Ron Penguin

Leden
 • Aantal bijdragen

  485
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  35

Ron Penguin last won the day on 16 juni

Ron Penguin had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

342 Excellent

Over Ron Penguin

 • Rang
  Gevorderd Lid
 • Verjaardag 20-12-61

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nieuwegein
 • Auto ('s)
  Kia Niro (2016-)
  Kia Venga (2015-2016)
  Citroen Picasso (2005-2014)
  Smart for two (2004-2017)

Recente profielbezoeken

1590 profielweergaven
 1. Hallo Geesienus, Welke op ons mooie forum, en gefeliciteerd met je nieuwe Venga. Venga is al veel over geschreven, dus je kan hier vast veel info weghalen. Maar schroom niet ook nieuwe vragen te stellen, er zijn hier best een behoorlijk aantal leden met ruimte Kia-ervaring.
 2. Lijkt mij zeker geen verkeerde auto. Nog niet direct toe aan een nieuwe, maar maakt mij wel nieuwsgierig. Zeker als er een hybride/elektrische versie van komt net als de Kona. Lijkt alleen wat korter dan de Niro, cm of 20, maar als de kinderen de deur uit zijn groot genoeg.
 3. voorbeeld van basisscherm van de de app die ik gebruik, maar die zijn vrij in te richten met veel meer opties. (app is Torque Pro)
 4. Ik heb een obd van een paar euro, waarmee ik via mijn smartphone via een app de toeren kan aflezen. Dus daar is wel een oplossing voor. In die situaties kan het dan handig zijn.
 5. Dat is een mooie testrit geweest . En zeker ook een mooi verbruik. Zo zie je gelijk dat de 16 of 18 inch niet het echte verschil maakt. Heb overigens ook jaren citroen gereden, maar op een gecrashte boardcomputer (garantie) na, nooit problemen mee gehad. Was dan de picasso maar ook altijd fijn mee gereden.
 6. De Comfort Style wordt wel in de prijslijst genoemd als je deze download van de website. Zie het idd niet bij de Dynamic-lijn als optie. Kijk je naar de meerprijs dan is die gering voor wat je krijgt. Blijft een persoonlijke keus of je het waard vindt. 16 inch geeft iets meer comfort, 18 is een iets stoerdere look, en dacht betere wegligging in de bochten. Maar moet zeggen dat ik daar met de 16 inch ook geen problemen mee heb. De auto is iets zwaarder, maar denk ook een stuk zuiniger. Afhankelijk van de kilometers die je rijdt kan je dan mss toch goedkoper uit komen.
 7. De (paar) mensen hebben hier echt wel een serieus (gehad). Maar je moet je ook bedenken dat op het totaal er het slechts enkele gevallen zijn. Bij iedereen waar het goed bij gaat lees je normaal niet. Dat zal niet alleen hiermee zijn, maar ook bv met de CC. Die is overigens bij de nieuwere modellen (productiedatum 2017) opgelost.
 8. Kia Geeft zelf aan dat grotere wielen een hoger verbruik geeft, maar denk zelf dat het verwaarloosbaar is als je het vergelijkt met hoe je je rechtervoet gebruikt. Dat effect is naar mijn mening vele malen groter op het verbruik.
 9. Gefeliciteerd . Ben wel benieuwd naar de foto van de trekhaak. En de a(cc) werkt ook beter, mogelijk heb je hem zelfs uit de nieuwe serie, dan is het probleem opgelost.
 10. Ben het met je eens Henk, maar we zullen inderdaad wel te simpel denken. Zal op de achtergrond wel veel meer gebeuren waardoor het resultaat anders is. Maar daar heb ik ook geen kaas van gegeten. Op dit opzicht is het toch weer regeltjesland en is eenvoudig boerenverstand ver te zoeken.
 11. op de eerste plaats gefeliciteerd met je Niro. Wat betreft rijden met de caravan, die ervaring is bij mij denk ik (minimaal) 15 jaar oud, en dan met een schakelauto. Daar heb je dus niet heel veel aan. Ik heb het volgens mij wel op het forum gelezen, maar kan ook zijn bij mijn dealer gehoord, naar beneden op S en zo nodig terug schakelen om op de (benzine)motor af te remmen. Naar boven zou gewoon in D kunnen, in S heb je alleen meer kracht mocht je die nodig hebben. Mogelijk kan Derrek hier meer over zeggen, die heeft meer ervaring met in ieder geval aanhangers achter de Niro.
 12. Lijkt op een oplossing van de leasemaatschappij/dealer, en niet 'DE' oplossing van KiaNL. Jammer dat het hiermee niet opgelost is. Ik heb verder nog niets gehoord en wacht vol (on)geduld maar weer af. Ga in Juli naar Oostenrijk op vakantie, en ga er nog steeds vanuit dat er voor die tijd een oplossing is
 13. Ben bang dat ik mijn prioriteit ergens anders moet leggen. Maar mocht er toch wat tijd vrij komen dan kan ik mogelijk toch aanhaken, vanuit Nieuwegein is het tenslotte maar een klein stukje.
 14. Gefeliciteerd ook met deze mmoie auto. Heb ook nog even gedacht aan de optie ACC op de FE, maar levertijd duurde mij te lang. Blijkt ook wel, 5 maanden. En de uitvoering erboven zaten zaken op die van mij niet hoefden. Dan betaal je voor zaken die je niet gebruikt. Dus is het de 'standaard'FE geworden. Maar dan heb je nog niet te klagen