Jump to content

papahkilo

Leden
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by papahkilo

 1. Ik heb een Venga 1.6 crdi (een occasion import diesel) uit 2011. Deze is sinds juni 2018 in mijn bezit. Er komt altijd wat gekraak uit het dashboard.
 2. papahkilo

  niro en fietsendrager

  In antwoord op de oorspronkelijke vraag. Bij mijn Venga gaat de pieper uit als ik een stekker, zelfs enkel een verloopstekker, in de 13-polige contactdoos steek.
 3. Wellicht een te voor de hand liggende opmerking! De dashboardverlichting is regelbaar middels een knop links van het stuur. Hier zit ook de hoogteverstelling van hee dimlicht, de schakelaar voor het uitzetten van de parkeersensoren.
 4. Geen inhoudelijk antwoord, wel een tip. Ik controleer mijn verlichting vaak als ik sta te wachten voor een groot (winkel)raam. Dimlicht, stadslicht, grootlicht en mistlicht Mijn Venga heeft geen DRL. Ook alle verlichting achter kun je op dezelfde wijze controleren.
 5. Ik heb geen idee. Mijn afstandsbediening doet het gewoon. Het controlelampje in de shakelaar op het dashboard niet. Is soms wat lastig als er iemand moet instappen als je al een stuk het gereden.
 6. papahkilo

  Ruitenwissers

  De achterruitenwisser vind ik minder interessant voor wat betreft de zichtbaarheid en streperigheid. Gewoon de goedkoopste nemen.
 7. In mijn Venga gebruik ik de CC zo vaak als mogelijk. Nu is dat hier in het noorden van het land misschien iets gemakkelijker dan in het drukkere westen des lands. Heerlijk ontspannen rijden, wel even opletten op de mensen die zonder rijden!
 8. Je zou het kunnen proberen. Als het misgaat dan even verder lezen. Met een goede gratis off-line navigatie-app op je telefoon (Here bijvoorbeeld) heb je een alternatief waarbij de kaarten regelmatig worden voorzien van updates. Ook een losse TomTom met lifetime-update is een alternatief waarvoor je dan wel, eenmalig, moet investeren.
 9. Onder mijn tweedehands gekochte Venga zat bij aanschaf een trekhaak met afneembare kogel. Ik gebruik de trekhaak niet zo vaak. De kogel heb ik er echter nog nooit verwijderd, er is immers geen wettelijke noodzaak voor. De kogel zit immers niet voor het nummerbord. De standaard parkeersensoren "zien" bij mij de kogel niet. Ik weet niet of de sensoren hierop zijn aangepast. Ik zou voor een vaste trekhaak gaan, scheelt best wel serieus geld.
 10. Zal ik mijn auto's ook eens posten: Fiat 128 (4 deurs, 11-XL-62) Mitsubishi Lancer GSR (LPG, GT-09-BT) Seat Ronda (1.6 Fiat motor, KK-44-NV) Seat Ronda (1.2 system Porsche, NF-85-GK) Fiat Regata (LPG, RK-16ST) als toen jongere "voor de coureur onder de huisvaders" zoals Fiat dat zei in hun reclame Fiat Tipo 1.6 (TZ-38-BL) Fiat Uno (DZ-XD-10) ik ging op mezelf wonen en moest iets goedkoper Renault Twingo (HT-VR-03) Fiat Punto (RP-FS-71) Ford Escort Clipper 1.6 (LPG, SH-BX-82) ik ging samenwonen/trouwen met een vrouw en twee opgroeiende pubers (bij 275.000 km was deze af) Ford Focus TDci (41-JK-NT) door de jongste zoon tegen een boom geparkeerd (229.000 km) Opel Meriva 1.7 CDTI (53-PF-XD) deze was bij 310.000 km op En dan sinds juni 2018 Kia Venga 1.6 crdi Aangeschaft met 120.000 km op de teller
 11. Voor mijn Venga ben ik op zoek naar velgen met winterbanden. Lastige bijkomstigheid is dat verschillende sites een verschillende standaard ET-waarde noemen variërend van 40 tot 48. Ik heb begrepen dat een afwijking van 5 acceptabel is. Dit leidt bij mij tot een aantal vragen: Wat is de juiste ET-waarde? Zijn er voor de verschillende groottes van de velgen (15, 16 of 17") verschillende ET-waardes nodig?
 12. Nogmaals Moi! Morgenmiddag mag ik mijn "nieuwe" Venga ophalen. Het is een 1.6 crdi van september 2011. Ik hoop op een aantal probleemloze jaren en veel kilometers
 13. papahkilo

  Diesel

  Vandaag de knoop doorgehakt! Gisteren in mijn eentje een proefrit gemaakt; vandaag samen met mijn vrouw nog een keer. Op 8 juni mag ik een Venga 1.6 diesel afrekenen meenemen.
 14. papahkilo

  Diesel

  Moi, Ik heb nu een Meriva diesel die de volgende APK niet gaat halen. Zoekend op enkele occasion-sites kwam ik een aantal Venga's tegen. Waaronder ook enkele, geïmporteerde, diesels. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een diesel in de Venga? Wellicht zijn er ook nog wat tips en zwakkere punten waaraan ik bij aankoop aandacht moet schenken. Alvast bedankt voor jullie medewering. Peter
 15. Moi, dus. Graag uitspreken zoals het er staat. Het is de Groninger groet die zowel bij het eerste contact ter begroeting als voor het laatste contact ter afscheid wordt gebruikt. Ik ben Peter, kom uit Oost Groningen. Mijn Opel Meriva gaat niet meer door de APK komen en ben zoekende naar iets anders. Omdat ik een Kia overweeg heb ik mij maar even hier aangemeld. Een vraag die ik heb zal ik in het Venga deel van het forum stellen.
×
×
 • Create New...