meeste in en zij is nog steeds tevreden met de Rio. Wie weet over een paar jaartjes een Kona als tweedehandsje. Dan is de kop er tenminste af.
 7. Hanz001

  De Kia Stonic is officieel

  Misschien wel, ik heb geen idee. De Rio 3 was immers wel in de VS leverbaar. Zowel met een 1.6 motor (zoals het hoort) en als sedan versie. Geloof ook dat dat voor de Rio 4 geldt. In mijn ogen blijft het gewoon een gemiste kans om geen 1.6 viercilinder benzine met turbo te leveren.
 8. Hanz001

  De Kia Stonic is officieel

  Model is prima maar het motortje.... Gemiste kans. Of een ofgefokt 1.0 driecilindertje, of weer die futloze 1.2 atmosferische viercilinder die we ook uit de Rio 3 al kennen en een dieseltje. O zo jammer dat downsizen . (Wat mankeert er aan een zescilinder? ) Nee, dan heeft z'n broertje het iets beter voor elkaar. De Hyundai Kona. Die heeft wel een 1.6 in het motorenprogramma al dan niet icm een 7 traps automaat. Spreekt mij meer aan. De geleverde motoren is voor mij al reden zat om de Stonic links te laten liggen. En dat is jammer want het is verder een mooie auto... Boden ze andere motoren (die ongetwijfeld wel aan de andere kant van de oceaan te leveren zijn) dan had ik zeker belangstelling.
 9. Hanz001

  Kia rio start niet

  ??? Kan van de quote hierboven weinig van maken... Maar buiten garantie? Dat is dan op kilometers en niet op leeftijd want de UB is max 6 jaar oud. Misschien een probleem met de hoofdzekering van de startmotor? Want nu omzeil je dat circuit als ik dat zo lees....
 10. Hanz001

  12 V aansluiting achterin

  Ik vrees dat ik inderdaad even een draadje moet trekken van voor naar achteren. Het was ook te mooi geweest als er al een voorziening lag. Jammer maar helaas. Bedankt voor de reacties!
 11. Hanz001

  12 V aansluiting achterin

  Hallo allen, Bevindt er zich in de Rio 3 ook een beschikbare 12 Volt aansluiting die schakelt op standje 1 van het contactslot? Of dat ik aldaar ergens een aftakking kan maken? Dit ivm de plaatsing van een dashcam gericht naar achteren. Het zou handig zijn als er zich in de buurt van de kofferruimte of achterbank een 12 Volt aansluiting bevond die mee schakelt op het contactslot zoals de sigarettenaansteker voorin.... Wie o wie?
 12. Hanz001

  Witte plekken Phantom velgen Rio 2011

  Heb je mazzel want er zit vanuit Kia Nederland maar drie garantie op die velgen. Wel bijzonder dat de oxidatie altijd bij de boutgaten zit of begint....
 13. Hanz001

  Airbag lampje+ soms piepend geluid bij achteruitrijden

  Bijrijdersairbag niet toevallig uitgeschakeld met de sleutel? Rotzooi op een van de achteruitrijsensoren?
 14. Hanz001

  Schakelkabel Rio 2013

  Lijkt mij toch een garantie gevalletje...
 15. Hanz001

  Sensor voor vervangen remblokken?

  42.000 km op de klok en nu al remschijven en blokken vervangen? Rijd jij met de voet op de rem ofzo of probeert die dealer je een poot uit te trekken? Want beide vervangen na slechts 42.000 km is niet normaal. Of rijdt die Picanto alleen in de stad met veel optrekken en afremmen? Maar dan nog....