Jump to content

JaapW

Leden
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

JaapW last won the day on August 23

JaapW had the most liked content!

Community Reputation

11 Goed

About JaapW

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia E-Niro 64kWh executiveline Grijs 2019
  Porsche 997 Carrera S

Recent Profile Visitors

314 profile views
 1. Nee, ik heb er geen succes mee helaas. Ik ben het helemaal met je eens dat het een irritante piep is. Soms zijn er kleine stukjes die ik rij zoals even de garage uit en dan begint de E-Niro al meteen te piepen. Vroeger deed ik altijd (als ik het goed zeg) het contact aan en dan 10x gordel erin en eruit. Daarna auto uit en opnieuw starten en toen was dat gepiep weg. Alleen het lampje bleef dan branden. Heb gelukkig nu geen last van dat gepiep, want de E-Niro staat al een hele lange tijd bij de garage. (911 piept niet)
 2. 162.000km vindt ik wel heel erg veel. Ik doe mijn auto’s altijd weg voor de 100.000km i.v.m. hoge onderhoudskosten. Misschien een andere Kia dealer die meer verstand heeft van LPG Kia’s?
 3. JaapW

  E5 of E10

  Ik tank altijd bij de Shell V-Power. Motor meer vermogen en blijft altijd mooi lopen. Mijn Niro vroeger liep echt voor geen meter op Euro95. Verschrikkelijk. Mijn 911 daar in tegen kan er nog wel tegen (95) als er niks anders is maar de Niro... Haha die wist wel wat die wilde.
 4. JaapW

  Winterbanden? Welke?

  Vandaag bij de dealer geweest en heb even een tijdje gepraat over wat ik het beste kan kiezen. Grip is voor mij ook een belangrijk puntje. Vooral bij deze E-Niro die nog harder trekt dan mijn 911. Heb de E-Niro ook al vaak aan het slippen gehad. Het zijn Michelin winterbanden geworden met orginele Kia velgen.
 5. JaapW

  Winterbanden? Welke?

  Ik ben ook voor de Michelin winterbanden gegaan.
 6. Volgens mij was dit de enige laadpaal die je kon aansluiten op een systeem wat de stroom verdeelt. Dat als de lift in een appartement omhoog of omlaag gaat, dan krijgt de auto even minder stroom. Zo iets heb ik begrepen dan. Ik ben er zelf niet heel diep ingedoken om alles te weten te komen.
 7. Ik laad thuis met een BlueCurrent laadpaal. Gaat uitstekend!
 8. JaapW

  Winterbanden? Welke?

  Ik ben ook nog zoekende. Twijfel nog steeds of ik all season banden neem of winterbanden. Ik heb al wel hier naar gekeken. Dit is van Kia zelf een aanbod: De velgen zijn niet de aller mooiste, maar voor de winter is dat ook niet zo’n ramp. Het wordt dan toch gewoon heel erg vies. https://webshop.kia.nl/e-niro/#filter=
 9. JaapW

  Slechte lak?

  Nee haha. Ik snap je. Ik ga altijd door een lappen straat. Zo krijg ik geen waskrassen.
 10. JaapW

  Slechte lak?

  Voor de ene een gebruiksvoorwerp voor de ander een heilige koe. Ik gebruik mijn Niro ook echt en daar doe ik dingen mee die ik niet met mijn Porsche doe, maar toch houdt ik altijd mijn auto’s altijd in nieuwstaat.
 11. Leuk. Ik ben zeer benieuwd naar de samenvatting. Hou ons op de hoogte.
 12. Oohh. Ik herken het helemaal. Ik krijg de kriebels al als ik het lees. Ik zal en ben ook altijd bij mijn auto als die bij de garage is. Zo weet ik altijd wat er aan de auto mankeert. Een tijdje geleden was ik helemaal erg blij, want toen had de garage iets anders tussendoor gevonden, wat eigenlijk wel onder garantie viel en ik had meteen gezegd voer maar uit. Was ik er nooit geweest had de garage zijn klep wel gehouden. Nu is dit een leuk iets, maar soms is het ook wel noodzakelijk. Jammer dat jouw garage zo tegenwerkt. Ik loop zelf de werkplaats in en uit. De monteurs weten inmiddels ook wel dat ik soms naar binnen kom lopen. Laatst zat ik nog aan de koffie voor en kwam er een monteur naar mij toe en zegt: de auto staat nu net binnen in de werkplaats. Altijd leuk. Sterkte in ieder geval.
 13. JaapW

  Slechte lak?

  http://www.autowastips.nl/hoe-vaak-auto-wassen/
 14. JaapW

  Slechte lak?

  Vogelpoep moet je ook altijd meteen weghalen. Je hebt altijd zo’n droogdoek voor het drogen en die wissel je weer als je de week daarna komt. Na het drogen leg ik de doek met een flesje water achterin. Wanneer ik vogelpoep zie doe ik een beetje water op de doek en leg deze op de volgel poep. Aantal minuten later is het weer schoon. Een goede wax laag beschermt tegen inbijten. (Zit meestal in het duurste programma)
 15. JaapW

  Slechte lak?

  Vroeger ook zo’n Niro hybride gehad en heb de auto elke week door de wasstraat gehaald met het duurste programma. Nooit een krasje gehad of iets anders met de lak. Alleen af en toe de steenslag door de garage laten bijwerken. Ik was juist heel erg blij met mijn lak destijds.
×
×
 • Create New...