Jump to content

Vince

Leden
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Vince last won the day on October 17 2020

Vince had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

1 Follower

About Vince

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Niro DynamicLine 2017
  Mobis afneembare trekhaak
  Viofo A119 V3 dashcam

Recent Profile Visitors

1,622 profile views
 1. Huh... zodra de motor meedraait rijdt je niet meer volledig elektrisch. De auto wordt dan aangedreven door de elektromotor én de verbrandingsmotor samen. De verbrandingsmotor slaat ook aan omdat bij deze winterse temperaturen de kachel moet verwarmen. Bij wijze van proef kun je de verwarming op 15,5 graad instellen. De motor zal dan minder snel aanslaan. Als je de verwarming ónder de 15,5 graad instelt gaat de airco aan. Althans, zo werkt het in mijn auto.
 2. BarneyRubble, 15 km volledig elektrisch rijden is nog steeds een hele prestatie. Ben benieuwd bij welke snelheid je zo'n afstand haalt?
 3. Bedankt voor de input! Het is bijna een opluchting te lezen dat andere hybride rijders ook niet verder dan 5 à 10 km volledig elektrisch kunnen rijden. 's Winters is dat uiteraard nog minder. Ik was al bang dat er iets mis zou zijn met het Battery-Mangement-Systeem, maar die angst blijkt nu gelukkig ongegrond te zijn. De Niro HEV blijft een hele fijne hybride auto!
 4. Het is verrassend te zien dat het verschil in gereden elektrische kilometers tussen dezelfde Niro hybrides zo groot is!? Ik pas vaak dezelfde oplaadtruc toe, maar kom echt niet verder dan 10 km volledig elektrisch, zelfs niet in de zomer als de accu helemaal vol is. En ik heb zeker géén zware voet! Het zou wel interessant zijn om van andere hybride-rijders te horen hoeveel volledig elektrische kilometers zij achtereen kunnen rijden. Wie biedt er meer.... of minder?
 5. Bij mijn weten is dit idd de laatste kaart. Zelf heb ik hem afgelopen november geüpdatet. De snelheden die bij mij aangegeven worden zijn de maximum snelheden die je tussen 19.00 en 06.00 uur mag rijden. Ik denk dat het te ingewikkeld werd om de 'overdag' maximum snelheid in het navigatiesysteem te integreren. Ach, iedereen weet inmiddels toch dat je overdag maximaal 100 km/u mag rijden!?
 6. Bij 'instellingen' kun je de GPS-snelheid aanzetten.
 7. Enigszins laat, maar bedankt voor de uitleg!
 8. Vince

  Ladder!

  Het is wel mogelijk
 9. Vince

  Ladder!

  Zo moeilijk is het niet. Je dient wel even te investeren. bol.com | Menabo Biki 3 Fietsendrager voor op achterklep
 10. Lijkt me idd een mogelijke verklaring, maar ik snap niet waarom de voorruit door de schuine stand het koudst zou zijn?
 11. Dit hoort zeker niet. Mijn Niro heeft daar in 3 jaar tijd nog nooit last van gehad. Misschien is het een montagefout van de voorruit. Terug naar de dealer zou ik zeggen!
 12. Ben bang dat het met deze update niet gaat lukken als ik Kia Motors Nederland moet geloven. Zij zeggen namelijk het volgende: "Het klopt dat er in Canada een update staat die gedownload kan worden. Deze update is echter niet geschikt voor de voertuigen in Europa, deze update zal dan ook niet voor Nederlandse voertuigen beschikbaar komen." Kortom, nog even geduld voor de volgende Nederlandse update!
 13. Dat is mooi! Maar is deze update al geïnstalleerd en werkend, bij voorkeur in het Nederlands?
 14. Heb je het al uitgeprobeerd? Lijkt mij lastig te updaten als Europa als regio niet in te stellen is, maar ik lees het graag als het wél lukt.
 15. Maar hoe zie je dan dat de firmware van 7 april en de navigatie van 30 juli 2020 is? Ik moet idd even corrigeren, als je wat dieper in de software versie SOP.009.5.200731 zoekt kom je de tekst 'Generated 09/09/2020' tegen. Maar bij de map versie EUR.12.47.52.570.101.4(D.G2) zie ik de tekst 'Release date 22/01/2020'. Enfin, of ik nu de nieuwste versie heb is me om het even. Het belangrijkste vind ik dat alles goed werkt.
×
×
 • Create New...