Jump to content

Sometimes

Leden
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro Sense / Executiveline 2017

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sometimes's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • One Year In
 • Collaborator
 • One Month Later
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

 1. Sometimes

  Flippers

  Mijn Niro heeft (helaas) geen flippers. Ik denk eigenlijk dat dit eerder programmering is dan een technisch probleem. Er zijn parameters waaraan voldaan moet zijn om ze te kunnen gebruiken. Mijn vorige auto was een Toyota Auris (geen hybride) met flippers aan het stuur, die deden het onder bepaalde omstandigheden niet. Schakelen van 1 naar 2 was niet mogelijk onder de 3.000 rpm, of de motor warm was of niet. Bij de andere versnellingen kon dat wel.
 2. Is het niet makkelijker om gewoon even naar een dealer te rijden? Weet je zeker dat je precies meet wat je wil weten.
 3. Ik heb de handleiding van de navigatie op mijn harde schijf staan, heb een Niro van begin 2017. Zie het geüploade bestand in deze post. De software van de navigatie is wel aardig wat keren geüpdatet (kan je zelf doen, heb je vast al gevonden), dus of alles nog werkt zoals het in het boekje staat betwijfel ik, Instructieboekje mediasysteem Niro.pdf
 4. Panic schrijft het zelf al ergens hierboven; zijn Niro is van 2018, de flippers kwamen pas in 2019.
 5. In de bergen heb ik nog niet gereden met de Niro. Wel met andere hybrides en dat gaat toch wel anders dan met een handgeschakelde auto. Maar ik wilde eigenlijk reageren op je tweede vraag, of het normaal is dat hij zelf opschakelt in de sportstand als het toerental te hoog oploopt. Ja, dat is normaal. Ook bij andere merken zie je dat terug, puur ter bescherming van de techniek. Terugschakelen bij een te hoog toerental zal ook niet lukken.
 6. Volgens de informatie uit het boekje is de tweede onderhoudsbeurt overgeslagen, je kunt het navragen bij een Kia dealer. Buiten het feit dat het niet positief is kan het gevolgen hebben voor de fabrieksgarantie, wanneer het onderhoud niet volgens fabrieksvoorschrift gedaan is. Dit gaat over België toch (Sense)?
 7. Volgens mij laat alleen de Executiveline uitvoering de ingestelde snelheid in het display zien.
 8. Door de automaathendel naar links te trekken wordt de sportstand geactiveerd (en, indien gewenst, handmatig schakelen). In de normale stand is het altijd Eco. In de instellingen (via het boekje op het stuur) kan je - wanneer de hendel in P staat - in een van de menu's instellen hoe snel de Niro naar de ingestelde snelheid moet (langzaam, normaal of snel). De woorden kunnen uiteraard anders zijn, ik typ dit uit mijn hoofd.
 9. Gaat het om optrekken uit stilstand of wanneer je aan komt rollen bij een kruispunt / verkeerslicht? In het eerste geval, dan niet herkenbaar. In het tweede geval wel, dan moet de (juiste) versnelling nog even klaargezet worden. Geef je dan al gas dan gaat het uiteindelijk met een schok. Op zich simpel te voorkomen, als dat het is.
 10. Zoals xtra40 aangeeft kan je de auto starten door met de juiste kant van de sleutel op de startknop te drukken. Zie pagina uit instructieboekje: https://ibb.co/D4vgTQQ De auto waarschuwt overigens ook voor een lage spanning in de batterij van de sleutel.
 11. De reactie boven de jouwe in dat topic was van mij, mijn probleem is ook opgelost. Dank voor de tip.
 12. Sometimes

  Wim Schuling

  Wim heeft op een andere plek op het forum laten weten dat het gelukt is. Mijn instructie was wel net verkeerdom qua stand van de schakelaar.
 13. Die instelling staat niet in mijn boekje. Er staat me iets bij dat je de verlichting bij de handgreep van de deur uit kunt zetten, al weet ik dat niet zeker. Zal bij de eerstvolgende rit even kijken, als die instelling er is dan hangt daar mogelijk ook een stukje gedrag van de spiegels van af. Maar waarschijnlijk wil ik dat te graag.
 14. Deze tekst uit het boekje is incompleet en geeft daardoor een verkeerd beeld. De complete tekst uit het boekje is: De buitenspiegel kan in- en uitgeklapt worden door als volgt op de schakelaar te drukken: Links: De spiegel wordt uitgeklapt. Rechts: De spiegel wordt ingeklapt. Midden (AUTO): De spiegel wordt in de volgende gevallen automatisch in- en uitgeklapt. • Zonder Smart Key-systeem - De spiegel wordt in- of uitgeklapt wanneer de portieren worden vergrendeld of ontgrendeld met de afstandsbediening. (indien van toepassing) Met Smart Key-systeem - De spiegel wordt in- of uitgeklapt wanneer de portieren worden vergrendeld of ontgrendeld met de Smart Key. - De spiegel wordt in- of uitgeklapt wanneer de portieren worden vergrendeld of ontgrendeld met de knop op de portiergreep aan de buitenzijde. - De spiegel wordt uitgeklapt wanneer u de auto nadert (alle portieren zijn gesloten en vergrendeld) terwijl u een Smart Key bij u draagt) (indien van toepassing). Dus in het geval van keyless entry / Smart Key en de Auto stand, zijn de onderste 3 regels van toepassing. Die kan je verder niet kiezen of selecteren.
×
×
 • Create New...