Jump to content
 • Sign Up

Hawk

Leden
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hawk last won the day on April 8 2018

Hawk had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About Hawk

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro Plug-in

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hawk

  Op weg naar 2030

  Bedankt voor jullie reacties. Interessant om te lezen. Ik kan zeggen dat ik zelf in een Niro Plug-in Hybrid rij en ik kom net terug van 2 weken vakantie in de Baltische staten, voornamelijk Estland en Litouwen. In een Plug-in rijden is natuurlijk al zeer efficiënt. Je bouwt al ervaring op met openbare laadpalen en je loopt geen risico stil te staan vanwege je benzinetank. Wat ervaring betreft, daar hoop ik dat er nog wel wat aan gebeurt. Zo vond ik het erg prettig om net als in de (Nederlandse) supermarkt gewoon met je pinpas en code te kunnen betalen, maar voor laden had je nog altijd een pas, of zoals ik heb begrepen een smartphone app nodig welke geschikt is in het land zelf, dat was een minpuntje. Of ik heb nog iets moeten doen met de ANWB, nou ja.. het zij zo en hopelijk kan je in de toekomst, net als bij betaald parkeren je pinpas gebruiken. Wat betreft het laden op Zonnepanelen, dat doe ik zelf ook. Ik ga waarschijnlijk dit jaar mijn balkon overkappen voor o.a. extra panelen. Dan komt er echter wel bij dat we allemaal in de winter een onderproductie hebben, als je momenteel energie neutraal bent in de winter... dan maak je je jaarproductie wel heel erg bont. Ik hoop echter wel dat voor 2030 niet alleen in Nederland maar dus in Europa goede afspraken worden gemaakt voor elektrisch rijden zodat de mogelijkheden niet "lastiger" worden over de grens.
 2. Hawk

  Op weg naar 2030

  Alhoewel dit niet direct te maken heeft met de Kia Niro, lijkt het me wel interessant om te weten hoe hier over wordt gedacht. Even een artikel, wat de meesten waarschijnlijk wel weten: In 2030 rijd je zeker in een elektrische auto. Althans, dat staat geschreven in een van de kabinetsplannen. Omdat iedereen dan geruisloos rijdt, schaft de overheid langzaam maar zeker deze belastingvoordelen af. Bron: https://www.essent.nl/content/particulier/kennisbank/stroom-gas/het-nieuwe-regeerakkoord.html# Nu wordt er volgens zeggen in de auto-industrie volop gewerkt aan elektrische auto's, ik vraag me wel af of de hybride / plug-in ook afgeschaft gaat worden voor nieuwe auto's. Dan zijn er natuurlijk ook waterstofauto's die wellicht in 2030 ook goed inzetbaar zijn. Maar goed, ik ben waarschijnlijk niet de enige wie al bezig is met de vraag, wat ga ik doen met mijn volgende auto (over meer dan 11 jaar). Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende vragen: Kan ik mijn huidige auto dan nog goed verkopen? Wordt de benzine erg duur? Komt het kabinet nog terug op wellicht hybride of plug-in hybride auto's, die op dat moment ook nog mogen / kunnen worden verkocht vanwege verlaagde co2 uitstoot? Zal Kia in 2030 ook andere modellen elektrische auto's verkopen? Wie zou er graag in bijvoorbeeld een Kia Ceed EV willen rijden? Ik ben benieuwd.
 3. Hawk

  aantal verkochte Niro's

  1e bericht: September 2017. Nu, 1 1/2 jaar later gaat er geen dag voorbij dat ik er geen één zie (of ik moet me opsluiten in mijn woning). Groot succes dus.
 4. Het hangt af hoeveel benzine je denkt te verbruiken. Als je 40km of minder per dag rijdt, dan kan je elke dag volledig elektrisch rijden en weer opladen. De kleine groep, waarvan ik deel uit maak, wie een PHEV bezit heeft hem aangeschaft om bepaalde redenen zoals: 1) het milieu, de meesten of wellicht allen hebben zonnepanelen op het dak. 2) altijd op kunnen starten, ook als het gevroren heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je accu leeg is. 3) Wellicht futureproof. Niet op jou van toepassing, maar wellicht dat de plug-in hybrid niet valt onder het klimaatakkoord van 2030 waarin het plan is om een verkoopverbod in te stellen voor benzine en dieselauto's, maar dat is koffiedik kijken. In elk geval hebben we hem niet gekocht om te besparen. Tot slot, wegenbelasting... is vrij laag op de Niro PHEV.
 5. Hawk

  Niro PHEV

  Ja, deze test is een beetje raar. Mensen kopen tegenwoordig een plug-in hybrid vanwege de mogelijkheid tot opladen voor korte afstand en zonder het nadeel van de volledig elektrische auto voor de lange afstand. En laat "onze" Kia Niro nu de grootste elektrische actieradius van deze drie hebben! En in elk geval een laag verbruik op de benzinemotor! Zoals uit de test blijkt en wij weten is het verder een prima auto. Ten opzichte van de andere 2 auto's, hebben we inderdaad geen 4WD maar daar is ook bijna alles mee gezegd. Ik vraag me ook af of een potentiële koper puur op een test af zal gaan. Nu hadden ze alleen (nog) niet de BMW 225XE in de test meegenomen.
 6. Hawk

  Kia vs Audi

  Ik heb ook laatst eens gekeken naar de verschillen tussen de Niro Plug-in (daar rijd ik in) en de nieuwe uitvoering van de BMW 225 xe iPerformance. Nou, performance levert die BMW dus duidelijk niet met zijn minimale ev range, lagere afstand op benzine en hoger prijskaartje in een net zo grote auto. Ik denk dat wij wel een juiste keuze hebben gemaakt met onze auto's.
 7. Hawk

  Niro PHEV

  Dat lijkt mij ook wel interessant. We weten dat de accu capaciteit 8.9 kWh is. Als je er vanuit gaat dat je voor de max. 58km deze 8.9 kWh gebruikt.... dan is bij 3000km EV rijden ongeveer 460 kw stroom verbruikt. Ik vermoed echter dat we geen 8.9 Kw aan stroom verbruiken voor 58km EV rijden (zonder gebruik van airco) dus het aantal kw zal (waarschijnlijk) lager liggen. Een reservecapaciteit is waarschijnlijk daar om onder HEV modus de lampen, airco, ruitenwisser etc etc. te laten draaien.
 8. Hawk

  Niro PHEV

  Peter, even als antwoord, ik laad in principe (nog) alleen thuis op dus ik heb (nog) weinig idee van de kosten. Ik heb echter wel even een andere vraag. Hoe doen de medegebruikers het opladen op het moment dat het regent? Het contact(en) schoonmaken? Zo ja waarmee en hoe? Hoe doe je dat met de laadkabel zelf? Het is bekend dat water en elektriciteit niet goed samengaan maar wat zijn de eventuele consequenties? Krijg je een storing op de laadpaal (rood knipperlicht). Wat als je thuis oplaad en per ongeluk het klepje open laat staan aan de auto? (Dit laatste heb ik al eens meegemaakt), ik heb het contact toen zeer goed drooggemaakt en daarna nog even een dag gewacht met laden zodat het water kon verdampen.
 9. Hawk

  Niro PHEV

  De flat op de achtergrond is niet waar ik woon. Echter, het antwoord is wel gedeeltelijk "Ja" want ik woon in een appartementen complex. In een vergadering met de buren (VVE) is besloten dat ik een laadpaal mag laten aanleggen, dus heb ik dat laten doen.
 10. Hawk

  Niro PHEV

  Nu ik hem ruim een week heb, even mijn eerste indruk. Ik rij naar verhouding minder dan gemiddeld zodat de EV modus voor het grootste gedeelte aanstaat. Op de snelweg echter rij ik meestal in HEV modus. Beide rijden naar mijn idee prima. Een puntje wat ik zelf wel even onder de aandacht wil brengen is, de VESS (Virtual Engine Sound System). Het zit erop zodat de voetganger / fietser de auto beter hoort aankomen. Naar mijn mening echter is het geluid van dit systeem nauwelijks hoorbaar. Ja, als ik achteruit wegrijd dan hoor ik wil een piepje, echter de parkeersensoren zijn minstens 5x zo hard. Dit horen we wel goed. Ook heb ik even bij het wegrijden aan vrienden gevraagd of zij iets hoorden van de VESS. Zij zijden ook dat er niks te horen was. Oftewel, VESS is een systeem wat momenteel wel uitgezet kan worden, het doet niks en kost energie. Een zeer positief punt van de ruimte in de auto is, ik ben 2,03 meter lang, is dat ik er zeer comfortabel in kan zitten / rijden. Voor mij een belangrijk punt. Voor de rest; airco (met name de laatste weken zeer belangrijk) werkt goed. Navigatie is subliem. En ik heb zeker niet het idee dat de EV Range lager zou zijn dan de aangegeven 55km bij een volle accu. Al met al, een prima wagen, ook en zeker voor mensen zonder woon / werk verkeer. De accu kan worden opgeladen terwijl de auto stilstaat. Iets wat niet gezegd kan worden van een gewone hybride of benzine c.q. diesel auto. Hierbij een foto na een korte regenbui. Het waren de eerste druppels water welke de auto te "verwerken" kreeg.
 11. Hawk

  Niro PHEV

  Mijn auto staat nog bij de dealer. Het is de eerst verkochte plug-in Niro in de Zaanstreek. Dit is hem: Deze week gaat hij rijden!!
 12. Hawk

  Niro PHEV

  Ik ben vandaag bij de Kia dealer langsgegaan. Geduld is een schone zaak, op het Intranet van Kia was gemeld dat mijn Kia Niro Phev reeds op de boot stond "On Sea, Shipping". De verwachtte aankomst in de haven zou zijn op Vrijdag de 13e juli. We zullen zien. Ik ben niet bijgelovig want op een vrijdag de 13e kreeg ik ook eens een vonnis... dat ik een rechtszaak had gewonnen . Geluksdag dus, die Vrijdag de 13e.
 13. Hawk

  Niro gespot

  Ik zie ze ook af en toe, zowel rijdend als geparkeerd. Ik ben echter nog geen Niro Plug-in tegengekomen. Zodra mijn auto er is vraag ik aan de dealer of het de eerste plug-in is die hij verkoopt. Misschien ben ik de eerste in de Zaanstreek.
 14. Hawk

  Niro PHEV

  Nu dat meer mensen in de Niro PHEV gaan rijden komen er ook meerdere goede reviews uit. Ik vind deze 2 de moeite waard om naar te kijken terwijl we geduldig wachten op ons eigen voertuig:
×
×
 • Create New...