Jump to content

EcoDynamics pakket


Johnno87

Recommended Posts

Ik las op internet dat er sinds begin 2013 bij het EcoDynamics pakket Michelin banden onder de Kia gemonteerd zijn. Echter praten ze daar enkel over de 1.0 uitvoering. Is dit ook bij de 1.2 uitvoering?

Nou geloof er niks van onder mijn picanto zitten Kumho's... En deze is 2 weken oud en heb de Ecodynamics logo van de kofferbak laten halen.

Link to comment
Share on other sites


Ik las het op autoweek.nl toen ik aan het zoeken was naar Kia Picanto artikelen.

 

Per 1 januari 2013 worden de bijtellingsregels weer aangescherpt, waardoor een aantal modellen niet meer onder de gunstige bijtellingstarieven zullen vallen. Kia heeft ervoor gezorgd dat de Picanto met EcoDynamic wél het voordeel blijft houden.

 

De Kia Picanto doet het goed in de verkooplijsten, en daar speelt de lage uitstoot van de stadsauto ongetwijfeld een rol in. Het Koreaanse merk verlaagd de CO2-uitstoot van zijn A-segmenter naar 95 g/km, en daarmee blijft voor de Picanto ook in 2013 het bijtellingstarief van 14% gelden.

Het EcoDynamics pakket is vanaf volgend jaar standaard aanwezig op de wegenbelastingvrije Picanto 1.0 CVVT. De instapper wordt uitgerust met het ISG start-/stopsysteem, een aangepaste dynamo en een schakelindicator. Om de voetjes krijgt de kleine Kia Michelin-banden met een lage rolweerstand.

 

Dan toch enkel voor de 1.0?

Link to comment
Share on other sites


Op alle Picanto's geproduceerd ná 1 oktober 2012 zit standaard ISG (EcoDynamics). De Picanto wordt tot op heden alleen geleverd met Khumu Solus of Hankook Kinergy ECO banden. Welke banden eronder zitten is puur willekeurig. Bij mijn dealer staan 20 nieuwe Picanto's op een rij, allemaal EcoDynamics, en de ene helft heeft Khumo en de andere helft Hankook. Dat verhaal over de Michelin banden heb ik ook gelezen maar dat is onzin. Ik kan me ook niet voorstellen dat er in Korea Europese banden worden gemonteerd of dat de Koreaanse banden hier in Europa worden omgewisseld voor Europese. Veel te kostbaar allemaal.

Link to comment
Share on other sites


Zouden de Kumho's op LM-velgen gemonteerd worden en de Hankook's op stalen?

Nee, puur willekeurig op elke uitvoering(1.0 en 1.2) staal of lichtmetaal. Er zit geen logica in. Je zou in ieder geval verwachten dat op de uitvoeringen met ISG (EcoDynamics) de Hankook Eco banden worden gemonteerd, omdat KIa voor deze uitvoeringen adverteert met ''banden met een lage rolweerstand''  maar ook bij die uitvoeringen kom je beide soorten banden tegen.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...