Jump to content
 • Sign Up

El-Rio-Grande

Leden
 • Content Count

  1,209
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

El-Rio-Grande last won the day on December 29 2012

El-Rio-Grande had the most liked content!

Community Reputation

10 Goed

About El-Rio-Grande

 • Rank
  Senior Lid
 • Birthday 10/28/1980

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nijmegen
 • Auto
  Saab 9-3

Recent Profile Visitors

1,217 profile views
 1. Auto: Overige merken Saab Eigenaar: El-Rio-Grande Toegevoegd op: 2017-02-09 Bekijk deze auto: Overige merken Saab
 2. Toen ik mijn Kia Rio Sedan kocht, was deze een jaar oud en ik was de 2e eigenaar. Occasion dus. Ik heb de auto toen ook via een soort 50/50 regeling gekocht. Volgens mij moet het dus kunnen, maar dan is het meest makkelijke om even bij de dealer langs te gaan en te overleggen.. Overigens zou ik zelf nu niet meer zo snel een dergelijke constructie aan gaan. Simpelweg omdat ik anders ben gaan denken over 'lenen'.
 3. Met andere woorden: - Zie je iemand lopen met een hond of ander (huis)dier? Houd je even in. - Gooi niet zomaar vuurwerk over iemands haag of schutting - Wees je ervan bewust dat dieren doodsangsten uitstaan omdat jij zo graag zo hard mogelijk wilt knallen. Verder wens ik je een goede jaarwisseling. Ik proost er alvast op met een oliebol en een glas champagne!
 4. Ik ben benieuwd of de eigenaar een lid van de KiaClub was.. Volgens mij wonen er wel een paar Kia coureurs in die regio..
 5. Hoi Wijchennaar24, Ik heb dit bij mijn Rio destijds via de Kia dealer laten doen. Die huurden het bedrijf CD Design ervoor in. Ik heb weliswaar alleen de achterruit laten doen en dat kostte € 150,- Groet, Peter
 6. Ik zal dit topic ook even op het mod forum onder de aandacht brengen, zodat mijn collegae hiervan op de hoogte zijn.
 7. @ specialmade: Het verplichten om deze gegevens in te vullen bij registratie is niet praktisch. Waarom? Omdat je nog altijd (nieuwe) leden hebt die: 1) aan het verkennen zijn wat voor Kia zij willen en daardoor (specifieke) vragen hebben; 2) Mensen die niet goed begrijpen waarom je dat moet invullen of het daar niet mee eens zijn en er dus naar willekeur iets gaan invullen. het maakt daarbij niet uit of je dit (technisch) in de instellingen gaat aanpassen dat je er werkelijk een auto moet selecteren, want dan kun je er in principe namelijk elke auto invullen die er (ooit) op de weg gereden heeft. Zorgt voor de admin voor een hoop extra werk om dat in te stellen en uiteindelijk levert het 0,0% garantie op dat het altijd klopt. Als we er als moderators meer op toe gaan zien dan posts duidelijker en informatiever zijn, zijn we daar véél meer mee gebaad, dan een dergelijke verplichting inbouwen die geen enkele garantie gaat geven. Ik snap jouw punt, maar probeer het ook eens vanuit de technische / moderator kant te bekijken
 8. Opzich vind ik dit een prima idee, ware het niet dat ik (nog steeds als mod, al ben ik er bijna niet meer) vind dat je bij het posten van je bericht rekening dient te houden met duidelijkheid. Met andere woorden: Als je een vraag stelt over de koppeling van een Kia Rio van 2001, stel je die vraag natuurlijk al in de afdeling 'Rio' en zet je in het onderwerp een titel zoals bijvoorbeeld 'Vraag m.b.t. Koppeling Rio 2001'. In jouw post licht je dit dan toe, door te omschrijven welke motor versie je hebt, km teller stand, etc.; Gegevens die waardevol zijn voor het verkrijgen van een nuttig antwoord. De Rio van 2001 is immers weer anders als de Rio van 2006 of 2012. Duidelijkheid is van groot belang bij het plaatsen van berichten. Het plaatsen van berichten met halve informatie is nutteloos omdat je daar 'gok antwoorden' op gaat krijgen. De methode zoals hierboven voorgesteld helpt maar: Wat als ikzelf een Punto rijd (is nog waarheid ook) en een vriend/vriendin/familielid een Rio en ik daar dus een vraag over stel? Dan kan er onder mijn Avatar staan dat ik een Punto heb, maar de vraag gaat daar niet over. Natuurlijk is het wenselijk om op zijn minst jouw eigen voertuig in je gegevens te vermelden, maar nog belangrijker vind ik het dat je bij het posten van een bericht zorgt dan jij je vraag duidelijk stelt. Ook onder de afdeling 'vraag en aanbod' komt het nog regelmatig voor dat ik advertenties zie met een titel 'te koop, velgen' terwijl er nadrukkelijk gevraagd is in de regelementen om aan te geven waar die velgen voor zijn, m.a.w. duidelijkheid (in het topic titel). Ik denk dat het wellicht ook wenselijk is dat er vanuit de moderators daar eens wat meer op aangestuurd gaat worden, door mensen aan te spreken op de manier waarop ze hun vraag stellen. Hierbij geld immers: Als jij duidelijk je vraag stelt en daarbij voldoende informatie geeft, is de kans 100% groter dat je een passend antwoord krijgt. Dan tot slot: Natuurlijk is het vervelend als je dan een antwoord krijgt waar je niet op had gehoopt (probleem ernstiger dan je had verwacht, kosten hoger dan je gehoopt had, etc) en er frustraties en/of irritaties ontstaan, maar laten we nou eens proberen om die frustraties en irritaties NIET op het forum te plaatsen. Toevallig werd mijn postvak in afgelopen dagen weer redelijk gevuld vanwege een gevalletje 'irritatie' tussen mensen. Als je die irritatie nou eens via PM ventileert en niet op het forum gaat gooien, houden we het forum gezelliger en schoner. Als je je irritaties gaat plaatsen, krijg je namelijk 99,9% zeker negatieve antwoorden terug. En kijk maar eens naar dergelijke discussies: Die worden in rap tempo langer en negatiever. Maar is het werkelijk nodig om dergelijke irritaties en frustraties publiekelijk te luchten? Zo, enough said.. Nu weer even andere dingen doen.
 9. Ja maar, ja maar... hoe reageerde jij toen je die filmpjes van Gangnam zag dan?? Vast net als ik: WTF?!?
 10. Jah dan hoef ik dus al niet meer mee te doen.. mijn Kia is al een paar maanden niet meer bij mij... Of mag het ook een oudere foto zijn?
 11. Graag gedaan, ben benieuwd of het nu inderdaad droog blijft!
 12. Jouw Rio van ver voor het CANBUS tijdperk? Het CANBUS tijdperk bij Kia misschien. Ik had een Rio van 2004 inderdaad zonder detectie, heb nu een Punto van 2000 en die pikt zelfs geen LED lampjes met check control / error correction. Ikzelf had destijds een Sedan van 2004 en heb gelukkig nooit een defect achterlicht gehad. Ik heb me ook nooit gewaagd om eens te kijken hoe ik de achterlicht unit eruit zou moeten krijgen. Bij mijn huidige auto is het in elk geval lekker simpel geregeld: 2 schroeven los en je hebt de unit eruit...
 13. Bij de Rio van 2004 die ik had, is de versnellingsbak gaan lekken. Met andere woorden, de 2,8 liter versnellingsbak olie die erin hoort te zitten, lekt weg. In mijn geval was dat via het afdekrubber aan de onderzijde. Ik heb het destijds laten oplossen door een garage, maar weet niet meer wat me dat gekost heeft. Weet wel dat dat garage bedrijf aangaf dat het niet veel langer had moeten duren: Van de 2,8 liter die er in hoorde te zitten zat er nog 0,4 liter in. Geen schade aan de versnellingsbak gelukkig, maar goed is het natuurlijk niet. Zet je auto eens op de brug en kijk aan de onderkant van de auto. Het afdek rubber waar de 2 assen van de versnellingsbak uit komen, naar de pook. Als dat 'nat' is, lekt je versnellingsbak en is het schakelprobleem het gevolg van een té laag oliepijl in de versnellingsbak. Simpelweg bijvullen heeft geen nut. Lek is lek, dus als je bijvult vloeit het net zo snel weer weg.
 14. Hoi Robert, Ik neem aan dat we het hier hebben over de Rio 2004 Hatchback? De Rio 2004 hatch staat bekend om het feit dat er haarscheurtjes kunnen ontstaan, ik meen nabij de scharnieren van de achterklep, waardoor er vocht naar binnen sijpelt. Dat was een kwestie van zoeken en daarna afkitten. Hoe een en ander precies zat weet ik zo niet meer, weet wel dat het destijds ter sprake kwam. Ik heb er zelf gelukkig nooit last van gehad, ik had een sedan versie, die dat niet had.
×
×
 • Create New...