Jump to content

Kia pannenkoek

Leden
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Kia pannenkoek last won the day on May 13

Kia pannenkoek had the most liked content!

About Kia pannenkoek

 • Birthday 10/03/1970

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zwijndrecht
 • Auto
  Kia e-Niro Edition 64kWh ABP 29-10-'21
  Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 2015

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kia pannenkoek's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • One Month Later
 • Collaborator
 • Week One Done
 • Reacting Well
 • Dedicated Rare

Recent Badges

36

Reputation

1

Community Answers

 1. volgens mij heeft elke e-Niro zo'n push-to-open veerding, maar als de auto op slot zit kan ie niet open, misschien dat het op slot zetten wel met een motortje gaat. Hoort gewoon onder 7 jaar garantie te vallen denk ik.
 2. Ik heb een kleine maand geleden netjes een mail gehad van Kia charge dat het vaste tarief met abo van 0,25€ naar 0,32€ gaat per 24 juni, dan per 1 juli gaat de BTW verlaging in
 3. Het ging mij ook meer om het principe van het net ontlasten door de zonnestroom rechtstreeks in de auto te stoppen, maar bij nader inzien is dat ook niet exact wat ie doet, het is en blijft gewoon een AC lader. Ik ken het ding verder ook niet en geloof meteen dat een "gewone" lader als de Zappi dit ook prima kan. Wellicht is er rendement voordeel doordat het een gecombineerd apparaat is.
 4. Nee hoor ben niet in de war..Klik
 5. Weet wel dat Solar Edge een omvormer voor zonnepanelen heeft met ingebouwde EV lader, dwz als er iets opgewekt wordt probeert ie dat eerst in de auto te stoppen, daarna gaat ie pas terug leveren aan het net.
 6. Ik lees ook mee op het skodaforum.nl als ik zie wat een potje Skoda ervan maakt dan valt het bij Kia best mee, wat ik hier zie is dat ze de ongemakken waar men nou eenmaal mee te kampen heeft helder en netjes aan de klant overbrengen en wijzen op de mogelijkheid te annuleren. Een voorbeeldje: bestelt men een Octavia krijgt men van de dealer een levertijd te horen van om en nabij een klein jaar (!) tegen de tijd dat de auto geleverd zou moeten worden volgt een kort berichtje met een week of 6 uitstel....dat herhaalt zich een keer of 4-5, al die tijd moet de klant steeds zelf navraag doen bij de dealer die meestal ook geen antwoord heeft en alles wat ze zeggen is onder voorbehoud. Dan worden allerhande opties ongevraagd geschrapt of ze verlengen de levertijd nog verder, optionele audiosystemen, achteruitrijcamera, trekhaak maar bijvoorbeeld ook elektrische ramen achterin die bij bestellen standaard aanwezig zijn vervallen doodleuk en zijn zijn ook een periode niet meer als optie bestelbaar. Normaal heeft Skoda de gewoonte om per modeljaar een prijsverhoging door te voeren, dat doen ze nu ook nog steeds, zal wel ergens in de kleine lettertjes staan maar als je dus een uiteindelijke levertijd van 18 maanden hebt (en dat is echt niet uitzonderlijk) dan ben je dus twee modeljaar overgangen verder en betaal je dus duizenden euro's meer. De communicatie van de importeur (PON) en de dealers naar de klant toe is bedroevend slecht. Het kan natuurlijk dat er op zo'n forum een keer een "zeikerd" tussen zit maar het staat vol met topics met honderden pagina's vol vooruitschuivende wachtlijsten, valse beloftes en ongevraagde wijzigingen in uitrusting.
 7. Nog nooit problemen mee gehad gelukkig. Wel een keer gehad dat het laden heel langzaam ging, dit was bij mijn werk op het terrein, collega die dit beheerd gevraagd, hij kwam ook niet in de portal waarmee de laadpaal uit te lezen en in te stellen is, kreeg een foutmelding. Half uurtje laten staan en toen schoot ie in ene weer naar 11 kW
 8. Staat bij mij keurig in de handleiding (e-Niro weliswaar maar grannylader is hetzelfde volgens mij) je moet de auto nog niet aansluiten , eerst de knop aan de achterkant ingedrukt houden dan de 230v aansluiten en de gewenste stand kiezen, bv 12A, dit wordt aangegeven op de grannylader zelf (display) daarna pas de auto aansluiten op de lader. Dat is gedaan zodat je bijvoorbeeld op een camping waar maar 6A beschikbaar is eerst de maximale stroom in kunt stellen voor daadwerkelijk die stroom te gaan trekken, je zou dan eerst de zekering "opblazen" voor je iets kunt instellen.
 9. 15k: 81€ 30k: 127 € 60k beurt bestaat niet is om en om kleine /grote beurt. 60k zal nomaal wel bougies zijn of zo maar die heeft een EV dus niet.....
 10. Paal kosten zijn vaak tussen de 0,35 en 0,40 € per kWh...Kia pas met 10€ abo is 0,25€ dan ligt het omslagpunt niet zo heel hoog als je afhankelijk bent van openbaar laden. Ik heb geen oprit of garage helaas, bovendien met mijn huidige energiecontract betaal ik al meer per kWh zelfs in daluren. Heb wel zonnepanelen maar niet zoveel dat ik daar "gratis" mee kan laden naast mijn eigen gebruik van het huis compenseren.
 11. In het buitenland doet de Kia pas het ook als het goed is, en iig ook bij Fastned weet ik uit ervaring, alleen in sommige gevallen kan een andere gratis pas voordeliger zijn.
 12. Die laadverliezen zijn sowiezo aanzienlijk, heb al eens van 9% naar 100% geladen en volgens de openbare laadpaal is er 68kWh in gegaan
 13. Als je geen eigen laadpaal hebt is de Kia pas met abo heel voordelig kost 10 € per maand maar kun je bij alle normale laadpalen in NL (geen snelladers) laden voor 0.25 € per kWh zonder verdere kosten. Bij snelladers betaal je meer maar nog steeds concurrerend. Op https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://laadpastop10.nl/&ved=2ahUKEwic5sXzsc_3AhWsq3IEHWnjCX4QFnoECAoQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw36G3OP9Jycb85pSV92I8Ld staat ook veel info. Ik heb zelf naast de Kia pas ook Shell als reservepas.
 14. Bedenk nu als jou auto een MY19 is heeft ie waarschijnlijk een 1 fase lader, latere modeljaren hebben een 3fase lader, misschien maakt dit verschil voor het al dan niet aanwezig zijn van de batterijverwarming cq wintermodus
 15. Ik heb een MY22 zonder warmtepomp en heb de wintermodus wel, zit onder het EV menu dacht ik. Als ie het niet heeft zou ik mij er ook niet druk om maken.
×
×
 • Create New...