Jump to content

Vince

Leden
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6
 • Country

  Netherlands

Vince last won the day on October 17

Vince had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

1 Follower

About Vince

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Niro DynamicLine 2017
  Mobis afneembare trekhaak
  Viofo A119 V3 dashcam

Recent Profile Visitors

1,464 profile views
 1. Is het een kwestie van gewoon loskoppelen zoals bij een 'gewone' auto en in omgekeerde volgorde de nieuwe accu aansluiten of komt er meer bij kijken? Ik hoorde vandaag namelijk dat iemand na eigenhandige vervanging van de accu een systeemfout constateerde. Deze was alleen met heel veel moeite te herstellen. Het ging hierbij wel om een hybride van Duitse makelij met wellicht een andere techniek.
 2. Daar niemand met een oplossing kwam heb ik het zelf uitgezocht. De ‘P’ wordt zichtbaar op 1000 meter van de ingestelde bestemming. Hij helpt een parkeerplaats te vinden. Keuze selectie op: afstand, naam, prijs van de parking. Zelf zal ik het niet veel gebruiken, maar het kan handig zijn in een stad waar je onbekend bent met de parkeerplaatsen/garages. Dan het raadsel van het rode I verticale streepje links naast de 'P'. Indien het internet (hotspot of wifi bij huis) in de auto niet actief is staat er een verticale balk naast de P. Wanneer die balk NIET rood is (even aanklikken om te wijzigen) zie je alle poi’s die je aangevinkt hebt. In mijn geval tankstations en restaurants. Bij een rode balk zie je deze dus niet. Ook deze optie zal ik niet vaak zien verschijnen en gebruiken daar ik vrijwel overal over internet in de auto beschik. Wel handig als je even off-line bent.
 3. Je hebt gelijk! Ik was op het verkeerde been gezet door de servicemonteur die een paar dagen geleden vanwege de lege accu de jumpstarter in het vooronder bij de zekeringenbox en aan het chassis aansloot. Blijkbaar kan dat ook! Je gaat er dan al snel vanuit dat daar de accu staat.
 4. Bij mijn 2017 Niro staat de 12V accu nog voorin het motorcompartiment met de zekeringenbox er bovenop. Dit ziet er iets ingewikkelder uit dan een standaard accu, zoals in mijn vorige auto's, welke je gemakkelijk loskoppelde en verving. Is het echt een kwestie van maar 3 schroefjes of komt er meer bij kijken?
 5. Even wat google-wijsheid: Is het ook niet zo dat een te grote accu niet goed geladen en als gevolg daarvan steeds leger raakt en daardoor snel kapot kan gaan? Een iets grotere accu, dus van 45 naar 52 Ah zou geen probleem zijn. Dit is allemaal niet van toepassing, maar wel interessant om te weten. Welke electro-techneut kan hier iets over zeggen?
 6. Duidelijk verhaal, maar ik kon hierover op geen enkele site uitleg vinden. Het klinkt zeer aannemelijk. Bedankt voor de uitleg!
 7. Je opmerking over een 90 Ah accu snap ik niet helemaal. Ik was namelijk niet van plan om er een 90 Ah accu in te zetten. Door verkeerde informatie leek het alsof er een 90 Ah accu gemonteerd is, maar dit blijkt standaard een 45 Ah accu te zijn. Ik kan nergens vinden hoe de verbrandingsmotor van de Niro gestart wordt, maar het lijkt me dat dit met de 12V accu gebeurd. Als deze leeg is start de Niro namelijk niet. Met een een jumpstarter aan deze 12V accu start hij wel. De hybride accu was minstens half 'vol', maar werd niet aangesproken. Mijn conclusie is dan dat hij start via de 12V accu. Als het anders is hoor ik het graag.
 8. Bij nader inzien lijkt de originele accu maar een capaciteit van 45 i.p.v. 90 Ah te hebben . Met de Varta C22 ga je er met zijn 52 Ah dus op vooruit. Die prijsverschillen zijn idd absurd, maar ik neem aan dat die € 182,50 inclusief montage is? Goed om te weten als mijn Niro aan een nieuwe accu toe is en uiteraard zetten we die er zelf in
 9. Gisteren liet mijn 2017 Niro me voor het eerst staan. Lege accu!? Meteen de servicedienst gebeld en die waren er tot mijn stomme verbazing binnen 20 minuten waarvoor hulde!! Jumpstarter eraan en meteen weer lopen. Maar waar lag het nu aan? De achterklep had een uur of 5 à 6 niet goed op slot gezeten terwijl de auto geparkeerd stond. Het bagagelampje was blijven branden met als gevolg de lege accu. Viel me wel tegen van een 90 Ah accu, maar volgens mijn dealer kwam dit wel vaker voor. De oplossing: laat je deuren en achterklep niet uren openstaan of schakel de binnenverlichting handmatig uit.
 10. Vandaag ontdekte ik mijn navigatie (de nieuwste versie 191119.65ddd9e) weer iets nieuws. Op weg naar mijn bestemming zag ik links onderin het scherm een grote P (zal wel van Parkeren zijn) met daarnaast een verticaal streepje dat je aan en uit kunt zetten. Bij 'aan' licht het rood op. Iemand enig idee wat hier mee bedoeld wordt?
 11. Om te beginnen ben ik wel benieuwd hoeveel het scheelt in de aankoopprijs vergeleken met Nederland? Als je hier een account aanmaakt in MijnKia kun je alle informatie over je e-Niro, inclusief de handleiding, downloaden.
 12. Voor zover ik het zie kun je, nog steeds, alleen maar downloaden voor de Amerikaanse, Canadese en Zuid-Koreaanse markt. Als ik mijn huidige Europese software- of navigatieversie intyp krijg ik een foutmelding. Het werkt dus niet of is er iemand bij wie het wel gelukt is?
 13. Vince

  trekhaak Niro

  Welk type trekhaak bedoel je? Afneembaar of vast? Een KIA trekhaak of een ander merk? Er zijn in dit forum meerdere topics te vinden waar al veel over trekhaken, inclusief foto's, voor de Niro geschreven is. Bijvoorbeeld deze:
 14. Ik begrijp je vraag ook niet helemaal. Bedoel je de rijbaan begeleiding? Die piept als je links en rechts met je banden de belijning aantikt en corrigeert dan meteen. Als je bijv. bij het inhalen van baan wisselt piept hij niet zolang je het knipperlicht gebruikt.
×
×
 • Create New...