Ga naar inhoud

LJ01

Leden
  • Aantal Items

    16
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door LJ01

  1. Ik heb gisteren een nieuwe KIA Ceed SW PHEV uit voorraad gekocht en de verkoper gaf aan dat er sinds 1 december een afleveringsstop is op alle KIA met uitzondering van de volledige EVs en auto's waarvan het kenteken afgegeven/aangevraagd is voor 30-11-2021. De reden is dat KIA Europe aan de grens van haar CO2 doelstelling zou zijn. Hij liet mij nog de mail van KIA Nederland zien als bewijs. Volgens hem kan er geen kenteken aangevraagd worden voor nieuwe ICEs en hybrides (waaronder ook de PHEVs). Vanaf 6 januari kunnen de auto's die het hier betreft weer afgeleverd worden. BTW ik weet niet of ik dit in het juiste forum heb gepaatst, maar omdat het bijna alle modellen betreft hoop ik dat het toch in het juiste forum staat.
  2. Dat eerste probleem hebben wij alleen met sluiten van de auto. Ik start dan even de auto en het werkt weer. Je kan zien als je de deur niet dicht kan doen als het lampje voor op de dashboard (zie je van buiten) niet knippert. Als dat het geval is, en je probeert je auto af te sluiten, dan even starten. Ik herken niet dat je de auto niet open kan krijgen. Gelukkig heb je bij deze Ceed nog de optie om je sleutel te gebruiken..... Het tweede herken ik ook, maar heb dit maar geaccepteerd als ouderdomsverschijnsel (was wel apart dat in de begintijd dat wij de auto hadden wij hier geen last van hadden).
  3. Ik ga binnenkort wel eens langs en vragen of het nog bijgewerkt wordt door hun. Die website vind ik waardeloos en ben benieuwd waar mijn onderhoudshstorie zou moeten staan. Denk dat ik na de vakantie maar eens een vraag ga stellen... Zal niet de eerste keer zijn dat ze bij KIA vergeten in het systeem goed te zetten bij mij.
  4. Afgelopen dinsdag heb ik mijn auto naar de garage geweest voor een onderhoudsbeurt. Tot en met vorig jaar wed dit ook altijd in het onderhoudsboekje vermeld. Echter deze keer niet. Mijn vraag: wordt het onderhoudsboekje nog bijgewerkt? Moet wel zeggen dat ik normaal de auto bij een andere dealer in onderhoud heb (Amsterdam ZO) maar vanwege thuiswerken maar eens de lokale dealer gebruikt (Stern). Of ligt dat aan de dealer? Overigens, volgens de servicemedewerker die nabelt of alles goed is gegaan (en nog geeneens weet of onderhoudsboekjes worden bijgewerkt....) kan je alles ook op internet zien. Echter, op mijnKia.nl zie ik helemaal niets (onder "APK & Onderhoud" is er niets te zien). Moet ik hiervoor iets doen/aanzetten?
  5. Ook geen mail ontvangen en ook niets gehoord toen ik wegging na de beurt van mijn auto afgelopen dinsdag. Zelfs niet gevraagd of ik niet een upgrade wilde kopen (niet echt commercieel van de dealer). Ach, voor mij was het een extraatje want ik heb altijd ANWB (vooral handig aangezien wij vaak naar Duitsland gaan en de ADAC daar oppermachtig is). Toch wel jammer dat zoiets niet beter wordt gecommuniceerd.
  6. LJ01

    Ervaringen KIW

    Officieel moeten ze een partner- of gezinspas hebben (eenmalig EUR 5), maar toen mijn vrouw de eerste keer langs de weg stond werd ze gewoon geholpen. Wel toen de partnerpas aangevraagd, ook al omdat zij nogal eens ergens komt waar ANWB leden korting krijgen. WIj hebben nog een oud pakket dat ANWB het liefst ziet verdwijnen aangezien het maatwerk was (zodat er geen dubbele dekking met de vezekering en is). De KIW gebruik ik voor als ik in onze woonplaats problemen krijg en heb dat ook niet meer bij ANWB in het pakket zitten. ANWB is voor ons handig omdat wij regelmatig in Duitsland komen en daar is de ADAC hulp vaak handiger. Nu wij ook onze autoverzekering bij de ANWB (is voor ons de goedkoopste) hebben is het helemaal ideaal. Onze ervaring met KIW is positief en voor mij weer een reden om alsnog bij de dealer mijn auto te laten onderhouden. Wachttijd was kort en hulp was goed. BTW bij private lease zit toch altijd standaard al wegenwachthulp enverzekering?
  7. Krijg je de piep plus een melding die snel weer verdwijnt?
  8. Ik heb ook problemen met mijn unit sinds mijn CD er niet meer uit kon en de dealer deze eruit heeft gehaald (had achteraf beter de CD erin kunnen laten zitten want dan zou ik minder problemen hebben en had mij EUR 100 bespaard). Krijg nu elke 10 seconden een melding met een piep. Aangezien mij dit niet nog eens EUR 600 waard is (het is al mijn tweede unit en de garantie houdt blijkbaar niet in dat de unit 3 jaar mee moet gaan) laat ik het voorlopig zitten. Wel vind ik de logica van KIA een beetje vreemd. Men zegt namelijk dat men geen verstand heeft van software (en zeker niet van CD spelers e.d.) terwijl men auto's verkoopt met software en een CD speler erin. Als dus maar iets gebeurt dan krijg je geen andere optie dan een nieuwe unit.
  9. Dat hebben ze dus niet gehaald. Ik ben benieuwd of ik ooit de Family Card zal krijgen.... Aan de andere kant, ik heb vorig jaar weer een jaar KIW gekregen na mijn onderhoudsbeurt terwijl de auto al de 3 jaar was gepasseerd (ik heb hem nu wel al maar bijna 2 jaar), dus misschien dat ik dit jaar weer geluk heb. Anders moet ik hopen dat de kaart voor 1 januari komt (kan ik de goedkope versie van ANWB nemen).
  10. Kleine update. Ik ben maar naar de dealer gegaan en het was iets wat ze niet konden repareren. Ik kreeg daarom een nieuw navigatiesysteem ondanks dat het net buiten de garantietermijn viel (op het navigatiesysteem zit maar 3 jaar garantie). Wel betekende dat een extra bezoekje, maar vandaag werd het erin gezet. Overigens, ik hoop dat niemand dit probleem buiten de garantieperiode krijgt want een nieuw systeem schijnt niet zo goedkoop te zijn.
  11. In mijn Cee'd SW van 2010 laat mijn navigatiescherm alleen nog maar het logo van KIA zien (ook als je op de knoppen drukt van navigatie) terwijl je normaal gesproken de radio te zien krijgt. Ook krijg ik bij het achteruitrijden geen lijnen meer te zien. Nu heb ik het al uit en aan gezet, maar dat werkt niet. Weet iemand of je op een andere manier het systeem kan resetten, of is dit iets voor de dealer? Het instructieboekje geeft namelijk erg weinig informatie over wat te doen.
  12. LJ01

    zonneschermen

    Ik zag op een andere site (dwaar dezelfde mensen achter zitten als sonniboy), privacyshades.nl, dat ze deze ook voor de Ceed zonneschermen hebben (en nog goedkoper dan voor de Hyundai I30 bij sonniboy.nl). Ik denk dat ik ze ga uitbroberen want wij gebruiken nu een doek en dat is egenlijk niet zo mooi.
  13. Vanmorgen was ik bij de KIA dealer om mijn accu na te laten kijken van mijn KIA Cee'd SW (september 2010). Nadat ze dit gedaan hadden wees de medewerker erop dat ze een update hebben van het navigatiesysteem dat enkele "mogelijke" problemen oplost. Deze update duurt 2 a 3 uur en hebben ze dan ook gedaan (gratis natuurlijk). Volgens de KIA dealer was dit een actie, maar eerlijk gezegd had ik er nog niet van gehoord (niets in de nieuwsbrief hierover gelezen). Misschien lost dit je probleem op?
  14. LJ01

    waarop letten

    Ik heb zelf een gebruikte Cee'd SW gekocht uit 2010 (met iets meer dan 24,200 op de teller). Tijdens de proefrit heb ik vooral gekeken naa rijligging omdat die volgens sommige berichten een minpunt zou zijn. Echter niets kunnen ontdekken wat mij niet aanstond (en ik had het geluk dat ik de auto op de snelweg met een nogal scherpe oprit met snelheid kon testen). Misschien wel een aandachtspunt zijn de extra's die ze proberen te verkopen (en dan vooral die speciale beschermende coating). Gelukkig had ik ik mijn zwager mij die autoschademonteur is en dus vaak met auto's werkt die dit hebben, want die gaf aan dat dit overbodig is. Ook moet je rekening houden dat ze bijkomende kosten voor nogal wat vreemde posten rekenen (waarom zou ik voor een äfleverpakket moeten betalen als ik 2e gebruiker ben). weet echtre niet of de dealer in Ede dat ook doet. Overigens, uiteindelijk was de prijs erg goed, zeker omdat ik een zeer uitgebreide versie heb. Als je ook winterbanden wilt hebben en dit meeneemt in de onderhandeling, vraag dan welk merk winterbanden je krijgt. Ik dacht hier een zeer goede deal te hebben omdat ik er vanuit ging dat ik Michelins zou krijgen, maar dat werd juiteindelijk een iets minder merk (waardoor het voordeel hier minder werd). BTW ik zou zeker vragen wat de prijs zonder inruil is. De verkoper die ik had wilde bepaalde auto's niet erg graag hebben omdat die moeilijk lagen, maar datr is iets wat je waarschijnlijk zowieso zou hebben gedaan
  15. Bedankt Specialmade voor de link. Zo te zien wordt het instructieboekje inderdaad aardig wat pagina´s dikker. Dat wordt dus goed bestuderen voordat wij begin december naar Duitsland gaan.
  16. Hallo allemaal, Mijn naam is Laurens en heb vanmiddag een mooie tweedehands KIA Cee'd SW automaat gekocht, die ik komende vrijdag (16-11) ga ophalen. Samen met mijn vrouw dochter en binnenkort een zoon hoop ik veel plezier van deze Cee'd SW te hebben, en hopelijk bevalt de auto net zo goed als gedurende de korte proefrit. Nu ben ik misschien toch wel snel verwend (ik heb nu een mooie Renault Clio uit 2001), maar ook mijn zwager (die voor zijn werk in veel verschillende auto's rijdt) was onder de indruk van deze auto. Het enige "minpunt" dat ik nu zie is dat ik aardig wat te ontdekken heb, want vergeleken met de Clio is het aantal knopjes en opties is met de Cee'd wel sterk toegenomen. Dat wordt dus goed de handleiding bestuderen... Groet, Laurens
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...