rick_m

Leden
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over rick_m

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Harderwijk
 • Auto ('s)
  Kia Niro 2017
 • Auto ('s)
  Toyota Aygo 2012
 1. Verwarming alleen op ramen

  Vreemd trouwens dat de dealer mij dat niet kon vertellen...
 2. Verwarming alleen op ramen

  Het liefst wil ik ook dat de auto het allemaal zelf regelt, maar ik kreeg last van koude voeten Ah super! Dank voor deze reactie. Ik ga het morgen even proberen, maar het klinkt logisch.
 3. Verwarming alleen op ramen

  Beste Niro rijders, ik heb de laatste tijd last van het volgende probleem: Ik kan de verwarming niet goed instellen. Wanneer ik de verwarming op bijv. de voeten wil zetten, switcht hij na 2 seconden weer door naar ramen, met daarbij het woord "auto". Het lukt soms de hele reis niet om dit te wijzigen. Ik heb het vermoeden dat er een sensor is die bepaalt dat er op de ramen moet worden geblazen. Maar de dealer kan niks vinden, omdat het probleem zich op dat moment niet voor deed. Wie herkent dit? Zit er ergens een sensor die gereinigd moet worden? Of is het een software fout?
 4. DRL Dag Rij Verlichting

  Ik kwam er laatst achter dat de dagrijverlichting uit ging, toen ik de handrem activeerde (in het geval van een Niro moet je hem natuurlijk intrappen) Hebben alle Niro's dat? En weet iemand waarom dat is? Overigens heb ik de verlichting nu altijd AAN, bij mist en regen ben ik graag goed zichtbaar, ook aan de achterkant.
 5. Witte platen wel of niet standaard bij een trekhaak?

  Blokhuis Harderwijk leverde er ook een witte plaat bij!
 6. Prijs van de stinger is bekent

  Ik weet dat http://femmefrontaal.nl/ de Stinger al heeft getest. Een vriend van mij heeft hem voor de lens gehad. Er zal binnenkort wel een verslag verschijnen...
 7. Werking van de SCC (Smart cruisecontrol)

  Ja, de remlichten gaan vanzelf aan bij hard remmen. Je kan het in het donker wel zien in de achterruit (weerkaatsing op de ruitenwisser)
 8. Beltoon handsfree wijzigen?

  Ik heb wel eens dat mijn telefoon wat traag reageert, en dat mensen aan de telefoon dan nog een stukje van de beltoon mee krijgen "zozo, had je de radio hard staan"
 9. Wist jij dat? Niro handigheidjes op een rij.

  Wat ik handig vindt: De adaptive cruisecontrol werkt normaal gesproken vanaf 30km/u. Maar als je in de file stil staat, en daarna sneller dan 10km/u gaat, dan kan je op 'reset' drukken en dan is de cc weer geactiveerd!
 10. Oplaad nivo energiemeter Niro

  In de bergen heb ik hem wel op 100% gehad. Nadeel was dat toen de motor aan sloeg, en de auto ging afremmen op de motor.
 11. Verbruik Niro

  Voor de vakantie zat ik op 18.143 km en 1.037 liter. Dat maakt 1 op 17,49. Ik zal hem binnenkort eens bijwerken. Zie hier de link: Spritmonitor Maar wat al geschreven wordt, maakt het nogal uit of je veel snelweg of provinciale wegen rijdt. Ik rij ca. 20% snelweg, 5% met een aanhanger/caravan en de rest stad/provinciale wegen.
 12. Android Auto

  Ik heb een Samsung S5 en heb er wel wat voor moeten installeren voordat het werkte. Geen idee welke android versie ik heb.
 13. Hoe bevalt de parkeerrem in de praktijk?

  Ik gebruik de parkeerrem ook niet. Misschien moet je hem zo af en toe intrappen zodat de boel niet vast gaat zitten... de dealer adviseerde wel om hem in de bergen te gebruiken. Het is alleen wel jammer dat ik geen handrembochtjes meer kan maken maar goed, ik verwacht voorlopig geen sneeuw....
 14. Parkeersensoren voor

  Wel vreemd dat deze optie niet standaard op de executive line zit. Moet de dealer het er achteraf op schroeven? Werkt het dan wel in het dashboard van de auto?
 15. caravan trekken

  Tot nu toe met een aanhangertje brandhoud gereden, dat ging prima. Mijn vorige auto was een Ford Focus 1.0 125 PK. Gevoelsmatig klopte dat niet. Maar we zijn met de caravan in Zweden en in Oostenrijk geweest, geen centje pijn. We gaan rond hemelvaart voor het eerst met de caravan en Niro weg, maar ik verwacht geen problemen.