Ga naar inhoud

rick_m

Leden
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

1 Neutraal

Over rick_m

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Harderwijk
 • Auto
  Toyota Aygo 2012

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. rick_m

  Niro accupakket defect

  Heb je in tussentijd een leenauto gekregen? Of hoe zit dit precies? Uiteindelijk kan het een verhaal worden van consumentenrecht en wat een redelijke termijn is voor reparatie... Als dit al zo lang duurt, zou je de auto kunnen schorsen. Dat scheelt belasting en verzekering...
 2. rick_m

  Rijden met een caravan met de Niro

  Ja of volgas in de 3e versnelling, dan zit je zowat in de toerenbegrenzer maar dan kan je de 100 net halen
 3. rick_m

  Draadloos telefoon opladen

  Ik zou eerst eens nakijken of je telefoon het wel ondersteunt. De Samsung S6 / S7 en nieuwer kunnen in elk geval draadloos opladen. Bij de S5 kon je een spoeltje bestellen die in je telefoon kon stoppen (pinnetjes aan de binnenkant dus USB poort niet geblokkeerd). En als je je telefoon in het vakje legt gaat het oranje lampje in het vak gelijk branden. Dan weet je dat hij oplaadt. Ik gebruik de functie eigenlijk nauwelijks. De telefoon laadt erg langzaam op en wordt erg heet.
 4. rick_m

  Stoelen

  Ik kan wel zeggen, ik ben 1.88m en ben prima tevreden over de (elektrisch instelbare) stoelen. Maar daar heb je niks aan... het blijft iets persoonlijks. Ik hoop dat er een goede oplossing gevonden kan worden! Het comfort van een Citroën vergelijken met een Niro... dat is echt appels met peren.
 5. rick_m

  Benzine E5 en E10

  Wat een ingewikkelde tekst in de handleiding... ik moest het wel twee keer lezen. Maar als ik goed begrijp is het t/m 10% ethanol geen probleem....Ik weet alleen niet of het nu ook een voordeel heeft ten opzichte van gewone (5%) benzine. Wie kan dat uitleggen? Afgelopen vakantie stond ik bij een pomp waar alleen nog E10 te krijgen was. Dan heb je geen keuze... en het is goed gegaan
 6. rick_m

  Recal NIRO

  Mijn Niro (jan 2017) komt ook voor de recall in aanmerking. Een brief heb ik niet gekregen, mogelijk dat de lease maatschappij deze heeft ontvangen? Ik ga het eens navragen... Ik vind het wel een kwalijke zaak dat Kia Nederland zo passief te werk gaat. Waarom pas een maand later een brief sturen?
 7. rick_m

  Trekkracht Kia Niro

  Herkenbare ervaring. Bergop 100km/u dan moet de automaat soms terug schakelen naar de 3e versnelling, vol in de toeren. Maar hij is er gekomen!
 8. rick_m

  Kaartupdates voor de Niro

  Nuttig topic! Ik zal eens kijken welke versie van de software ik heb. Een paar maanden geleden heb ik wel een update gekregen van de garage. Het kwam er op neer dat ik de radiozenders opnieuw moest programmeren (tip: maak ff een foto van de zenders). Maar desondanks staat een nieuwe spoortunnel in Harderwijk (die er al ruim twee jaar ligt) nog niet op. Ik weet overigens ook niet hoe het werkt met kaart aanpassingen. Moeten wegbeheerders dit aanmelden bij de kaart bedrijven? Dat je maar één keer per jaar een update krijgt weet ik niet. Volgens mij wordt bij elke onderhoudsbeurt een check gedaan, zo heb ik het begrepen. Dit is (ook sinds de laatste update) nog steeds herkenbaar.
 9. rick_m

  Niro's 2018

  Hm, geen accu meer... kan je dan niemand meer helpen met startkabels?
 10. rick_m

  Verwarming alleen op ramen

  Vreemd trouwens dat de dealer mij dat niet kon vertellen...
 11. rick_m

  Verwarming alleen op ramen

  Het liefst wil ik ook dat de auto het allemaal zelf regelt, maar ik kreeg last van koude voeten Ah super! Dank voor deze reactie. Ik ga het morgen even proberen, maar het klinkt logisch.
 12. rick_m

  Verwarming alleen op ramen

  Beste Niro rijders, ik heb de laatste tijd last van het volgende probleem: Ik kan de verwarming niet goed instellen. Wanneer ik de verwarming op bijv. de voeten wil zetten, switcht hij na 2 seconden weer door naar ramen, met daarbij het woord "auto". Het lukt soms de hele reis niet om dit te wijzigen. Ik heb het vermoeden dat er een sensor is die bepaalt dat er op de ramen moet worden geblazen. Maar de dealer kan niks vinden, omdat het probleem zich op dat moment niet voor deed. Wie herkent dit? Zit er ergens een sensor die gereinigd moet worden? Of is het een software fout?
 13. rick_m

  DRL Dag Rij Verlichting

  Ik kwam er laatst achter dat de dagrijverlichting uit ging, toen ik de handrem activeerde (in het geval van een Niro moet je hem natuurlijk intrappen) Hebben alle Niro's dat? En weet iemand waarom dat is? Overigens heb ik de verlichting nu altijd AAN, bij mist en regen ben ik graag goed zichtbaar, ook aan de achterkant.
 14. rick_m

  Witte platen wel of niet standaard bij een trekhaak?

  Blokhuis Harderwijk leverde er ook een witte plaat bij!
 15. rick_m

  Prijs van de stinger is bekent

  Ik weet dat http://femmefrontaal.nl/ de Stinger al heeft getest. Een vriend van mij heeft hem voor de lens gehad. Er zal binnenkort wel een verslag verschijnen...
×