Jump to content
André Post

Schrapend geluid motor.

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Sinds een masnd ben ik de eigenaar van een Rio 1.2 cvvt uit 2011.

Wat me bij de koop niet opviel maar nu wel is een schrapend motor geluid.

Geen idee waar dit vandaan komt en of het "zo hoort" . 

Wellicht dat er iemand op dit forum zit die het geluid kan plaatsen en me er meer over kan vertellen voor ik direct de gang naar de garage maak?

In bijgevoegd filmpje is het aardig te horen.

Groetjes, 

André Post

Link to post
Share on other sites

Volgens mij is dit de elektromagnetische koppeling van de aircopomp. Luister eens of er verschil in zit als de airco aan of uit staat.

Link to post
Share on other sites

Ik ben wel benieuwd of dit voorkomen kan worden? Of dat het 'erg' is als dit geluid zich voordoet...heb er namelijk zelf ook last van.

Link to post
Share on other sites

Hallo,

Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn Rio. Bent u er al achter waar dit vandaan komt of wat het veroorzaakt en of het noodzakelijk gerepareerd moet worden?

 

Alvast bedankt! 

Link to post
Share on other sites
Op 28-6-2020 om 17:07, SRB010 zei:

Ik ben wel benieuwd of dit voorkomen kan worden? Of dat het 'erg' is als dit geluid zich voordoet...heb er namelijk zelf ook last van.

Heeft u dit probleem al opgelost en zo ja... hoe ???? Kosten etc.? Alvast bedankt! 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Luxata
   Probleem: Raar geluid na starten auto. 
   Hoe klinkt het ? : Als een electrische pomp of iets , het is vrij hoog maar geen piepend geluid . Het klinkt een beetje alsof je in een gehorig huis woont en de buren aan het stofzuigen zijn. Maar het enige wat je hoort is de frequentie zoem / piep van de electromotor van de stofzuiger.  Wat beinvloed het geluid? : Als ik aan de knoppen van de stoel verwarming of raam verwarming zit. Dan gaat het geluid in frequentie een beetje omlaag , maar daarna weer omhoog naar de originele frequentie. Auto rijden / gas geven etc heeft geen enkele invloed op het geluid zelf. Hoe ik het gas in trap heeft geen invloed op het geluid.  Wanneer hoor ik het:  Na het starten , tijdens het rijden , als de motor stationair draait.  Waar komt het geluid vandaan? :  Ik heb de motorkap open gezet en getracht het geluid te vinden. Het komt niet van de dynamo af. Ik hoor het geluid in de auto en dan hoor ik het ook vooral aan de achterzijde van de auto. Zou het misschien komen door de benzine pomp? Dat lijkt me het meest logische. En dat verklaart ook wel de beinvloeding als ik iets electrisch gebruik in de auto. 
   Heeft er iemand ervaring met dit ? Misschien kan het door de kou komen hier is het namelijk rond de -2 constant. Ik heb al 600 km met de auto gereden en nog niet eerder gehoord. Maar lijkt me vreemd dat dat kan met een vrijwel nieuwe auto. 
  • By Marco Habekotté
   Goedendag,
   Sinds kort maak de auto een piepend geluid.
   Als je de koppeling in trapt dan is het weg.
   Iemand hier ervaring mee?????
    
    

  • By ArnoldB
   Hallo allemaal, ik heb een vraag m.b.t. de Picanto 1.0 '2008
   Sinds kort zit er een zingend geluid in de aandrijving, ik twijfel aan de bak of een voorwiellager.
   Als ik de koppeling in trap dan veranderd het geluid niet, het is snelheid afhankelijk.
   Waar kan ik het niveau van de bakolie controleren en hoe kom ik daar bij, moet er nog iets uitgebouwd worden of kan ik daar zo bij.
   Ik heb al even onder de auto gekeken, maar zag zo geen stop zitten. Ik hoop dat ik hier een antwoord krijg op mijn vraag.
  • By Richard40
   Heb een Kia e-Soul van november 2019.
   Sinds enige tijd hoor ik een continu tikkend geluid als ik het pedaal intrap. De garage (van mossel) heeft al gekeken met de laatste beurt maar hebben niks kunnen vinden. Het is gewoon irritant. Binnenkort maar eens bij een andere Kia dealer langs gaan. Weet hier iemand toevallig wat dat zou kunnen zijn?
    
   Mvg Richard 
  • By KIF
   Op 2-7-20 een nieuwe Kia E-Niro opgehaald en gelijk was er een duidelijk ratelend geluid linksvoor te horen. Vanaf ongeveer 80km per uur en bij het gas geven. Bij het uitrollen hoor je niets. Vandaag bij de dealer geweest, maar die hebben het nog niet kunnen verhelpen. Ze hadden dit niet eerder gehoord. Dat vind ik moeilijk te geloven. Hoe groot is dit probleem? Hebben meer kia e-niro eigenaren hier last van? Op het forum lees ik er wel wat over, maar of dit nou heel veel voorkomt............ ben hier wel erg benieuwd naar.
×
×
 • Create New...