Ron Penguin

Leden
 • Aantal bijdragen

  575
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  38

Waardering in de gemeenschap

375 Excellent

Over Ron Penguin

 • Rang
  Gevorderd Lid
 • Verjaardag 20-12-61

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nieuwegein
 • Auto ('s)
  Kia Niro (2016-)
  Kia Venga (2015-2016)
  Citroen Picasso (2005-2014)
  Smart for two (2004-2017)

Recente profielbezoeken

2169 profielweergaven
 1. Winterbanden voor de Niro

  Moet je wel een passende naafdop vinden, die is anders open (in het midden) . Maar ben het met je eens vind het mooier dan de kunstof wieldoppen. Ik heb alleen geen passende doppen gevonden.
 2. Verbruik Niro

  Gaat over de werking van een product wat je koopt, daar hoort ook een stukje uitleg bij. Zeker als een product niet voldoet aan je verwachtingen. En er is ook een verschil tussen 'hybride' rijden en het nieuwe rijden, hoewel daar zeker veel overlap in zit. Maar vind het gewoon bij een stuk aftersales en in dit geval klachtafhandeling horen.
 3. Niro PHEV

  Wist niet dat deze in Duitsland leverbaar is. Heb er wel een test van gezien, staat volgens mij ook op het forum. Gebruiken ze hem nu nog als demo omdat je hem pas in April krijgt? Ben wel heel benieuwd naar het verbruik uiteindelijk, maar zal ook sterk afhangen van het gebruik. En of de 58 km gehaald gaat worden. Mijn vrouw werkt op 50 km van huis, in die zin zou de actieradius mooi zijn. Is deze uitvoering veel duurder dan de 'normale' hybride die in Nederland te koop is?
 4. Verbruik Niro

  Ben ik niet helemaal met je eens. Wel je uitleg, niet de zeikerds. Als je gemiddeld 1 op 13,6 rijdt klopt er denk ik iets niet. Ik zou samen met de dealer een stuk gaan rijden en kijken wat het verbruik is, dan ziet hij ook je rijstijl. Dan moet er duidelijk worden waar de oorzaak ligt, of mogelijk een combi van. Verschil in verbruik zal er altijd zijn, iedereen rijdt anders. Wat de één 'zuinig' rijden noemt is voor de ander 'normaal' . En kijk naar Derrek, die zegt ik vindt 1 op 17,8 mooi, ga mijn rijstijl er niet op aanpassen. Voor mij is het een beetje een sport om gemiddeld 1 op 20 te halen. Maar weet ook dat het met dit weer moeilijk is. Ben overigens dik tevreden met verbruik hoor, bij aankoop ging ik ook uit van 1 op 18, dus alles wat meer is vind ik mooi. Had ik 1 op 14 gereden, dan had ik ook even de garage opgezocht....
 5. Vrijloopbegeleiding

  Dank voor de duidelijkheid, ik had al zo een vermoeden. Ben het wel met je eens dat wij er vermoedelijk niet veel winst uit zullen halen, en dat het zelfs irritant zal zijn telkens die piepjes, maar heb wel dat er een aantal zaken beloofd zijn in de folder wat niet gerealiseerd zijn. Formeel heb je nog steeds geen androïd auto (wel te omzeilen natuurlijk) en de Coasting Guide) zou in een latere update komen. Uiteindelijk krijg je het dus niet. Beide voor mij niet zo belangrijk, maar is niet netjes vind ik.
 6. Vrijloopbegeleiding

  Waar staat deze dan in het menu? ik zie hem niet? Maar dat kan ook aan mij liggen hoor.
 7. Navigatie te kort komingen

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heel veel gebruik, maar werkt wel. Heb je ook de app op je telefoon geïnstalleerd? https://apkpure.com/android-auto-maps-media-messaging-voice/com.google.android.projection.gearhead Nog niet via de Play store te downloaden voor zover ik weet.
 8. **fout-Adresboek update bluetooth**

  Ken de melding niet, maar heb je hem op duits staan of geeft hij het in het duits weer?
 9. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Mooie velgen als ik het zo zie. Jaar geleden hadden ze deze nog niet, anders hadden het deze geworden denk ik. Heb nu de eisen.
 10. Software updates

  Mogelijk een auto uit de 'oude' voorraad?
 11. Montage afneembare trekhaak Niro

  Vandaag de modificatie gehad op de GDW trekhaak. Hier ook wel over moeten 'zeuren', voordat erkend werd dat er een probleem was en er onder garantie een modificatie beschikbaar is. Dealer moest er zelf achteraan gaan of dit probleem er was en of er een oplossing voor werd geboden. Blijkbaar communiceert KiaNL niet spontaan naar de dealers over dit probleem.
 12. Software updates

  Vandaag bij de dealer geweest voor de trekhaak modificatie. Gelijk gevraagd voor de software-update. Blijkt dat de nieuwe Niro's deze versie vanaf fabriek krijgen, maar dat de dealers hier niet over beschikken om de bestaande Niro's te updaten. Vind het wel een apart verhaal, kaarten zijn al relatief oud, en vervolgens leveren ze de update ook nog later uit dan dat deze beschikbaar is. Blijkbaar is de bestaande klant niet zo belangrijk dan de nieuwe.
 13. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Gelijk maar de Businessline nu zie ik. Gefeliciteerd
 14. Verbruik Niro

  Kan de verschillen niet verklaren, is wel zo dat het verbruik slechter wordt met kou. Toch heb ik in de afgelopen 15 maanden 33.000 km gereden met gemiddeld 1 op 20,1 km/ltr. Als je de grote verschillen niet kan verklaren zou ik ze is aan de dealer voorleggen.
 15. benzine op

  Als je tank bijna leeg is krijg je ook de melding dat je moet tanken omdat het anders schade kan toebrengen aan de accu. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar ga het niet uitproberen.