Jump to content
 • Sign Up

Vince

Leden
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Goed

1 Follower

About Vince

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia Niro DynamicLine
  Mobis afneembare trekhaak
  5-delige rubber mattenset

Recent Profile Visitors

621 profile views
 1. Dat is idd vreemd.Ik heb er ook geen verklaring voor. Misschien dat ik die twee kunsttof randjes bovenop de tweeter weghaal om zo meer ruimte te creëren. Die zitten daar alleen maar voor de sier lijkt me. Vind jij het geluid dan wel zoveel beter dan met de originele speakers?
 2. Zoals beloofd enige foto's van het vervangen van de originele af-fabriek speakers in de voordeuren. Na bestudering van de youtube-video was het lostrekken van het deurpaneel geen probleem. Vooral bij de eerste verwijdering dien je voorzichtig wat meer kracht te zetten om de clips los te trekken van de deur. Professionals gebruiken hiervoor wel een kunststof spatel of een cliplichter, maar met de hand lukt het ook. Zoals op de foto te zien is kun je het paneel volledig wegnemen nadat je de stekker van het elektrische raam los hebt gemaakt. Foto 2: origineel en nieuw naast elkaar. De nieuwe is een Crunch GTi62 Foto 3: oude speaker uit de ring gesneden, het kunststof frame kun je gemakkelijk met een draadtang doorknippen. Foto 4: nieuwe speaker m.b.v. meegeleverde schroeven aan de ring vastgeschroefd en bedrading vast gesoldeerd. Foto 5: voor de volledigheid de schuimrubber rand overgezet op de nieuwe speaker. Met een vlijmscherp plamuurmes heb ik het probleemloos van de oude speaker afgesneden. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik deze speakers zonder verder onderzoek heb aangeschaft. Zo merkte ik bij het terugplaatsen van het deurpaneel dat de binnenzijde van het speakerrooster tegen de plastic behuizing van de tweeter aandrukt. In feite steekt de tweeter iets te ver naar voren. Dit is verder geen probleem voor het terugplaatsen van het paneel, maar ik vraag me wel af of dit invloed heeft op het geluid van de speaker. Het geluid van deze speakers is zeker beter, maar ik vind het verschil met de oude speakers niet heel groot. Deze beleving blijft natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vind het resultaat niet zo 'verbluffend' als ik verwacht had.
 3. Uiteindelijk toch maar op Youtube gekeken of ik daar een instructievideo kon vinden. Helaas niet van een Niro, maar wel van een Kia Stinger. Deze deurpanelen komen redelijk overeen met die van een Niro, met dat verschil dat bij de Stinger 3 schroeven gelost moeten worden waar het er bij de Niro maar 2 zijn. Inmiddels de rechterspeaker vervangen. Morgen volgt de linker en zal ik wat foto's posten.
 4. Hallo Peet, ik wil ook een poging wagen met het vervangen van de speakers. Je zegt dat je het gehele deurpaneel los kunt trekken. Waar ben je begonnen? Boven, beneden of de zijkanten? Ik zie aan de onderkant wel een inkeping waar je eventueel een zacht stuk gereedschap tussen kunt wurmen. Kan ik daar iets mee? Ik neem aan dat het paneel met zo'n kliksysteem vast zit? Bij voorbaat dank voor de extra uitleg!
 5. 1:31 is inderdaad heel mooi. Maar hangt dit samen met het vervangen van de smart box? Is de Niro nu echt smart geworden wat betreft brandstofverbruik?
 6. Irritant als je navigatie niet accuraat is, maar als je zegt dat je Tomtom traffic ook geen file aangeeft kun je de Kia navigatie toch niet de schuld geven!? Dat zijn toch twee verschillende systemen of begrijp ik het nu verkeerd? Mijn Kia navi geeft de files perfect aan inclusief alternatieve routes. Via de hotspot is hij verbonden met m'n telefoon. Werkt perfect! Geen reden tot klagen dus.
 7. Bedankt! Laten we er dan maar vanuit gaan dat dit de nieuwste versie is, maar het blijft nogal raadselachtig waarom Kia niet duidelijk aangeeft welke versies er beschikbaar zijn.
 8. Ben ik met je eens, maar welke kaartversie heb jij in je auto, want dat is wat ik graag wil weten.
 9. De bovenstaande update was van 1 maart, maar als de laatste versie in april is uitgekomen kan dit theoretisch toch niet de nieuwste versie zijn? Op 29 maart kreeg ik, en met mij vele Kia-rijders, een mail van Kia Nederland dat de nieuwste kaart-updates klaar staan. Omdat ik toch bij de dealer moest zijn heb ik de updates meteen laten uitvoeren, maar die 'nieuwe' versie is hetzelfde als die van 1 maart. Ik vraag me dus af of de dealer niet per ongeluk de voorlaatste versie heeft geïnstalleerd.
 10. Bovenstaande update is van 1 maart, maar er zou vanaf eind maart/begin april een nog nieuwere update uitkomen. Vraag: Heeft iemand een nieuwere versie dan die hier boven genoemd is?
 11. Als liefhebbende echtgenoot til jij die zware boodschappen toch even uit de auto!?
 12. Stond de navigatie dan misschien op 'kortste route' in plaats van 'snelste route'? Dat maakt ook veel uit.
 13. Vince

  Android Auto

  ...of je iPod via de usb aansluiten. Je hebt dan tig Gb aan muziek bij je. Dezelfde mappenstructuur van de iPod wordt 1 op 1 keurig op het scherm weergegeven. Dit kost je geen enkele Mb.
 14. Het gat is mooi rond, maar persoonlijk houd ik er niet van om in mijn auto te snijden of te boren. Het gat in de afdekplaat voor de trekhaak vind ik al erg genoeg
 15. Toevallig laatst een achterwiel moeten verwijderen omdat het ventieldopje bij het losdraaien achter de velg terecht was gekomen. En ik constateerde dat de originele wieldoppen met de wielmoeren gefixeerd zijn. Kun je ze dus ook niet kwijtraken! Vreemd dat de ventielopening dan net verkeerd zat. Dat moet de bandenmonteur dan verkeerd gemonteerd hebben zou je denken.
×
×
 • Create New...