Jump to content

Hen E

Leden
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6
 • Country

  Netherlands

Hen E last won the day on February 22

Hen E had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About Hen E

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Woonplaats
  Tussen Maas en Waal
 • Auto
  Kia Niro HEV BJ2018 BusinessLine Temptation Red met Mobis knobbel.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hen E

  Steenmarter

  Je kunt er echt wel bij in de buurt komen en aanraken hoor. Alleen als je er aan gaat werken moet je bepaalde procedures in acht nemen. Als auto niet op contact staat, staat er ook geen spanning op de oranje kabels.
 2. Hen E

  Steenmarter

  Waarom niet op de oranje ?
 3. Radar kun je niet uitzetten maar de ACC wel op standaard CC.
 4. Kachel zeer laag en stoelverwarming aan op korte stukjes.
 5. Ken het probleem maar zorg er altijd voor tijdens inhalen dat ik zelf gas geef of de voet iets op het gaspedaal zet. Je ziet dan de ingestelde snelheid knipperen dat de ACC op dat moment niet actief is. Laat je het gaspedaal weer los neemt de ACC het weer over.
 6. Denk dat de hoogte van een vaste trekhaak per merk nog zal verschillen dus of je daar wat aan hebt ? Ik heb een hoge afneembare Mobis trekhaak (de duurdere originele fabricage Kia/Hyundia) en ook deze zit niet voor de kentekenplaat. Deze meet hier op een vlakke vloer zonder last 45cm bovenkant knobbel.
 7. Hen E

  Niro zonder prik

  Voordeel van het latere systeem is dat je nooit met een lege 12V boordaccu komt te zitten en altijd nog kunt starten. Elk nadeel heeft weer zijn voordeel.
 8. Hen E

  Niro zonder prik

  Bij de latere modellen dacht vanaf mj2018 is de 12V boordaccu van een ander type geworden (dacht LIPO was Lood) en om deze tegen te ver ontladen te beschermen, wat bij dit type accu het einde kan betekenen zal deze bij een te lage spanning afgeschakeld worden. Doormiddel van de resetknop kun je deze weer tijdelijk actief maken en de auto alsnog starten. Bij dagelijks gebruik zul je hier geen last van hebben. Die van mij staat regelmatig langere tijd stil en heb dit regelmatig meegemaakt ! De 12V boordaccu is slechts van beperkte capaciteit bij de Niro omdat deze niet direct de motor start.
 9. Zet je hem toch gewoon op CC zonder de A
 10. Hen E

  1 tpms kapot

  Als je bandenspanning ok is en je hoort niet in de band rammelen (afgebroken TPMS) dan kun je gewoon normaal doorrijden. Even als het uitkomt je TPMS laten vernieuwen, dit is gewoon mogelijk per stuk.
 11. In Nederland model 2017 was schuifdak een optie en achterbank verwarming bij de ExecitiveLine standaard. Voor andere landen kan dit weer heel anders zijn ! Is geheel afhankelijk van de importeur betreffende land. Per land ( per jaar) zijn er dus inderdaad verschillende model namen en uitvoeringen en opties verkrijgbaar.
 12. 2018 modellen die voorzien zijn met ACC. (vanaf de businessline)
 13. Zowel ik (niro bj2018) als mijn zwager (niro BJ2017) constateren ook regelmatig bij warme motor deze geur. Beide dit al aangegeven bij dezelfde Dealer die geen oorzaak kan vinden. Zal wel een typische Kia luchtje zijn.
 14. De Busness Line heeft de Piep ook. Volgens mij alle versie waar SCC standaard is.
 15. Denk dat het van je trekhaak komt die hiermee aangeeft dat er iets niet goed is met het aangekoppelde object. Dit zal geen waarschuwing geven op het dashbord omdat dit een losstaand systeem is wat achteraf is ingebouwd.
×
×
 • Create New...