Jump to content

Johan64

Leden
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Johan64 last won the day on September 2 2019

Johan64 had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutraal

About Johan64

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro hybrid, Hyundai i-10

Recent Profile Visitors

557 profile views
 1. Sterkte met de afhandeling en laten we blij zijn dat er geen persoonsschade is. Een auto is ook maar gewoon een stuk blik.
 2. Het dashboard is anders van vorm aan de bovenkant. Met zonlicht reflecteert het veel meer dan van het oude model. Dat o.a. gecombineerd met de plastic strook boven het handschoenenkastje, waar eerst een soort geborsteld metaal/plastic zat. Glimt en reflecteert als een dolle. Daarnaast is bijv. de achteruitrijcamera 5 stappen terug in vergelijk met de uitstekende achteruitrijcamera van het oude model. Inmiddels heb ik trouwens de Niro weer terug. Weer gerepareerd. Dit keer was het verhaal dat ze eindelijk de oorzaak hebben gevonden, nu in de zekeringkast onder de motorkap. Defecte zekeringhouder. Geen idee hoeveel oorzaken die Kia kan hebben voor een levensgevaarlijke storing, wat mij betreft iets teveel. Maar eerlijk is eerlijk, hij rijdt nu eindelijk weer als vanouds. Hopelijk is het leed nu echt geleden. Ik zal echter nooit het nieuwe model Niro kopen. Niet alleen vanwege mijn twijfel bij de bouwkwaliteit, maar ook omdat ik na een tijdje erin gereden te hebben van mening ben dat het oude model gewoon beter ergonomisch in elkaar zit. Het enige positieve van het nieuwe model was de navigatie met ingebouwde sim. Dat werkt goed.
 3. Als je de kofferbak van een Niro klein vindt, ben je cijfermatig slecht. Zoals al door meer mensen aangegeven, kwestie van de organiser eruit halen en je verzuipt in de ruimte. Als je dat nog steeds te weinig vindt, adviseer ik een bestelbusje zoals een Vito e.d
 4. Het geluid van een electriciteitsmast wordt meestal veroorzaakt door vocht. Er zou dus ergens vocht in of bij je bedrading kunnen zitten. Bij electriciteitsmasten die vrolijk staan te knetteren of te zoemen bij bijvoorbeeld mist is het trouwens verder volledig onschuldig. Andere optie is het zoemen dat lijkt op dat van een transformator. Dat is magnetostrictie en verder ook onschuldig. Maar ik zou het wel even laten nakijken.
 5. Inmiddels staat de Niro bij Kia. Die hebben for the time being een nieuwe Niro beschikbaar gesteld. Om het vertrouwen in het merk te herstellen... Ondertussen gaan ze proberen te achterhalen wat er aan mijn Niro schort. Ze gaan hun gang maar. Ik geef ze een maand. Als het dan nog niet is gevonden gaan we verder in het proces van afscheid nemen. Persoonlijk vind ik het nieuwe model trouwens geen vooruitgang, al heeft het een fraai display en is de navigatie nu wel een stuk verbeterd. Wordt vervolgd...
 6. Allianz heeft laten weten een deel van de claim te betalen. Alleen de taxi van het sleepbedrijf naar het overnachtingshotel wordt niet vergoed. Vraag mij niet waarom, blijkbaar moet je in de beleving van Allianz/Kia 50 km lopen met je bagage. Verder is te melden dat de Niro weer is uitgevallen. Reparatie heeft dus niet mogen baten. Hopeloos geval. Wat mij betreft kan Kia met deze Niro doodvallen. Zeldzame ongeluksauto. En ja, dat is zonde want als hij het doet rijdt hij prima en hij voldoet als auto aan veel van onze wensen. Maar ik zal er geen traan om laten als hij morgen spontaan uit elkaar valt. Ik heb het geval maar aangemeld bij de rechtsbijstand om de koop alsnog te ontbinden.
 7. Als je de piepschuim bak uit de achterbak haalt en de verlaagde vloer gebruikt, past er achterin de Niro meer bagage dan in een Mercedes C-klasse estate (station). Vreemd maar waar. Wij spreken uit ervaring. Dan heb ik het wel over de ruimte met dicht afdekzeil. Dit komt omdat de vorm van de achterbak in de Niro praktischer met tassen/koffers is in te vullen. Het gaat qua ruimte niet alleen om "liters" maar ook om de vorm van de ruimte. Wij vinden de achterbak van de Niro redelijk ideaal met verlaagde bodem.
 8. Kleine 2 weken verder. Inmiddels heeft de door Kia gekozen verzekeraar Allianz laten weten nog een maand nodig te hebben om de claim te kunnen beoordelen. Ik kijk nergens meer van op. Alles wat Allianz uiteindelijk niet vergoed, wordt alsnog door ING vergoed. Van ING had ik na 1 dag het overige dat geclaimd is vergoed op mijn rekening staan.
 9. Johan64

  Slechte lak?

  Naast de Niro hebben we nog een Hyundai i10. Over slechte lak gesproken. Vergeleken bij de lak van de i10 is de Niro-lak top. De i10 lijkt wel gespoten met waterverf. Dus alles is relatief.
 10. Johan64

  Openen achterklep

  Je kunt in je instellingen menu instellen wanneer de auto weer ontgrendelt. Dus je kunt zelf kiezen wanneer de deuren en achterklep weer ontgrendelen, bijvoorbeeld bij het kiezen van "P".
 11. Ik zou zeggen ga naar een Platinum dealer. Die hebben volgens mij het meeste verstand van die auto's.
 12. Inmiddels bij de dealer geweest. Die gaat proberen te helpen in het KIA oerwoud. Volledig vage "verzekering".
 13. Heeft iemand trouwens ervaring met het claimen van schade op grond van de KIW voorwaarden? Contact gehad met Kia Nederland. Die hadden geen idee en verwezen naar Allianz. Contact gehad met Allianz. Die hadden geen idee en verwezen naar Ohra. Bij Ohra was ik sowieso aan het verkeerde adres. Is wel een lekker van het kastje naar de muur systeem. Onbegrijpelijk dat niemand bij Kia een adres of nummer heeft waar je met je claim terecht kunt. Bevestigt voor mij weer de totale klantonvriendelijk van Kia. De dealer uitgezonderd, die is uitermate vriendelijk.
 14. Dealer belde vanmiddag. Kan morgen de auto weer ophalen met wat nieuwe onderdelen. Nu zou het "echt" gefixt moeten zijn. Heb ik al vaker gehoord. We gaan maar weer vol goede moed rondrijden als crash test dummies. Als hij nu nog 1x uitvalt wil ik hem inruilen voor een nieuwe Niro. Dan hebben ze wel genoeg kansen gehad.
 15. Ik heb een vervangende leen-Niro via de dealer. Die auto staat op 16" wielen, mijn auto staat op 18" wielen. Ideaal om het verbruik te vergelijken (en de herrie van de banden). Inmiddels kan ik na een paar dagen wel stellen dat 16" wielen veel zuiniger zijn en dat de herrie van de banden bij 18" ook veel groter is. En toch hoop ik ooit m'n eigen Niro weer terug te krijgen, al was het maar vanwege het open dak, stoel- en stuurverwarming en de led-verlichting. Halogeen is ook wel een grote stap terug Maar ik overweeg sterk om andere 16" wielen te laten monteren na deze ervaring.
×
×
 • Create New...