Ga naar inhoud

Renzo4000

Leden
  • Aantal Items

    280
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    11

Alles dat geplaatst werd door Renzo4000

  1. @pands Dat klopt inderdaad; mijn post was vooral bedoeld om een indicatie af te geven dat er op dit moment nog steeds MY24 modellen op kenteken worden gezet. Maar zoals gezegd, het omslagpunt voor de MY25 ligt in april 2024 aldus mijn Kia dealer. Dus de kans is zeer aannemelijk dat nu geproduceerde auto's als MY25 uitgeleverd gaan worden.
  2. @pands Als je een kenteken hebt gekregen dan kan je op de rdw.nl zien welke trekgewichten/vermogens er zijn afgegeven voor je auto. ps. ik zie dat er een Kia Sportage HEV kenteken is uitgegeven op 20-04-2024 en dat is nog met de oude specs (MY24). Maar het omslagpunt zit er wel aan te komen.
  3. @elsingaIk zou er ernstig rekening mee houden dat je de omlaag bijgestelde specs gaat krijgen. Mijn dealer gaf aan dat de auto's vanaf april echt met deze specs uitgeleverd gaan worden. Maar wie weet heb je geluk
  4. Je kan eventueel een android box voor de auto gebruiken (niet te verwarren met een android auto dongle). Dit is feitelijk een android tablet in een box en maakt gebruikt van de android auto interface van de auto. Je hebt dan alle mogelijkheden die een gewone tablet ook heeft (dus ook youtube, netflix, etc). Uiteraard is dit discutabel aangezien je als bestuurder snel afgeleid kan worden door het tonen van filmpjes ed. Maar mocht je het vooral willen gebruiken wanneer je stilstaat dan zou je bijv. kunnen kijken naar de Ottocast OttoAiBox Picasou 3. Dit is een van de betere boxjes (er is een hoop troep verkrijgbaar met trage cpu's etc). Review:
  5. Het zijn gewoon gegevens die uit de Kia Connect app komen middels een api koppeling. In deze data wordt meer getoond dan standaard in de Kia app zelf. Ik zie ook meet gevens via een api koppeling in mijn Homey (soortgelijke homeautomation oplossing)
  6. Ik heb deze sinds een paar weken. Werkt probleemloos en snel in mijn Sportage: https://www.bol.com/nl/nl/p/olvy-carplay-dongle-android-draadloos-verbinden-carlinkit-wireless-carplay-draadloos-carplay-voor-android/9300000152114537/?referrer=socialshare_pdp_www Ik zie wel dat hij nu een stukje duurder is (ondanks korting), ik had hem voor 49 eur.
  7. Dat klopt het spuitwerk is niet meer wat het geweest is. Maar dit zie je ook bij audi bijvoorbeeld.
  8. Interne navigatie is inderdaad niet de meest fancy die er te vinden is. Ik gebruik hem nagenoeg nooit aangezien ik Android Auto gebruik. Google maps is superieur. DAB zenders kan je wél rangschikken. Je moet favorieten aanmaken en die kan je naar wens op eigen volgorde zetten. Bij Android Auto kan ik gewoon de radio en Google mals gebruiken. Geen idee waarom dat niet zou werken bij Apple Carplay Virtual cockpit is idd matig qua design en opties. Maar primair wil ik alleen gegevens zien die er toe doen. Navigatie zie ik al op het hoofdscherm en fancy tellerplaten is leuk maar op den duur let je daar toch niet meer specifiek op imho. Piep vd traject controle kan je uitzetten? Maar dat gezegd hebbende zou ik persoonlijk de navigatie van de Kia niet gebruiken en gewoon Google maps icm flitsmeister.
  9. Dat noemen ze Orange peel, google er maar eens op. Veel autos hebben daar last van en afhankelijk van de kleur valt dat meer of minder op. Daar is wel wat aan te doen door de betere auto detailer maar een tijdrovend en kostbaar geintje.
  10. Renzo4000

    Levertijd

    Hier is de Kia Sportage HEV GT-Plusline afgelopen maandag afgeleverd. Ongeveer 7,5 maand levertijd. Zoals reeds gezegd inderdaad met de oude specs. Mijn dealer gaf aan dat auto's vanaf april een MY25 modellen zullen zijn met naar beneden gestelde trekgewicht en vermogen.
  11. Renzo4000

    Levertijd

    Wat is het verschil tussen via OTA binnenhalen en handmatig? Als het bestand hetzelfde is (en dus het firmwarenummer) zou het geen verschil mogen zijn. Wat zou er ontbreken dan?
  12. Renzo4000

    Levertijd

    Ik hoop toch dat jouw dealer je eerder informeert dan dat jij kan zien op de rdw Je auto krijgt eerst een VIN en betekent dat hij binnen een paar dagen in productie gaat. Niet veel later gaat hij op transport naar de dealer. Ze zullen hem eerst rijklaar maken en dan het kenteken aanvragen. Pas dan is het zichtbaar bij de rdw.
  13. Beetje jammerlijke reactie imho. Zoals aangegeven heb ik standaard flitsmeister aan staan en niet alleen voor de flitscontroles. Je wordt door FM veel beter geïnformeerd over gevaarlijke situaties op de weg (aankondiging ambulances, dieren/spullen op de weg etc), dus dit draagt zeker wel bij aan de veiligheid. Ik ben geen bestuurder die aan zijn telefoon zit tijdens het rijden, en nee ik ben niet heiliger dan de paus. Waar het mij om ging is wanneer jij een telefoon op een houder hebt zitten die veel lager zit dan het blikveld op de weg dat dit potentieel gevaarlijke situaties oplevert dit itt een telefoon op de juiste hoogte en binnen het blikveld van de weg.
  14. @BarneyRubblePssst... ik snap je heel goed...ik.qoute jou niet maar degene onder je En in het rechter rooster blokkeert niet het scherm, tenzij je een tablet formaat telefoon hebt. Zodra ik de mijne heb zal ik ook even een foto posten
  15. Dat is voor iedereen persoonlijk al zou ik hem in het rechter rooster doen in mijn geval. De positie waar jij hem hebt vind ik persoonlijk een slechte plek. Je moet je blik enorm afwenden om iets te kunnen zien en gevaarlijk in het verkeer, tevens blokkeert het zo deels het bedieningspaneel.
  16. Aangezien het interieur maar weinig mogelijkheden heeft voor een telefoonhouder ben ik benieuwd welke houders jullie gebruiken. Ik wil het liefste de telefoon rechts naast het navigatiescherm middels een houder die vast klikt in het ventilatierooster maar die is erg klein. Iemand goede oplossingen hiervoor gevonden? Ter verduidelijking; ja ik weet dat er een draadloze oplaad mogelijkheid is of dat je gebruik kan maken van AA of AC maar ik wil bijv flitsmeister open hebben staan naast de navigatie via AA op het interne scherm.
  17. Renzo4000

    Levertijd

    Zojuist een afleverafapraak gemaakt voor 26 februari (kon zelfs een week eerder maar mijn huidige lease loopt 26 februari af). Dealer gaf aan dat hij op transport is gezet en normaliter met een week max twee aankomt. Keurige levertijd dus!
  18. Dan is het een zeer ernstig lakdefect, waarschijnlijk ergens tijdens het spuitproces niet goed gegaan. Snel even langs de dealer gaan en (kosteloos) onder garantie laten herstellen.
  19. Renzo4000

    Levertijd

    Zojuist even contact gehad met mijn dealer over mijn bestelde Sportage GTplusline HEV. Hij heeft een chassisnummer(VIN) en zou "onderweg" zijn naar Nederland. Hij verwacht/hoopt eind deze maand te kunnen leveren. Het is even koffiedik kijken maar dat is redelijk binnen de verwachte levertijd(besteld 07-2023, dus pakweg 7 maanden levertijd). Gelukkig is dit wel een MY2024 model dus gewoon met de goede specs (230pk / 1650kg trekgewicht).
  20. De foto's zijn wat lastig te beoordelen. Zie ik bijv. ook water oid nog op de lak op je foto's? Zoals hier: Of zit dit echt in de lak? Want dan is dit heel erg slecht en gewoon een lakdefect wat m.i. onder garantie opgelost moet worden. Als je dit soort plekjes bedoelt: Dat lijkt me eerder te komen door ingevreten zout/pekel. Als dit niet door de blanke laklaag heen is gegaan kan je dat nog wel weg krijgen. Je kan eerst eens proberen te "kleien" (let wel op dat je kans op marring hebt) en lukt dat niet dan zou je kunnen polijsten.
  21. Zie bijgevoegde documenten > auto's die in april 2024 worden geproduceerd zullen met de nieuwe (slechtere) specs geleverd worden. Op de site van Kia staan inmiddels ook de aangepaste specificaties.
  22. Ik weet het niet precies hoeveel het was, dacht €500/€600 ongeveer (sub + filter + montage). Ik heb het bij https://www.car-products.nl/ laten doen.
  23. @pdakkerman als je het op deze manier kan redden qua ruimte is dat natuurlijk helemaal goed. Ik kan je echter vertellen dat het verwijderen van de bakken echt een heleboel meer ruimte oplevert en het stelt echt niet veel voor (volgens mij 8 schroeven losdraaien). Ik kreeg het voor elkaar om alle bagage voor een gezin met 2 kinderen mee te krijgen en ik kon zelfs het afdekzeil nog dichtkrijgen. Toch wel fijn dat je nog zicht naar achteren hebt
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...