Jump to content
 • Sign Up

Ron Penguin

Leden
 • Content Count

  650
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Ron Penguin last won the day on February 4

Ron Penguin had the most liked content!

Community Reputation

390 Excellent

About Ron Penguin

 • Rank
  Gevorderd Lid
 • Birthday 12/20/1961

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nieuwegein
 • Auto
  Kia Niro (2016-)
  Kia Venga (2015-2016)
  Citroen Picasso (2005-2014)
  Smart for two (2004-2017)

Recent Profile Visitors

3,705 profile views
 1. Heb elke tankbeurt bijgehouden de afgelopen 65.545 kilometer. Daar zitten vakantieritten bij door Duitsland (130 ä 140 km/h autobahn) en op de Nederlandse wegen . Snelweg schat ik in 70 % van het totaal. Gemiddeld verbruik 1 op 19,92 (nauwkeuriger kan niet ) Laagste verbruik is 1 op 23,1 en hoogste 1 op 14,8 (140 met dakkoffer en fiets achterop) Rijd overigens op 16 inch velgen in een First Edition (September 2016)
 2. Ron Penguin

  Onderhouds beurt

  dan zal ik even aanvullen met de 60.000 km beurt: 313 (grote) onderhoudsbeurt incl olie, systeemreiniger, ruitensproeiervloeistof, oliuefilter, klein materiaal 036 interieurfilter 059 luchtfilter 039 airco reinigen ----------- 448 totaal
 3. Ik heb afgelopen vrijdag de servicebeurt gehad voor de Niro. Heb dezelfde versie van de navigatie en kaart als Satjunk. Hier ook het signaal dat in april de nieuwe kaarten komen.
 4. Zie nu dat het niet helemaal waar is wat ik zeg, de navigatie en kaart is dezelfde versie, de software en firmwareversie is anders.
 5. Het lijkt niet de laatste versie te zijn: De heeft als datum 6 maart 2018, die van jou 27 september 2017. Vrijdag ga ik voor de 60.000 km, zal dan kijken wat ik erin heb staan.
 6. Zover gaat mijn kennis niet, ik ben geen keurmeester . Dus ik geloof je. Heb er in ieder geval wel LED inzitten en ben er tevreden over. Lichtbeeld is ook goed voor zover ik het kan beoordelen. Op de muur ziet het er goed uit, en heb ook geen last van tegenliggers die seinen
 7. De reden dat Kooijman het afraad is dat koplampen een type-goedkeuring hebben in combinatie met halogeenlampen. Formeel mag je dus niet met LED-lampen rijden. Ook bij een APK-keuring, daar hebben de eerste Niro's pas over 1,5 jaar last van, kan hij daar op afgekeurd worden. Mocht dat spelen dat zet je gewoon weer even je halogeenlampen erin, is dat ook weer opgelost. Om bovenstaande reden biedt Kooijman geen LED-lampen aan, zij werken niet mee als hierdoor niet voldaan wordt aan de typegoedkeuring.
 8. Is volgens mij ook de Viofo. Heb er zelf de A119 inzitten, maar is ondertussen ook weer nieuwer model van. De A129 is blijkbaar het nieuwste model.
 9. Ron Penguin

  KIA e-Niro

  Als je de brochure van de Niro-E doorkijkt staat er bij trekgewicht 0 kg.
 10. Ron Penguin

  KIA e-Niro

  Denk dat er toch wel is wat gecontroleerd of vervangen moet worden , remmen, ruitensproeiervloeistof, ruitenwissers, controle rubbers, stuurinrichting .... Maar geen idee of ze nog wat doen met de electromotor.
 11. Ron Penguin

  KIA e-Niro

  Kan ik je niet aan helpen, ook niet vanaf MijnKia, dan heb ik alleen de HEV. Waar ik overigens wel benieuwd naar ben, wat zijn de kosten van een servicebeurt van een Niro-E? En hoe vaak moet dan plaatsvinden. Heb daar geen idee van.
 12. Niro heb ik nu 2 jaar en 3 maanden. Zijn nu 2,5 jaar op de markt. Maar bij mij is de remvloeistof nog niet vervangen hoor. Heb er ook geen last van.
 13. Je hoeft niet te 'schreeuwen' hoor
 14. Nee hoor, ik doe dat nooit. Ook in de alpen niet. Enige is dat je dan je voet van de rem af kan halen zodat hij niet gaat rijden. Verder heb ik in de Alpen nooit last gehad met remmen. Als het heel stijl is zet ik hem wel is in 'S' en schakel handmatig terug zodat er meer op de motor afgeremd wordt.
 15. Klopt. Filmpje is ook verwarrend, bedrijf heet Lumiled maar laat vervolgens de 2 halogeenlampen zien. Hierdoor krijg je het idee dat het ledlampen zijn. Zijn wel lampen die witter en helder zijn, maar niet te vergelijken met Xenon of LED. Dat is ook de reden van het grote prijsverschil. Maar inclusief montage is het wel een goede prijs voor deze halogeen lampen.
×
×
 • Create New...