Jump to content

Reservewiel in Picanto 2006 i.p.v. 'plakset'.


Thunderstreak

Recommended Posts

Vandaag de bandenplakset van onze Picanto vervangen voor een echt reservewiel. Was ook nodig omdat de pot 'lijm' zijn houdbaarheidsdatum inmiddels met ruim 5 jaar had overschreden. Pot opengemaakt....was één blok rubber, niet vloeibaar meer. Dat had dus langs de kant van de weg geheid een probleem gegeven. Vond het een beetje vreemd dit te moeten vaststellen bij een dealeronderhouden Kia die zijn laatste onderhoud in januari van dit had gehad. Misschien dus best handig eens te kijken in je eigen Picanto of die bandenplakset (als je hem hebt) nog wel 'up to date' is.

 

Het bij elkaar scharrelen van de onderdelen was fun. Brandnieuwe velg via Marktplaats € 10; bandje via internet € 39,50 inclusief bezorging; krik met een set rubbermatten (handig voor de meiden die voortdurend op de manege zijn) € 10 (ook via Marktplaats) en een wielmoersleutel van de Lidl die ik nog had liggen. Bandje en velg bij mijn eigen garage gebracht die het geheel voor een tientje gemonteerd en gebalanceerd hebben. Vandaag dus het geheel netjes ingepast en vastgezet in de kofferbak. Sjiek! Nu de meiden nog een cursusje 'wielwisselen' geven.

 

In de marge van mijn Marktplaats veldtocht ook nog vier brandnieuwe velgen met wieldoppen gescoord voor winterbanden (€45  voor vier velgen en doppen). De wieldoppen alweer verkocht voor € 25. Goedkoper zijn wielvelgen voor winterbanden echt niet te krijgen. :wink:

 

Dames zijn best gecharmeerd van hun autootje. De thuiswonende student heeft hem door de weeks en gebruikt hem vooral voor de manege (verzorging van haar paard). De uitwonende student gebruikt hem in het weekend voor haar (vrijwilligers)werk, bezoek aan vriendinnen en om te shoppen in de stad.

 

Verbruik valt best mee 1:17 is goed haalbaar; gaat waarschijnlijk nog zuiniger worden omdat deze Picanto redelijk lang stilgestaan had.

 

O, ja rubber van achterruitenwisser  was weg. Voor 6,95 nieuw wissertje gehaald bij de automaterialenhandel.

 

 

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...