Jump to content
 • Sign Up

Johan64

Leden
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Johan64 last won the day on September 2

Johan64 had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutraal

About Johan64

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro hybrid, Hyundai i-10

Recent Profile Visitors

409 profile views
 1. Johan64

  Openen achterklep

  Je kunt in je instellingen menu instellen wanneer de auto weer ontgrendelt. Dus je kunt zelf kiezen wanneer de deuren en achterklep weer ontgrendelen, bijvoorbeeld bij het kiezen van "P".
 2. Ik zou zeggen ga naar een Platinum dealer. Die hebben volgens mij het meeste verstand van die auto's.
 3. Inmiddels bij de dealer geweest. Die gaat proberen te helpen in het KIA oerwoud. Volledig vage "verzekering".
 4. Heeft iemand trouwens ervaring met het claimen van schade op grond van de KIW voorwaarden? Contact gehad met Kia Nederland. Die hadden geen idee en verwezen naar Allianz. Contact gehad met Allianz. Die hadden geen idee en verwezen naar Ohra. Bij Ohra was ik sowieso aan het verkeerde adres. Is wel een lekker van het kastje naar de muur systeem. Onbegrijpelijk dat niemand bij Kia een adres of nummer heeft waar je met je claim terecht kunt. Bevestigt voor mij weer de totale klantonvriendelijk van Kia. De dealer uitgezonderd, die is uitermate vriendelijk.
 5. Dealer belde vanmiddag. Kan morgen de auto weer ophalen met wat nieuwe onderdelen. Nu zou het "echt" gefixt moeten zijn. Heb ik al vaker gehoord. We gaan maar weer vol goede moed rondrijden als crash test dummies. Als hij nu nog 1x uitvalt wil ik hem inruilen voor een nieuwe Niro. Dan hebben ze wel genoeg kansen gehad.
 6. Ik heb een vervangende leen-Niro via de dealer. Die auto staat op 16" wielen, mijn auto staat op 18" wielen. Ideaal om het verbruik te vergelijken (en de herrie van de banden). Inmiddels kan ik na een paar dagen wel stellen dat 16" wielen veel zuiniger zijn en dat de herrie van de banden bij 18" ook veel groter is. En toch hoop ik ooit m'n eigen Niro weer terug te krijgen, al was het maar vanwege het open dak, stoel- en stuurverwarming en de led-verlichting. Halogeen is ook wel een grote stap terug Maar ik overweeg sterk om andere 16" wielen te laten monteren na deze ervaring.
 7. Vanochtend bij de dealer geweest. Stond een deels ontmantelde Niro. Ze hebben er wel werk van gemaakt. Euvel zou inmiddels gevonden moeten zijn en heeft te maken met een centrale aansluiting op de zekeringenkast. Als ik het tenminste goed samenvat. Nu gaan ze die aansluiting vervangen. Alleen moet dat wel eerst uit Korea worden verzonden naar Europa, per boot. Gaat dus wel even duren voordat ze hem weer in elkaar kunnen zetten. Van de dealer een vervangende Niro meegekregen. Wat dat betreft alle lof voor de dealer. En ja, die Niro rijdt toch echt beter dan de Seat Ateca. Al heeft die Seat wel onze vakantie gered Wordt vervolgd. ...
 8. Nog geen bericht van de dealer of ze inmiddels de kwaal hebben gevonden. Ben inmiddels vandaag thuis gekomen met de Seat Ateca. Nu had ik totdat de Niro uitviel op de heenreis ongeveer 1:18 gereden. Op zich netjes met 130 op de Peage. De terugreis met de Seat heeft mij verbaasd. Gemiddeld verbruik over ongeveer 2200 km.... 1:19. Dus zuiniger dan de Niro, terwijl de Seat gewoon een benzinemotor heeft. Tot zover het vermeende voordeel van hybride rijden als je gewoon op de snelweg rijdt. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de Niro zuiniger rijdt als je de combinatie hebt van stadsverkeer en snelweg. En laat ik er ook eerlijk bijzetten dat de Niro beter rijdt (als hij rijdt ) en ook zeker beter optrekt. Daar staat tegenover dat het digitale cockpit systeem van de Seat werkelijk geweldig is. Ik zou echter geen Ateca kopen met een 1 liter 3 cylinder, hoe zuinig ook. Die motor is feitelijk onderbemeten voor die auto. Benieuwd wanneer de Niro weer veilig wordt verklaard, voor de 3e keer. Ze roepen maar wat bij Kia.
 9. Op zich snap ik dat wel, maar als er één verkoopargument is voor auto's is het wel de inhoud van de kofferbak. Merken vechten elkaar de tent uit voor 2 liter meer.
 10. Met die verdiepte kofferbak past er echt onwijs veel in de Niro! De ruimte in de kofferbak vinden wij redelijk ideaal. Ik begrijp ook niet waarom er hier standaard zo'n organiser wordt geleverd.
 11. Inmiddels ben ik 11 dagen verder. De vakantie verloopt prima. Ik heb alleen geen flauw idee waar mijn Niro is, maar hij is nog niet in Nederland. Wordt nog leuk, volgende week weer werken zonder auto
 12. Ik ben inmiddels in Spanje aangekomen met een gloednieuwe Seat Alteca. Helemaal geen vervelende wagen. Wat betreft Kia: volgens de dame van Kia is het probleem dat je in Frankrijk geen dealer vindt die een buitenlandse Kia wil repareren. Dat klopt ook. Ze belde net dat ze geen dealer konden vinden en de auto gaat op transport naar Nederland. Hadden ze ook direct kunnen zeggen in plaats van eerst een verhaal dat je eerst 48 uur moet wachten. Dat gaf ze uiteindelijk ook toe. Evenals dat ze feitelijk niets voor je kunnen doen. Dus inderdaad heel blij met de reisverzekering die het prima heeft opgelost. Wat de klachten van de Kia betreft: inmiddels de Nederlandse dealer gesproken. Die gaan verder zoeken naar de oorzaak van de storing. Mag hopen dat ze na een paar maanden het eindelijk kunnen fixen. Maar nu: vakantie.
 13. KIW wordt door de dealer aangeprezen als vervanger van ANWB. Die kun je dan opzeggen, zegt vrijwel iedere dealer. Inmiddels ben ik weer onderweg dankzij ING reisverzekering. En de Niro wordt vermoedelijk naar Nederland afgesleept. Kia wist vanochtend nog te melden aan de telefoon dat als je in het hoogseizoen door Frankrijk rijdt, je vraagt om problemen. Kortom, ik had het aan mijzelf te danken volgens de Kia dame. Laat ze liever de problemen met die auto oplossen...
 14. Ik heb geen lege accu, had niets geholpen.
 15. Inmiddels gestrand in Frankrijk met complete uitval van de Niro. Nieuw topic gestart over de internationale assist van Kia, die volgens mij verdomd weinig voorstelt. Op dit moment zeg ik: nooit meer een Kia.
×
×
 • Create New...