Jump to content

LJ01

Leden
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

LJ01 last won the day on January 12

LJ01 had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutraal

About LJ01

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 06/05/1975

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Alkmaar
 • Auto
  KIA Cee'd 1.6 CVVT SW AUTOMAAT (2010)
 1. LJ01

  Ervaringen KIW

  Officieel moeten ze een partner- of gezinspas hebben (eenmalig EUR 5), maar toen mijn vrouw de eerste keer langs de weg stond werd ze gewoon geholpen. Wel toen de partnerpas aangevraagd, ook al omdat zij nogal eens ergens komt waar ANWB leden korting krijgen. WIj hebben nog een oud pakket dat ANWB het liefst ziet verdwijnen aangezien het maatwerk was (zodat er geen dubbele dekking met de vezekering en is). De KIW gebruik ik voor als ik in onze woonplaats problemen krijg en heb dat ook niet meer bij ANWB in het pakket zitten. ANWB is voor ons handig omdat wij regelmatig in Duitsland komen en daar is de ADAC hulp vaak handiger. Nu wij ook onze autoverzekering bij de ANWB (is voor ons de goedkoopste) hebben is het helemaal ideaal. Onze ervaring met KIW is positief en voor mij weer een reden om alsnog bij de dealer mijn auto te laten onderhouden. Wachttijd was kort en hulp was goed. BTW bij private lease zit toch altijd standaard al wegenwachthulp enverzekering?
 2. Krijg je de piep plus een melding die snel weer verdwijnt?
 3. Ik heb ook problemen met mijn unit sinds mijn CD er niet meer uit kon en de dealer deze eruit heeft gehaald (had achteraf beter de CD erin kunnen laten zitten want dan zou ik minder problemen hebben en had mij EUR 100 bespaard). Krijg nu elke 10 seconden een melding met een piep. Aangezien mij dit niet nog eens EUR 600 waard is (het is al mijn tweede unit en de garantie houdt blijkbaar niet in dat de unit 3 jaar mee moet gaan) laat ik het voorlopig zitten. Wel vind ik de logica van KIA een beetje vreemd. Men zegt namelijk dat men geen verstand heeft van software (en zeker niet van CD spelers e.d.) terwijl men auto's verkoopt met software en een CD speler erin. Als dus maar iets gebeurt dan krijg je geen andere optie dan een nieuwe unit.
 4. LJ01

  Kia Family Card

  Dat hebben ze dus niet gehaald. Ik ben benieuwd of ik ooit de Family Card zal krijgen.... Aan de andere kant, ik heb vorig jaar weer een jaar KIW gekregen na mijn onderhoudsbeurt terwijl de auto al de 3 jaar was gepasseerd (ik heb hem nu wel al maar bijna 2 jaar), dus misschien dat ik dit jaar weer geluk heb. Anders moet ik hopen dat de kaart voor 1 januari komt (kan ik de goedkope versie van ANWB nemen).
 5. Kleine update. Ik ben maar naar de dealer gegaan en het was iets wat ze niet konden repareren. Ik kreeg daarom een nieuw navigatiesysteem ondanks dat het net buiten de garantietermijn viel (op het navigatiesysteem zit maar 3 jaar garantie). Wel betekende dat een extra bezoekje, maar vandaag werd het erin gezet. Overigens, ik hoop dat niemand dit probleem buiten de garantieperiode krijgt want een nieuw systeem schijnt niet zo goedkoop te zijn.
 6. In mijn Cee'd SW van 2010 laat mijn navigatiescherm alleen nog maar het logo van KIA zien (ook als je op de knoppen drukt van navigatie) terwijl je normaal gesproken de radio te zien krijgt. Ook krijg ik bij het achteruitrijden geen lijnen meer te zien. Nu heb ik het al uit en aan gezet, maar dat werkt niet. Weet iemand of je op een andere manier het systeem kan resetten, of is dit iets voor de dealer? Het instructieboekje geeft namelijk erg weinig informatie over wat te doen.
 7. LJ01

  zonneschermen

  Ik zag op een andere site (dwaar dezelfde mensen achter zitten als sonniboy), privacyshades.nl, dat ze deze ook voor de Ceed zonneschermen hebben (en nog goedkoper dan voor de Hyundai I30 bij sonniboy.nl). Ik denk dat ik ze ga uitbroberen want wij gebruiken nu een doek en dat is egenlijk niet zo mooi.
 8. Vanmorgen was ik bij de KIA dealer om mijn accu na te laten kijken van mijn KIA Cee'd SW (september 2010). Nadat ze dit gedaan hadden wees de medewerker erop dat ze een update hebben van het navigatiesysteem dat enkele "mogelijke" problemen oplost. Deze update duurt 2 a 3 uur en hebben ze dan ook gedaan (gratis natuurlijk). Volgens de KIA dealer was dit een actie, maar eerlijk gezegd had ik er nog niet van gehoord (niets in de nieuwsbrief hierover gelezen). Misschien lost dit je probleem op?
 9. LJ01

  waarop letten

  Ik heb zelf een gebruikte Cee'd SW gekocht uit 2010 (met iets meer dan 24,200 op de teller). Tijdens de proefrit heb ik vooral gekeken naa rijligging omdat die volgens sommige berichten een minpunt zou zijn. Echter niets kunnen ontdekken wat mij niet aanstond (en ik had het geluk dat ik de auto op de snelweg met een nogal scherpe oprit met snelheid kon testen). Misschien wel een aandachtspunt zijn de extra's die ze proberen te verkopen (en dan vooral die speciale beschermende coating). Gelukkig had ik ik mijn zwager mij die autoschademonteur is en dus vaak met auto's werkt die dit hebben, want die gaf aan dat dit overbodig is. Ook moet je rekening houden dat ze bijkomende kosten voor nogal wat vreemde posten rekenen (waarom zou ik voor een äfleverpakket moeten betalen als ik 2e gebruiker ben). weet echtre niet of de dealer in Ede dat ook doet. Overigens, uiteindelijk was de prijs erg goed, zeker omdat ik een zeer uitgebreide versie heb. Als je ook winterbanden wilt hebben en dit meeneemt in de onderhandeling, vraag dan welk merk winterbanden je krijgt. Ik dacht hier een zeer goede deal te hebben omdat ik er vanuit ging dat ik Michelins zou krijgen, maar dat werd juiteindelijk een iets minder merk (waardoor het voordeel hier minder werd). BTW ik zou zeker vragen wat de prijs zonder inruil is. De verkoper die ik had wilde bepaalde auto's niet erg graag hebben omdat die moeilijk lagen, maar datr is iets wat je waarschijnlijk zowieso zou hebben gedaan
 10. Bedankt Specialmade voor de link. Zo te zien wordt het instructieboekje inderdaad aardig wat pagina´s dikker. Dat wordt dus goed bestuderen voordat wij begin december naar Duitsland gaan.
 11. Hallo allemaal, Mijn naam is Laurens en heb vanmiddag een mooie tweedehands KIA Cee'd SW automaat gekocht, die ik komende vrijdag (16-11) ga ophalen. Samen met mijn vrouw dochter en binnenkort een zoon hoop ik veel plezier van deze Cee'd SW te hebben, en hopelijk bevalt de auto net zo goed als gedurende de korte proefrit. Nu ben ik misschien toch wel snel verwend (ik heb nu een mooie Renault Clio uit 2001), maar ook mijn zwager (die voor zijn werk in veel verschillende auto's rijdt) was onder de indruk van deze auto. Het enige "minpunt" dat ik nu zie is dat ik aardig wat te ontdekken heb, want vergeleken met de Clio is het aantal knopjes en opties is met de Cee'd wel sterk toegenomen. Dat wordt dus goed de handleiding bestuderen... Groet, Laurens
 12. Welkom op het forum LJ01 :)

×
×
 • Create New...