Ron Penguin

Leden
 • Aantal bijdragen

  425
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  25

Ron Penguin last won the day on 13 april

Ron Penguin had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

278 Excellent

Over Ron Penguin

 • Rang
  Gevorderd Lid
 • Verjaardag 20-12-61

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nieuwegein
 • Auto ('s)
  Kia Niro (2016-)
  Kia Venga (2015-2016)
  Citroen Picasso (2005-2014)
  Smart for two (2004-2017)

Recente profielbezoeken

1108 profielweergaven
 1. Het is, zoals Olympus zegt, wel het advies dat ze geven. Bij de oudere modellen Kia's was het ook alleen handbediening, mede hierdoor. Scheelt natuurlijk ook hoe streng, nat, vochtig de winter is.
 2. Er is wel een signaal buiten de auto, kan het niet zo snel in het boekje vinden. Maar is volgens mij niet instelbaar. soort van poing poing poing.. Is idd niet zo hard. Maar zoals ik al zei, persoonlijk voor mij niet zo belangrijk. Voor Dutchman blijkbaar wel. Maar enige oplossing is zoals BVE zegt, wil je het harder hebben, dan zal je het apart moeten laten monteren. Je kan niet zeggen dat het niet werkt, staat nergens hoe hard het signaal moet zijn, als het al ergens is vermeld.
 3. Net voor de oliebeurt bij de dealer geweest. Helaas nog geen cc-update. Nog heel even geduld dus
 4. Lique snapt je wel, ze vraagt zich echter af het er een noodzaak is voor een piepsignaal buiten de auto. De voetgangers zien als de witte achteruitrijlichten, dus weten dan al dat je achteruit rijdt. Een vrachtwagen zoals ze zegt is in dit geval een extra beveiliging omdat een chauffeur niet kan zien wat er achter de auto gebeurd, dus daarom een extra akoestisch signaal voor de voetganger. Personenauto's hebben dit standaard niet, mede omdat je zelf voldoende zicht hebt naar achteren, zeker met de piepjes in de auto, je achteruitkijkspiegel, en in de Niro ook nog de achteruitrijcamera. Een voetganger zou dan ook niet gewaarschuwd hoeven worden omdat je als chauffeur bij bijzondere verrichtingen gewoon moet stoppen voor die voetganger. En met alle mogelijkheden die jij in de auto hebt kan die voetganger je niet ontgaan. Maar dat is mijn mening .
 5. Ronald, Hoe is het verbruik tov de Lexus? Heb je daar al een indicatie van?
 6. in dit draadje geeft KiaNL het aan. Is bevestigd door mijn dealer. Facebook link
 7. Snap niet precies wat je bedoeld met openen deur, neem aan van het slot halen. Als dat zo is dan ja, dan klappen de spiegel open, en ze sluiten weer als je de auto op slot doet. Maar deze functie kan je ook uit zetten, door ze handmatig open en dicht te klappen.
 8. Lijkt mij zeker geen straf hier in te moeten rijden. Een iets hogere instap is ook wel lekker. Maar voorlopig nog de Niro. Wie weet als de kinderen de deur uit zijn ...
 9. De laatste tankbeurt voor de 15.000 km onderhoudsbeurt km-stand: 14396 km aantal ltr: 31,00 ltr Gemiddeld verbruik: 21,39 km/ltr Volgens boardcomputer: 21,6 km/lter Gemiddeld gebruik sinds aanschaf: 19,59 km/ltr Ben hier echt wel tevreden mee, zeker nu het mooie weer nog komt en er zuiniger mee gereden gaat worden. Een gemiddelde van 1: 20 moet dan zeker haalbaar zijn.
 10. Mijn Smart for two. Die blijft en bleef gewoon stil staan. Nu ook op de sloop
 11. Mijn vrouw heeft er één zien rijden een week of 2 geleden op de A12
 12. Ze moeten gewoon ff alle berichten op het forum lezen, dan weten ze het ook
 13. Zoals Wimis on al zegt is via het menu in te stellen (gebruikersinstellingen - Geluid). Er zijn 3 niveaus, staat beschreven in hoofdstuk 4, pagina 68 van de handleiding.
 14. Nu ook bevestigd door mijn dealer, de update komt eraan. De update voor de cruisecontrole is al verwerkt in alle auto’s die worden geproduceerd vanaf medio maart 2017. De update voor de Niro's die van voor die tijd zijn, is tot op heden nog niet beschikbaar, het doel van KiaNL is om in de maand april de uitrol te faciliteren. Het is hiermee nog niet zeker dat dit in april ook gebeurd, maar de update is onderweg. Mocht de update er zijn op de 14e dan wordt deze gelijk uitgevoerd.
 15. Net bericht gehad van KiaNL dat de update in April wordt uitgebracht. heb 14 april een servicebeurt dus hoop dat het dan gelijk kan worden meegenomen. Dus als een dealer zegt dat hij er niks van weet, dan moet hij zijn info beter bij houden.