Jump to content

R.J.

Leden
 • Posts

  147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by R.J.

 1. R.J.

  Afneembare trekhaak

  4,5 maanden geleden is de auto afgeleverd. Kreeg gisteren bericht dat ik vanaf 11 augustus afspraak kan maken voor de montage
 2. R.J.

  Electrisch rijden

  Maar de flippers zitten er niet voor niets. Zie ook dat het gebruik van de flippers bij afremmen de accu maximaal oplaad. Alleen heb ik in een ander topic de slijtage van de electro motor ter discussie gesteld met een vaag antwoord van Kia Nederland
 3. R.J.

  Acc en flippers

  Antwoord van Kia Nederland. Wordt er niets wijzer van als zij het zelf niet eens weten
 4. R.J.

  Electrisch rijden

  Het lukt mij niet electrisch te rijden als de batterij half vol of minder aangeeft. Mijn vorige dynamic Line deed dat wel. Ook niet als ik zeer, zeer langzaam optrek. Met de flippers kan ik wel sneller de batterij voller krijgen, maar bij lange na niet helemaal vol. Maximaal twee/drie streepjes. Daarom kom ik ook vaak niet verder dan 1 op 21 maximaal
 5. R.J.

  Afneembare trekhaak

  En nog steeds niks. Met de zomer voor de deur wordt het echt een probleem. Heb wel gehoord dat andere automerken met dezelfde problemen kampen.
 6. R.J.

  Zwabberen

  Zo af en toe gebruik ik de rijbaan assistent. Hij blijft dan wel tussen de lijnen, maar zwabbert van de ene lijn naar de andere. Een dronken assistent vind ik het maar. Wordt dat beter na verloop van tijd? Dat de assistent ook moet "leren"?
 7. R.J.

  Afneembare trekhaak

  Zal eens bellen met de dealer, wacht nu al een maand of twee.
 8. R.J.

  Acc en flippers

  Dank voor het heldere antwoord
 9. R.J.

  Acc en flippers

  Tegenwoordig gebruik ik dus vaak de flippers om af te remmen en merk dat de Niro dan sneller oplaad en meer electrisch rijdt. Ik vraag mij alleen af of de electro motor niet sneller slijt. Er komt nogal wat kracht op te staan als je ziet hoe krachtig de auto afremt. Gebruiken jullie ook de acc bij file rijden? Zie mijn eerdere bericht
 10. Niet perse 1 : 43
 11. Ben ik ook benieuwd naar. Zo wie zo, hoeft niet perse 1 : 34 te zijn
 12. R.J.

  Acc en flippers

  Acc zou prettig moeten werken in de file, echter als de auto voor je stopt, stopt de Niro wel heel bruusk tot het irritante toe (vind ik). Ik gebruik liever de flippers en zelf het laatste stukje. Overigens vraag ik mij af of de remlichten al bij stand 1 aangaan of alleen bij stand 3 bij gebruik van de flippers en of de remmen worden gebruikt of alleen de electro motor bij afremmen met de flippers. Electrisch rijden wordt wel bevorderd met gebruik van de flippers.
 13. R.J.

  herrie 18" banden

  Standaard zitten bij mij 205 60 R16 Michelin Energy Daver op de auto. Hangt ook van het asfalt af hoeveel geluid ze produceren. Maar over het algemeen tevreden. Met mijn vorige Niro ruim 72.000 km gereden en ze waren nog niet op
 14. R.J.

  Achterlichten

  Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar aan de zijkant van de achterlichten staat heel subtiel het woord NIRO.
 15. R.J.

  Schakelflippers

  Wat ik mij afvraag bij het terugschakelen met de schakelflipper, de auto kan dan behoorlijk afremmen. Doet hij dit op de (electro) moter? En gaan daarbij de remlichten aan? Het kan voor achterop komend verkeer verwarrend zijn als de remlichten niet aangaan.
 16. Dat lijkt mij ook veel logischer.
 17. Als ik met de sleutel in mijn zak, langs de auto loop of fiets, klappen de spiegels automatisch uit. De deuren blijven gesloten, want daarvoor moet ik op het zwarte knopje drukken op de portier hendel. Wat is het nut dat de spiegels dan uitklappen. Het lastige is dat je dan weer via je afstandsbediening de spiegels moet laten inklappen ??
 18. R.J.

  Afneembare trekhaak

  Ik hoop toch echt dat het geen maanden gaat duren. Heb al fietsvakantie besproken voor eind mei
 19. R.J.

  Afneembare trekhaak

  Ruim een maand geleden mijn nieuwe Niro in ontvangst genomen. Besteld met afneembare trekhaak. In verband met leveringsproblemen heb ik de trekhaak nog steeds niet. Komt dit bekend voor? Gisteren nog gebeld, maar ze konden geen zinnig antwoord geven. Meer leden hier last van?
 20. Ik neem aan dat mijn 2018 dynamic Line uiteraard al lekker ingereden was. Het had "geleerd" ook bij rustig accelereren electrisch te gaan. En vaker op de snelweg op electrisch over te schakelen. Mijn nieuwe Executive Line met nu ruim 2000 km op de teller moet waarschijnlijk nog het eea keren, want als de accu zo goed als vol is heeft hij nog moeite op electrisch rijden over te gaan. Gemiddeld verbruik is nu 1 op 18 met veel snelweg 115 km op de teller en veel 100 km trajectcontrole kilometers.
 21. Ook een goede tip. Is idd beter te zien. Dank.
 22. Goeie tip. Had het knopje helemaal over het hoofd gezien. Dank je.
 23. Ook ik haal niet beter dan 1 op 18. Wel pas 1500 km op de teller. Wat mij opvalt is dat de motor altijd bijspringt bij rustig optrekken dat had mijn vorige (70.000 km) dynamic Line niet. Wellicht moet de auto nog inlezen op mijn rustige rijstijl.
 24. De instelling van de luchttoevoer (boven,beneden,beide,enz) is haast onzichtbaar. Ik heb grote moeite om te zien hoe dat is ingesteld. Als je iets veranderd komt de instelling op het scherm in beeld, maar zo zwak verlicht dat je moet raden hoe de instelling is. Is dit ergens duidelijker in te stellen?
×
×
 • Create New...